Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Ο Χασάν σήκωσε το 46ο!

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 3-1: Ο Χασάν σήκωσε το 46ο!

Με δύο γκολ του Χασάν και ένα του Μπρούμα, ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη και «σφράγισε» και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα – Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Ελ Αραμπί μέσω VAR, ο Μακέντα είχε ανοίξει το σκορ με πέναλτι.

Το 46ο έπιασε… λιμάνι! Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Superleague και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Πειραιώτες ήταν ο Αχμέντ Χασάν, που σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ των Ερυθρόλευκων, με τον Μπρούμα στις καθυστερήσεις να διαμορφώνει το τελικό 3-1 και να βάζει το… κερασάκι στην τούρτα. Οι Πράσινοι είχαν ανοίξει το σκορ στο 30’ με πέναλτι του Μακέντα, ενώ οι γηπεδούχοι είδαν να ακυρώνονται δύο γκολ του Ελ Αραμπί μέσω του VAR.

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του «σφράγισαν» τον τίτλο και έγραψαν μια ακόμα χρυσή σελίδα στην ιστορία του συλλόγου. Μια σπουδαία επιτυχία, με τον Πορτογάλο και τους ποδοσφαιριστές του να γεμίζουν με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν την κυριαρχία τους με μια εμφατική νίκη και πλέον στοχεύουν στην κατάκτηση του νταμπλ.

*Θυμηθείτε ΕΔΩ τη live εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ετσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με 3-4-3, έχοντας τον Σα μπροστά από την εστία και τους Μπα, Παπασταθόπουλο και Σεμέδο στην τριάδα της άμυνας. Οι Χολέμπας και Ανδρούτσος ήταν τα δύο μπακ-χαφ, με τους Εμβιλά και Μπουχαλάκη στα χαφ. Ο Ελ Αραμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης, με τους Φορτούνη και Μασούρα στα δύο άκρα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπόλονι ξεκίνησε τον Παναθηναϊκό με 4-3-3, έχοντας τον Διούδη στα γκολπόστ και τους Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρα και Χουάνκαρ στην τετράδα της άμυνας. Οι Νιας, Βέλεθ και Μαουρίσιο ήταν στη μεσαία γραμμή, οι Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης στα άκρα και ο Μακέντα στην κορυφή.

Ευκαιρίες με Μασούρα, Σεμέδο – Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και απείλησε μόλις στο 4ο λεπτό με τον Μασούρα. Ο Φορτούνης έκανε σέντρα-σουτ, ο διεθνής μεσοεπιθετικός μπήκε στη φάση, έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωκράτη Διούδη. Τρία λεπτά ο Σεμέδο πήρε την κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε δίπλα από το δεξί δοκάρι του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.

Στο 10’ οι Πειραιώτες σκόραραν με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ του Μαροκινού ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ο Ελ Αραμπί έκανε την πάσα στον Φορτούνη, αυτός σούταρε, ο Διούδης απέκρουσε, ο Αφρικανός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ αρχικά μέτρησε, αλλά στη συνέχεια με τη χρήση του VAR ακυρώθηκε για οφσάιντ, στην πάσα του Ελ Αραμπί στον Φορτούνη. Στο 14’ ο Εμβιλά δοκίμασε το πόδι του, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

0-1 από το πουθενά

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή της μπάλας, είχαν τις ευκαιρίες, αλλά αυτός που άνοιξε το σκορ ήταν ο Παναθηναϊκός, με πέναλτι του Μακέντα. Στο 27’ ο Ιταλός έπεσε στην περιοχή, μετά από μαρκάρισμα του Σεμέδο, με τον διαιτητή αρχικά να του δείχνει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Στη συνέχεια, ωστόσο, ο Μπέμπεκ πήγε στο VAR, είδε τη φάση και επέστρεψε δείχνοντας την άσπρη βούλα. Ο Μακέντα ανέλαβε την εκτέλεση, ο Σα δεν κατάφερε να αποκρούσει και ο Παναθηναϊκός στο 30’ έκανε το 1-0 στο φαληρικό γήπεδο, κόντρα στη ροή του παιχνιδιού.

Απείλησε ο Μασούρας, αλλαγή Μπα-Χασάν

Τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Μακέντα, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Μασούρας βρέθηκε τετ α τετ με τον Διούδη. Ο διεθνής εξτρέμ σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είχε κλείσει τη γωνία του και απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 36’ ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να προχωρήσει στην πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, καθώς ο Μπα ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο. Τη θέση του πήρε ο Αχμέντ Χασάν, με τον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάζει και τον σχηματισμό των Πειραιωτών σε 4-4-2.

Στο 45’ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 1-1 με τον Χασάν. Ο Φορτούνης έστρωσε στον Αιγύπτιο επιθετικό, αυτός σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σωκράτη Διούδη.

Χασάν και 1-1!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός έφτασε στην ισοφάριση με τον Χασάν. Ο Χολέμπας σέντραρε από αριστερά, ο Αιγύπτιος στράικερ έκανε την καρφωτή κεφαλιά, ο Διούδης μπερδεύτηκε, δεν έβαλε σωστά τα χέρια του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 1-1. Οι Ερυθρόλευκοι πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Χασάν.

Αλλαγή από τον Μπόλονι

Πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Μπόλονι έκανε αλλαγή, βάζοντας τον Αλεξανδρόπουλο στη θέση του Σένκενφελντ. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η μπάλα πήγαινε πάνω – κάτω, χωρίς όμως να έχουμε κάποια μεγάλη ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο έγινε στο 54’ και άνηκε στον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Ερυθρόλευκοι, ο Διούδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του, ο Χασάν σούταρε, αλλά ο Πούγγουρας έβαλε το σώμα του και την έδιωξε σε κόρνερ. Οι Πειραιώτες ζήτησαν πέναλτι για χέρι, αλλά ο Ιβάν Μπέμπεκ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ακυρώθηκε και πάλι γκολ του Ελ Αραμπί

Στο 60’ ο Ολυμπιακός σκόραρε με τον Ελ Αραμπί, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τη χρήση του VAR. Όπως και στο πρώτο μέρος, ο Μαροκινός επιθετικός είδε γκολ του να ακυρώνεται μέσω του VAR.

Ο Μπουχαλάκης έκανε τη βαθιά μπαλιά στον Χασάν, ο Διούδης πρόλαβε τον Αιγύπτιο, οι κόντρες ευνόησαν τον Ελ Αραμπί και αυτός με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα του ωστόσο ακυρώθηκε για χέρι του Χασάν, στη διεκδίκηση με τον Διούδη.

Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Πούγγουρας. Ο αμυντικός του Τριφυλλιού έριξε αγκωνιά στον Αχμέντ Χασάν και o Μπέμπεκ του έδειξε τον δρόμο για τα αποδυτήρια, με τους Πράσινους να μένουν με παίκτη λιγότερο.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή, βάζοντας τους Μπρούμα και Καμαρά αντί των Φορτούνη και Μπουχαλάκη.

2-1 και πάλι με τον Χασάν!

Στο 72’ ο Ολυμπιακός έκανε την ολική ανατροπή και πάλι με γκολ του Χασάν. Ο Μπρούμα έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αιγύπτιος με προβολή πρόλαβε τον Διούδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο Αφρικανός επιθετικός με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο παιχνίδι έφερε τα πάνω – κάτω στο παιχνίδι και έβαψε οριστικά… ερυθρόλευκο το φετινό πρωτάθλημα.

Ευκαιρίες με Χασάν, απείλησε ο Καρλίτος

Τρία λεπτά αργότερα, ο Αιγύπτιος επιθετικός σούταρε, αλλά ο Σωκράτης Διούδης μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Στο 77’ ο Μπόλονι έβαλε τον Ιωαννίδη αντί του Μαουρίτσιο και στο 79’ τον Αϊτόρ αντί του Χατζηγιοβάνη. Στο 81’ ο Χασάν απείλησε ξανά, αλλά η κεφαλιά του έφυγε άουτ.

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Χασάν πήρε νέα κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν είχε δύναμη και ο πορτιέρο του Τριφυλλιού μπλόκαρε. Στο 83’ ο Μπόλονι έβαλε και τον Καρλίτος στη θέση του Βιγιαφάνιες, με τον επιθετικό του Παναθηναϊκού στο 88’ να απειλεί τον Σα. Ο Ισπανός στράικερ σούταρε, αλλά ο Σα αντέδρασε σωστά και απέκρουσε, κρατώντας το 2-1 για τους Ερυθρόλευκους.

3-1 με τον Μπρούμα

Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να κρατάει σφιχτά στα χέρια του την πολυπόθητη νίκη, που του έδινε και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Στις καθυστερήσεις μάλιστα οι Πειραιώτες έκαναν το 3-1 με τον Μπρούμα. Οι Πράσινοι είχαν κερδίσει κόρνερ, με τον Διούδη να ανεβαίνει στην περιοχή του Ζοσέ Σα. Ο Μπρούμα έγινε κάτοχος της μπάλας, μετά την απομάκρυνση, έτρεξε όλο  το γήπεδο και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα.

Το δεκάρι: Ο Αχμέντ Χασάν. Ο Αιγύπτιος μπήκε στο 36’ στη θέση του τραυματία Μπα και με δύο γκολ οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη και στη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου. Μια σπουδαία εμφάνιση από τον Αιγύπτιο, που ήταν αναμφίβολα ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης.

Το κλειδί: Το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός μέχρι εκείνο το σημείο είχε την κατοχή της μπάλας, είχε τις ευκαιρίες, αλλά δεν είχε το γκολ. Ο Αιγύπτιος ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε στην ομάδα του την ώθηση που χρειαζόταν.

Γιατί κόουτς: Ο Πέδρο Μαρτίνς το έψαξε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Όταν είδε τον Μπα να βγαίνει με τραυματισμό έβαλε τον Χασάν και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-4-2. Στο δεύτερο μέρος έβαλε τον Μπρούμα, που έβγαλε την ασίστ στο 2-1 και είχε το γκολ στο 3-1. Το έψαξε και ο Μπόλονι, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει κάτι από το ντέρμπι.

Στον πάγκο: Σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δημιούργησε πολλές φάσεις και θα μπορούσε να τις είχε εκμεταλλευτεί καλύτερα.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Σεμέδο, Μπα (36′ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (68′ Καμαρά), Φορτούνης (68′ Μπρούμα), Μασούρας (90′ Ρέαμπτσιουκ), Ελ Αραμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Μολό, Πούγγουρας, Σένκεφελντ (46′ Αλεκανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Νιάς, Μαουρίσιο (77′ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (84′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (79′ Αϊτόρ), Μακέντα (83′ Ενγκμπακοτό).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ