Ο Ρις Νέλσον, ο Μαυροπάνος, ο Ολυμπιακός και οι (μοναδικοί) δύο τρόποι…

Ο Ρις Νέλσον, ο Μαυροπάνος, ο Ολυμπιακός και οι (μοναδικοί) δύο τρόποι…

Η περίπτωση του Ρις Νέλσον ήρθε πάλι στην επικαιρότητα. Αλλά η υπόθεση του 21χρονυ εξτρέμ της Αρσεναλ μόνο απλή δεν είναι.

Ας ξεκινήσουμε με ένα δεδομένο: Εάν ο Ρις Νέλσον μπορεί να αποκτηθεί, ο Ολυμπιακός θα πετάξει τη σκούφια του. Και τον φέρει άμεσα στην Ελλάδα. Ακόμη και με δανεισμό χωρίς οψιόν αγοράς. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, βεβαίως, όταν έχουμε να κάνουμε με έναν παίκτη που είναι Αγγλος. Μόνιμος στις κλήσεις της Εθνικής Ελπίδων της χώρας (12 ματς, 6 γκολ). Μόλις 21 ετών (31/12/1999). Με ταλέντο που ξεχειλίζει. Με στοιχεία που δείχνουν ότι δύσκολα δεν θα παίξει ποδόσφαιρο στο κορυφαίο επίπεδο.

Για έναν τόσο ταλαντούχο ποδοσφαιριστή όπως ο Ρις Νέλσομ, και μόνο η παρουσία του στο ρόστερ για έναν χρόνο, θα έδινε τρομερή δυναμική στον Ολυμπιακό. Αλλά η περίπτωσή του δεν είναι καθόλου απλή. Για την ακρίβεια, είναι πολύ περίπλοκη. Και σίγουρα δεν μπορεί να δοθεί οριστική απάντηση για το τι μέλλει γενέσθαι πριν τον… Ιούλιο ή τον Αύγουστο. Εξηγούμαστε.

Η Αρσεναλ υπολογίζει στον Νέλσον. Υπάρχει η άποψη ότι μπορεί να εξελιχθεί σε παίκτη βασικό. Αλλά αυτή τη στιγμή ο Μίκελ Αρτέτα δεν τον έχει στα πλάνα του. Με αποτέλεσμα η εξέλιξή του να έχει σταματήσει. Ενώ και ο ίδιος ο παίκτης είναι απογοητευμένος με τον τρόπο που του συμπεριφέρεται ο σύλλογος. Όπως και με την επιλογή του να μην τον αφήσει να φύγει δανεικός τον Ιανουάριο.

Ο Νέλσον είναι περιζήτητος. Εάν η Αρσεναλ αποφασίσει να τον δανείσει, πλήθος ομάδων θα προσπαθήσουν να τον αποκτήσουν. Με πρώτη τη Χόφενχαϊμ, στην οποία διέπρεψε στον προ διετίας δανεισμό του.  Φυσικά και ο Ολυμπιακός είναι στη συγκεκριμένη κουβέντα. Και η αλήθεια είναι ότι ο ίδιος ο παίκτης μόνο αρνητικός δεν ήταν για τους Ερυθρόλευκους. Τουναντίον, έχει «ψηθεί» ότι θα ήταν μια πολύ καλή λύση για την καριέρα του: Κατάκτηση τίτλων, Champions League, περιβάλλον εμπιστοσύνης.

Κι όμως, η Αρσεναλ δεν έχει αποφασίσει να τον δώσει. Ή καλύτερα, θέλει να τον δώσει, αλλά με δύο τρόπους: Είτε με πώληση και 15.000.000 € στο χέρι, είτε με δανεισμό και αντίστοιχη οψιόν αγοράς. Για να ισχύσει το δεύτερο, ωστόσο, οι Λονδρέζοι είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν ό,τι έκαναν και στην περίπτωση του Κώστα Μαυροπάνου. Πριν τον στείλουν δανεικό στη Στουτγάρδη τον Γενάρη του 2020, επέκτειναν έως το 2023 το συμβόλαιό του που έληγε 2022 και μετά συμφώνησαν με τους Γερμανούς.

Το τρέχον συμβόλαιο του Ρις Νέλσον με την Αρσεναλ έχει ισχύ έως το καλοκαίρι του 2023. Και οι Αγγλοι δεν συζητούν  για δανεισμό του χωρίς να επεκτείνουν τη συνεργασία τους για τουλάχιστον έναν χρόνο ακόμη με τον ταχύτατο εξτρέμ. Κάτι που ο παίκτης δεν το επιθυμεί σε αυτή τη φάση. Και αρνείται να συζητήσει με τους Κανονιέρηδες για συμβόλαιο. Αυτή του η άρνηση είναι και ο λόγος που δεν έφυγε τον Ιανουάριο. Και το ίδιο θα γίνει και το καλοκαίρι, εάν επιμείνει στο ίδιο μοτίβο.

Με λίγα λόγια, πρόκειται για μία υπόθεση που ο Ολυμπιακός παρακολουθεί με προσοχή. Αλλά δεν είναι καθόλου απλή. Είναι μια μεταγραφή, ένας δανεισμός, που για να γίνει, μπορεί να προκύψει μόνο εάν ο Νέλσον τα βρει σύντομα με την Αρσεναλ, δεν προκύψει πρόταση για αγορά του από κάποια ομάδα ή εάν οι προτάσεις δανεισμού που θα φτάσουν (εάν και εφόσον) δεν θα τον ικανοποιούν. Με την Αρσεναλ από την πλευρά της να προτιμά να πάει ο παίκτης σε ένα καλό πρωτάθλημα, καθώς υπάρχει η άποψη ότι θα προετοιμαστεί καλύτερα. Και θα έχει περισσότερες πιθανότητες, είτε να βελτιωθεί είτε να πουληθεί στην τιμή που έχουν βάλει οι κανονιέρηδες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ