Πέλκας : «Θα κρίνουν πολλά τα ντέρμπι»

Πέλκας : «Θα κρίνουν πολλά τα ντέρμπι»

Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ πιστεύει πως ο τίτλος του πρωταθλητή θα παιχτεί στα δύο ντέρμπι της Τούμπας με Ολυμπιακό και ΑΕΚ.

Φέτος είναι η χρονιά του, καθώς έχει συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου ο Δικέφαλος να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Είναι σε κάθε παιχνίδι εκ’ των κορυφαίων, ενώ η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα είναι συχνή. Ο Δημήτρης Πέλκας με δηλώσεις του αναφέρθηκε στη 10η διαδοχική νίκη του Δικεφάλου στην Super League με αντίπαλο την Λαμία, αλλά και στο γκολ που πέτυχε και βοήθησε την ομάδα του να ξεκλειδώσει την άμυνα της ομάδα της Φθιώτιδας.

«Φυσικά και είμαι χαρούμενος που κατάφερα και σκόραρα, όμως είμαι πολύ πιο χαρούμενος που καταφέραμε και πήραμε άλλη μία νίκη».

– Φώναξες στον Μπίσεσβαρ να σου δώσει την μπάλα, στη φάση όπου πέτυχες το 1-0;

«Όχι δεν του φώναξα. Με είχε δει. Όπως έχει αποδείξει πολλές φορές, είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής και έχει αυτή την ικανότητα. Βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο και σκόραρα με κεφαλιά, κάτι που δεν είχα πετύχει τη φετινή χρονιά».

– Τελικά χρειαζόταν απλά καθαρό μυαλό στο δεύτερο ημίχρονο για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στο «διπλό»;

«Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Μας δυσκόλεψε πολύ η Λαμία, έχει πολύ καλή ομάδα. Χρειαζόταν λίγο να ηρεμήσουμε, να μπούμε με διαφορετική νοοτροπία στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό κάναμε. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε όπως έπρεπε, αυτό είναι αλήθεια».

– Πριν την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου συγκεντρωθήκατε όλοι μαζί και σας μίλησε ο Βιεϊρίνια. Τι σας είπε;

«Το έχουμε καθιερώσει αυτό. Το τι είπαμε δεν θα το πούμε τώρα, θα το πούμε στο τέλος του πρωταθλήματος…».

– Και τώρα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Είναι ένα παιχνίδι αποδείξεων; Το αντιμετωπίζετε ως ευκαιρία να πατήσετε ακόμα περισσότερο το γκάζι;

«Σίγουρα είναι μεγάλο ματς, θα κρίνει πολλά και αυτό το ντέρμπι και το επόμενο με την ΑΕΚ. Εμείς κοιτάμε μόνο αυτό που έρχεται τώρα, θα αναλύσουμε τον Ολυμπιακό και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για να κερδίσουμε».

– Υπάρχει πλέον απαγόρευση μετακινήσεων μέχρι το τέλος του αγώνα. Πως το αντιμετωπίζεις;

«Κατάλαβα τη διαφορά στη Λαμία και θυμήθηκα το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας. Προσωπικά δεν μου άρεσε η απαγόρευση των μετακινήσεων, τέτοιες ομάδες περιμένουν αυτά τα παιχνίδια για να γεμίσουν το γήπεδο και να δημιουργηθεί μια ωραία ατμόσφαιρα, Θα παλέψουμε, ξέρουμε πως ο κόσμος είναι μαζί μας και πως μας πιστεύει. Οι φίλαθλοί μας είναι ψυχικά μαζί μας, μας ακολουθεί παντού και η θετική του ενέργεια μας φτάνει».

Αν τον ενδιαφέρον οι αριθμοί και τα στατιστικά είπε τα εξής: «Σίγουρα όταν είσαι επιθετικογενής παίκτης τα παρακολουθείς αυτά, έχεις προσωπικούς στόχους. Το κυριότερο όμως είναι να παίζω σε κάθε παιχνίδι. Όταν συμβαίνει αυτό και κάνω αυτό που θέλει η ομάδα να κάνω, για το καλό φυσικά της ομάδας, έρχεται μόνο του το γκολ ή η ασίστ. Όταν κάνεις το σωστό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, θα ανταμειφθείς».

«ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ»

Σε ότι αφορά την προστατευτική μάσκα που φοράει και πότε θα την βγάλει είπε: «Θα τη φοράω σίγουρα και στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μίλησα με τον γιατρό μετά το παιχνίδι με τη Λαμία και μου είπε πως ακόμα είναι λίγο επικίνδυνο να τη βγάλω. Ελπίζω να το κάνω στο παιχνίδι με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Με ενοχλεί και ανυπομονώ να τη βγάλω».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ