«Λύγισε» από την πίεση ο Μαρτίνς – Νίκησαν οι παίκτες…

«Λύγισε» από την πίεση ο Μαρτίνς – Νίκησαν οι παίκτες…

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν... άντεξε την ασφυκτική πίεση των ποδοσφαιριστών του και υποχώρησε. Κάνοντάς τους το χατίρι. Αλλα με έναν όρο.

Η επιχείρηση στήθηκε από όλους. Από τη συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστον, των παικτών του Ολυμπιακού. Καθώς ο στόχος ήταν κοινός. Και ξεκάθαρος: Να… λυγίσει και να πει το μεγάλο «ναι» ο Πέδρο Μαρτίνς. Κάνοντας έτσι αυτό που ήθελαν οι παίκτες του. Μια επιχείρηση όχι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς ο Πορτογάλος δεν φημίζεται για την… άνεσή του στο να λέει «ναι» σε τέτοιου τύπου αιτήματα. Αλλά καμιά φορά, όλα γίνονται.

Την «επικίνδυνη αποστολή» δεν ανέλαβε κάποιος από τους αρχηγούς. Αλλά την ομάδα εκπροσώπησε ο Ζοσέ Σα. Ο 27χρονος γκολκίπερ είναι αυτός που εμφανίστηκε μπροστά στον Μαρτίνς και στον Κριστιάν Καρεμπέ, μεταφέροντάς τους το αίτημα των ποδοσφαιριστών. Ποιο ήταν το αίτημα; Το ρεπό της κατάκτησης του τίτλου να γίνει… τριήμερο. Κάτι όχι απλό, από τη στιγμή που ακολουθεί ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Σα μίλησε με τον Μαρτίνς και τον Καρεμπέ στα αποδυτήρια. Εξ αρχής συνάντησε σθεναρή αντίσταση. Ο 51χρονος τεχνικός έδειχνε πιο… έτοιμος να πει το «ναι», σε αντίθεση με τον αθλητικό διευθυντή των Πειραιωτών, που ήταν ανένδοτος. Κανείς εκ των δύο δεν έδειχνε να κάνει πίσω. Η… διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Αλλά εν τέλει, κάτι το 46ο, κάτι η καλή εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό, κάτι η αναγκαία ξεκούραση όλων, έκαναν τον προπονητή να «λυγίσει».

Η ασφυκτική πίεση του Σα και τα… σκληρά επιχειρήματα, έπεισαν τον Μαρτίνς. Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού κέρδισαν τριήμερο ρεπό. Γεμάτο τριήμερο. Εφυγαν το βράδυ της Κυριακής και θα επιστρέψουν στις εγκαταστάσεις το Ρέντη την Πέμπτη το μεσημέρι. Μια ανακοίνωση που προκάλεσε… πανζουρλισμό και χειροκροτήματα για τον Μαρτίνς στα αποδυτήρια του Γεώργιος Καραϊσκάκης. Με τον Σα να τον αγκαλιάζει και να τον σηκώνει στον αέρα.

Βεβαίως, ο προπονητής των Πειραιωτών φρόντισε να βάλει έναν πολύ σημαντικό όρο αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του. Ξεκαθάρισε στους παίκτες ότι «έχετε ρεπό έως την Πέμπτη, αλλά απαγορεύεται να ταξιδέψετε εκτός Ελλάδος». Μια απόφαση που δεν διαπραγματεύτηκε καθόλου.

Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα, αλλά έχει ακόμη μπροστά του 7 παιχνίδια για τη Super League, αρχής γενομένης από το κυριακάτικο εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (18/04, 19:30). Και οι τρεις+ ημέρες ρεπό, δεν είναι καθόλου λίγες, εν μέσω συνεχόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ