Θρύλος εξπρές! Έτσι σάρωσε ο Ολυμπιακός για το 46ο (vids)

Θρύλος εξπρές! Έτσι σάρωσε ο Ολυμπιακός για το 46ο (vids)

Οι μεγάλες νίκες που οδήγησαν τον Ολυμπιακό βήμα-βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου – Οι τριάρες σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, η πεντάρα στο ΟΑΚΑ και τα πιο σημαντικά παιχνίδια της φετινής σεζόν - Δείτε βίντεο από τις καλύτερες εμφανίσεις των Πειραιωτών.

Ο στόχος επετεύχθη! Ο Ολυμπιακός με τη νίκη που πέτυχε χθες απέναντι στον Παναθηναϊκό (3-1), κατέκτησε και μαθηματικά το φετινό πρωτάθλημα, γεμίζοντας με χαρά και περηφάνια τον κόσμο του.

Οι Ερυθρόλευκοι «σφράγισαν» τον τίτλο επτά αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλέι οφ της Superleague και έγιναν η τρίτη χρονικά ομάδα στην Ευρώπη, που φτάνει και μαθηματικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, μετά τις Ρέιντζερς και Μπουντούτσνοστ.

Οι Πειραιώτες κυριάρχησαν για μια ακόμα χρονιά και απέδειξαν περίτρανα ότι είναι ανώτεροι από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, που ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν ως συνδιεκδικητές του τίτλου, με τους δύο Δικεφάλους μάλιστα να βρίσκονται στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα, πίσω από Ολυμπιακό και Αρη.

To10.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τις μεγάλες νίκες που πέτυχαν οι Πειραιώτες στη φετινή σεζόν, στον δρόμο προς την κατάκτηση του δεύτερου σερί και συνολικά 46ου πρωταθλήματος στην πλούσια ιστορία τους.

Ξεκίνημα με τρίποντο

Το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου, λόγω του τελικού του Κυπέλλου, στον οποίο συμμετείχαν οι δύο ομάδες.

Οι Πειραιώτες έδωσαν το πρώτο τους παιχνίδι στο φετινό πρωτάθλημα στις 18 Σεπτεμβρίου, όταν υποδέχθηκαν τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς επικράτησε με 3-0 των Αρκάδων, σκοράροντας μάλιστα και τα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο.

Το σκορ άνοιξε στο 59’ ο Φορτούνης, με τον Μασούρα να πετυχαίνει τα άλλα δύο γκολ. Στο 64’ και στο 88’, με τον διεθνή εξτρέμ να βάζει την υπογραφή του στην πρώτη νίκη της φετινής σεζόν.

Η 4άρα στον Ατρόμητο

Στις 31 Οκτωβρίου οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον Ατρόμητο στο Καραϊσκάκη και επικράτησαν με 4-0, για την 5η αγωνιστική της Superleague.

Το παιχνίδι που ήταν σημαντικό για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού η ομάδα του μεγάλου λιμανιού προερχόταν από το 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Ένα ματς στο οποίο είχαμε ρεσιτάλ… εξυγίανσης, με τον διαιτητή Καραντώνη και το VAR να ακυρώνουν το πεντακάθαρο γκολ του Αχμέντ Χασάν στις καθυστερήσεις του αγώνα, το οποίο εάν μετρούσε θα έδινε τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Στο ματς με τον Ατρόμητο οι Πειραιώτες ξέσπασαν και επέστρεψαν στις νίκες με εμφατικό τρόπο. Όπως και στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, μάλιστα, όλα τα γκολ μπήκαν στο δεύτερο μέρος. Πρωταγωνιστής αυτή τη φορά για τους Ερυθρόλευκους ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος έκανε χατ-τρικ.

Ο Μαροκινός στο 52’ έλυσε τον Γόρδιο Δεσμό της άμυνας των φιλοξενούμενων και στο 65’ ο Χασάν έκανε το 2-0. Στο 82’ και στο 87’ ο Ελ Αραμπί έβαλε άλλα δύο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Αποδεκατισμένος στο ντέρμπι, νίκη με Φορτούνη

Στις 21 Νοεμβρίου ο Ολυμπιακός έδωσε το πρώτο του ντέρμπι για τη φετινή σεζόν με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, αφού το ματς με την ΑΕΚ είχε αναβληθεί, όπως επίσης και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την 6η αγωνιστική, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των δύο ομάδων.

Οι Ερυθρόλευκοι παρατάχθηκαν στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για την 9η αγωνιστική της Superleague χωρίς τους Γιουσέφ Ελ Αραμπί και Αχμέντ Χασάν, που είχαν χτυπηθεί από τον κορωνοϊό, αλλά και χωρίς τον Ματιέ Βαλμπουενά, που είχε τραυματιστεί.

Ο Μαρτίνς έβαλε αναγκαστικά ως false 9 τον Φορτούνη, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό μάλιστα να σκοράρει στο 21’ και να δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό. Παρά τα προβλήματα και τις σημαντικές απουσίες, οι Πειραιώτες κατάφεραν να βάλουν στο σακούλι τους το τρίποντο της νίκης.

Διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Ανδρέα Μπουχαλάκη να βγαίνει μπροστά και να οδηγεί την ομάδα του στη νίκη με 2-1.

Ο διεθνής μέσος άνοιξε το σκορ στο 29’ και στο 47’ έκανε το 2-1, με τους γηπεδούχους να μειώνουν στο 74’ με τον Μπερτόγλιο. Οι Ερυθρόλευκοι έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από την έδρα του Αρη, με τον Μπουχαλάκη να πετυχαίνει και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Εξι γκολ στη Λαμία

Στα μέσα Δεκεμβρίου και συγκεκριμένα στις 13 Δεκεμβρίου, ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε εκτός έδρας τη Λαμία για την 12η αγωνιστική της Superleague και πέτυχε μια επιβλητική νίκη με 6-0.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είδε έξι διαφορετικούς παίκτες του να βάζουν γκολ στην ομάδα της Φθιώτιδας, με τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά, Ελ Αραμπί,  Σουντανί, Κάιπερς και Μασούρας να χρίζονται σκόρερ.

Πέντε στην ΑΕΛ

Μια εβδομάδα αργότερα, οι Πειραιώτες υποδέχθηκαν στο Καραϊσκάκη την ΑΕΛ και έκαναν… πάρτι, σκοράροντας 5 γκολ. Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού επικράτησε με 5-1, με τον Ελ Αραμπί να βάζει δύο γκολ και από ένα οι Σουντανί, Μασούρας και Μπρούμα.

Τριάρα στην ΑΕΚ

Στο πρώτο του παιχνίδι για το 2021 (3/1), ο Ολυμπιακός συνέτριψε με 3-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη για την 14η αγωνιστική. Οι δύο ομάδες στις 16/12 είχαν αναμετρηθεί στο ΟΑΚΑ στο εξ αναβολής ματς της πρώτης αγωνιστικής και ήρθαν έρθει ισόπαλοι 1-1. Στο Καραϊσκάκη, όμως, οι Πειραιώτες ήταν σαρωτικοί και επικράτησαν εύκολα με 3-0. Πρωταγωνιστής σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός άνοιξε το σκορ στο 13’ και στο 69’ έκανε το 2-0, με τον Ματιέ Βαλμπουενά στο 90+4’ να διαμορφώνει το τελικό 3-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

Σαν… σίφουνας

Τρεις ημέρες αργότερα, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς αντιμετώπισε στην Τρίπολη τον Αστέρα και χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα επικράτησε με 4-0. Ο Ολυμπιακός πέρασαν σαν… σίφουνας από την Αρκαδία, με τον Σεμέδο στο 35’ να κάνει το 1-0 και τον Καμαρά στο 40’ το 2-0. Στο 81’ ο Φορτούνης με ωραία εκτέλεση φάουλ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 86’ ο Μπρούμα έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, κάνοντας το 4-0 για τους πρωταθλητές.

Χασάν και… τέζα

Στις 17 Ιανουαρίου ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη για την 17η αγωνιστική, με τον Αχμέντ Χασάν να λυτρώνει τους Πειραιώτες με γκολ στο 90+3’! Οι Ερυθρόλευκοι είχαν χάσει πέναλτι με τον Βαλμπουενά, τους είχε ακυρωθεί γκολ του Ελ Αραμπί και όλα έδειχναν ότι θα γκελάρουν απέναντι στους μαχητικούς  Ηπειρώτες. Ο Αιγύπτιος όμως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με κεφαλιά στις καθυστερήσεις έδωσε τη λύση και οδήγησε την ομάδα του στο τρίποντο της νίκης.

Τρία και στον ΠΑΟΚ

Μετά την ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός έριξε τριάρα και στον έτερο Δικέφαλο. Αυτόν του Βορρά. Στις 27/1 οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, λίγες ημέρες μετά το 1-1 των δύο ομάδων στην Τούμπα, στο εξ αναβολής αγώνα της 6ης αγωνιστική της Superleague. Οι Πειραιώτες με γκολ των Ελ Αραμπί, Καμαρά και Βρουσάι επικράτησαν με 3-0 και απέδειξαν ότι είναι ανώτεροι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα και τα τρία τέρματα μπήκαν στο δεύτερο μέρος, με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να κλείνουν στόματα και να κάνουν καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου.

Εντυπωσιακό φινάλε

Με τριάρα μπήκε στο πρωτάθλημα, με τριάρα ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Μαρτίνς στις 14 Μαρτίου αντιμετώπισε την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι Ερυθρόλευκοι παρά την πολύ μεγάλη διαφορά που είχαν από τους διώκτες τους, δεν… χαλάρωσαν και επικράτησαν εύκολα με 3-1. Ο Χασάν άνοιξε το σκορ, με τους Ανδρούτσο και Ελ Αραμπί να κάνουν το 2-0 και το 3-0 αντίστοιχα. Οι Βυσσινί το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 3-1 στο 87’ με τον Νούνιτς.

Πεντάρα στο ΟΑΚΑ

Στο δεύτερο ματς των πλέι οφ της Superleague, ο Ολυμπιακός έστησε πάρτι στο ΟΑΚΑ, διαλύοντας με 5-1 την ΑΕΚ. Σπουδαίο παιχνίδι από τους Πειραιώτες, που ξεφτίλισαν την Ενωση μέσα στο ίδιο της το γήπεδο και απέδειξαν για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν ότι είναι κλάσεις ανώτεροι. Τα τέσσερα από τα πέντε γκολ μάλιστα μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο, με τον Μασούρα να βάζει δύο γκολ. Ο Καμαρά έκανε το 1-0, ο Μασούρας διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του, ο Ελ Αραμπί ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 44’ ο Μασούρας έκανε το 4-0. Στο 74’ ο Φορτούνης σκόραρε για το 5-0, με την ΑΕΚ να μειώνει στο 90’ με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Σφράγισε τον τίτλο με τριάρα

Χθες, ο Ολυμπιακός σφράγισε και τυπικά το πρωτάθλημα με την εμφατική νίκη που πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό. Οι Ερυθρόλευκοι υποδέχθηκαν το Τριφύλλι για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ και επικράτησαν με ανατροπή 3-1. Ο Χασάν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ισοφάρισε σε 1-1 και στο 72’ έκανε το 2-1 για τους Πειραιώτες. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μπρούμα στο 90+7’. Μια νίκη με την οποία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ