Το «ναι» του Μπελχαντά στον Ολυμπιακό…

Το «ναι» του Μπελχαντά στον Ολυμπιακό…

Ο Γιουνές Μπελχαντά ζήτησε λίγο χρόνο από τον Ολυμπιακό για να αποφασίσει. Η άριστη επικοινωνία , η θέση του Μαρτίνς, τα λεφτά και οι... σύμμαχοι.

Είναι το πιο σημαντικό όνομα που έχει προκύψει ως μεταγραφικό στόχος του Ολυμπιακού αυτή την περίοδο. Δεν είναι ένας παίκτης που απλά προτάθηκε και αρέσει. Είναι ένα σπουδαίο όνομα, που έχει προκαλέσει το έμπρακτο ενδιαφέρον των ερυθρόλευκων. Ο λόγος για τον Γιουνές Μπελχαντά. Έναν παίκτη από το πάνω ράφι της μεταγραφικής αγοράς, την περίπτωση του οποίου αποκάλυψε to10.gr. Έναν παίκτη που μπορεί με την παρουσία του να κάνει τη διαφορά, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και για αυτόν τον λόγο οι Πειραιώτες ασχολούνται σοβαρά και με προσοχή με την περίπτωσή του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη στην επίσημη επικοινωνία που έχει λάβει χώρα μεταξύ των δύο πλευρών, έχει διαφανεί Ότο υπάρχει καλό κλίμα και οι επαφές φαίνεται ότι γίνονται με όρους και λεπτομέρειες που ικανοποιούν και τις δύο πλευρές. Επίσης, είναι σαφές ότι το «ναι» για τον Μαροκινό μέσο έχει πει και ο Πέδρο Μαρτίνς. Επιβεβαιώνοντας έτσι ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει να τον αποκτήσει όχι μόνο επειδη είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής, αλλά και επειδή ο Πορτογάλος τεχνικός έχει ήδη αποφασίσει τι θα τον κάνει, πώς θα τον χρησιμοποιήσει και πώς θα τον «παντρέψει» με τους άλλους ποιοτικούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ των Πειραιωτών.

Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι ο Μπελχαντά έχει την ικανότητα να αγωνίζεται με την ίδια άνεση και ευχέρεια σε τρεις θέσεις: Επιτελικός μέσος, box to box, αλλά και εξτρέμ. Δίνοντας πολύ σημαντικές επιλογές στο τεχνικό επιτελείο. Επιπλέον, αποτελεί ηγετική προσωπικότητα, έχει παραστάσεις από πολύ υψηλό επίπεδο και έχει δείξει την αξία και τις αντοχές του σε συνθήκες πρωταθλητισμού. Αποτελώντας πρωταγωνιστή των ομάδων του.

Επίσης, είναι κομβικής σημασίας το γεγονός ότι έχει τρομερή ευχέρεια στο γκολ. Μια παράμετρος εξόχως σημαντική για την επιλογή ενός παίκτη που θα αποκτηθεί για να κάνει τη διαφορά και να ανεβάσει επίπεδο το σύνολο. Ένας χαφ που μπορεί να προσφέρει και δέκα γκολ τη σεζόν μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα του Ολυμπιακού προς το καλύτερο και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με την αποτελεσματικότητα των Πειραιωτών.

Από εκεί και πέρα σε ότι έχει να κάνει με το πρακτικό κομμάτι της υπόθεσης, ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει πολύ καλά τον Μπελχαντά. Ο ίδιος έχει ζητήσει λίγες ημέρες διορία για να δώσει την απάντησή του. Εξάλλου είναι σαφές ότι δεν υπάρχει βιασύνη. Ο ίδιος βρίσκεται στην Τουρκία για να τελειώσουν το σχολείο τα παιδιά του και για να λύσει όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με τη Γαλατά. Αλλά και να καθαρίσει το μυαλό του, κάνοντας παράλληλα προπονήσεις με προσωπικούς προπονητές.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια παρόμοια συζήτηση όπως εκείνη του Ολυμπιακού με τον Βαλμπουενά προ διετίας, με τη διαφορά ότι ο Μαροκινός είναι ελεύθερος από τώρα. Μένει να φανεί εάν θα έχει την ίδια κατάληξη. Καθώς είναι σαφώς πιο δύσκολη υπόθεση. Με διαφορετικά δεδομένα, που δημιουργούνται κυρίως από το γεγονός ότι τον παίκτη τον θέλουν πολλές και σημαντικές ομάδες από την Ευρώπη και όχι μόνο. Αλλά και λόγω της ηλικίας του. Καθώς ο Μπελχαντά είναι, μεν, ένας Βαλμπουενά, αλλά σχεδόν πέντε χρόνια πιο νέος από τον Ματιέ, όταν είπε το «ναι» στον Ολυμπιακό.

Το σίγουρο είναι ένα. Ο Ολυμπιακός έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να έχει σημαντικό μέρος στις σκέψεις του ποδοσφαιριστή. Και αυτό είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Όπως δεν αμφισβητείται και το γεγονός ότι και τα οικονομικά δεδομένα θα ρυθμιστούν, μόλις ο 31χρονος διεθνής μέσος πει ότι δέχεται να έρθει στην Ελλάδα. Για την οποία, ειρήσθω εν παρόδω, έχει μάθει τα καλύτερα. Και για την ομάδα και για την Αθήνα, αλλά και για το επίπεδο ζωής του ίδιου και της οικογένειάς του. Και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη.

Με τον Ολυμπιακό να περιμένει. Και να έχει ρεαλιστικές ελπίδες για το «ναι» του Μπελχαντά. Ενα «ναι» χωρίς… δεύτερες σκέψεις. Ξεκάθαρο, αποφασιστικό. Υπομονή λίγες ημέρες, λοιπόν…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ