Ολυμπιακός : Ο Γιουνές Μπελχαντά και η «διπλής όψης» συστατική επιστολή από την Πόλη

Ολυμπιακός : Ο Γιουνές Μπελχαντά και η «διπλής όψης» συστατική επιστολή από την Πόλη

Η φανέλα που κρατά… μιλάει από μόνη της!

Κάποιες φορές απλά συμβαίνει. Δεν το περιμένεις. Δεν το υπολογίζεις. Αλλά συμβαίνει. Έτσι για να «νοστιμίζει» ιστορίες σαν αυτή που φαίνεται πως τρέχει… κάτω από τα ραντάρ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Γιουνές Μπελχαντά.

Προτάθηκε, αρέσει κλπ κλπ το απαραίτητο εισαγωγικό σημείωμα. Και ως εκεί. Στα υπόλοιπα φώτα κλειστά. Μεταξύ μας: Σιγά μην δεν άρεσε στους Ερυθρόλευκους που χτίζουν παράδοση πια τέτοια εποχή να κάνουν πράγματα που τα συναντάς μπροστά στη μεταγραφική περίοδο και μένεις με το στόμα ανοιχτό.

Προ διετίας τέτοια εποχή ήταν έτοιμο το deal με τον Ματιέ Βαλμπουενά και είχε ήδη γίνει το «προξενιό» με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Πέρσι χωρίς να το ξέρει κανείς οι Πειραιώτες ουσιαστικά είχαν ήδη κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά και με τον Γιαν Εμβιλά, ασχέτως αν ο Γάλλος ήρθε (ελεύθερος) αργότερα. Ο Φραν Μοντέστο και ο Κριστιάν Καρεμπέ σε «μυστικές αποστολές». Εκείνες που τις ξέρουν οι δύο τους, ο Πέδρο Μαρτίνς και προφανώς ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Μέθοδος κλασική τα τελευταία χρόνια. Και απόλυτα επιτυχημένα στο παράθυρο με θέα στους «ελεύθερους» του καλοκαιριού.

Ο Μπελχαντά στα 31 του χρόνια, είναι ένας ακόμη «πολύ πάνω» από το επίπεδο του Ελληνικού ποδόσφαιρου. Αν μπορεί κάποιος να τον προσεγγίσει για τα μέρη μας, αποκλειστικά είναι ο Ολυμπιακός. Μπορεί όμως όταν τα ρεπορτάζ στην Ισπανία μιλούν για το ενδιαφέρον ομάδων όπως η Σεβίλλη και η Βαλένθια;

Ένα «10άρι» από εκείνα που εύκολα στέκονται στο «8» και που μπορούν άνετα να κάνουν τη δουλειά από τα πλάγια όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά. Κάποιος με καριέρα 400 και βάλε ματς σε Γαλλία, Ουκρανία, Γερμανία και Τουρκία. Με αριθμούς που ζαλίζουν (67 γκολ, 69 ασίστ) και με μια βιτρίνα ασημικά: Πρωταθλητής σχεδόν παντού. Λογικό να έχει μπόλικους θαυμαστές από τη στιγμή που κυκλοφορεί ελεύθερος.

Και ενώ το τελευταίο του συμβόλαιο στην Πόλη ήταν επιπέδου 3.5 εκατ ευρώ τον χρόνο ανεβάζοντας και άλλον τον συντελεστή δυσκολίας; Εκείνο το «κάτι» που προλογίσαμε. Παρατηρήστε τη φωτογραφία. Εκείνος είναι πριν από μερικούς μήνες. Πριν συννεφιάσει στη Πόλη. Δείτε πια φανέλα κρατά στα χέρια του. Και βάλτε με έναν τρόπο στην εξίσωση τον δικό μας, άνθρωπο: Τον Ομάρ. Καλύτερα το τι θα πει «Ολυμπιακός» δεν μπορεί να το διατυπώσει κάποιος στον Μπελχαντά, από τον άλλοτε αρχηγό. Κάποιον που άφησε το δικό του σημάδι στο μεγάλο λιμάνι.

Που ξέρει την ομάδα, τον κόσμο, την διοίκηση, τον προπονητή. Που ξέρει τις φιλοδοξίες, αλλά και το προνόμιο να ζεις στην Αθήνα.
Την ίδια στιγμή; Καλύτερα δεν μπορεί να παρουσιάσει στον ίδιο τον Μαρτίνς, τον Μπελχαντά, άλλος από τον Ομάρ. Όχι τον Μπελχαντά του γηπέδου –καθώς εκεί δεν χρειάζεται συστάσεις- αλλά για όλα τα υπόλοιπα. Εκείνα που ο Ολυμπιακός δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο «σκάουτινγκ» προτού αποφασίσει τις κινήσεις του.

Ο Μαροκινός έφυγε από την Πόλη «τσακωμένος» με τη διοίκηση της Γαλατά. Την ιστορία τη λέει η κάθε πλευρά διαφορετικά. Οι περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι το θέμα ήταν οικονομικό. Ο Ομάρ όμως είναι βέβαιο ότι θα γνωρίζει όλες τις παραμέτρους…
Θα έχει πολύ ενδιαφέρον πραγματικά να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ