Πλάνο για 4+1 κινήσεις στην ΑΕΚ

Πλάνο για 4+1 κινήσεις στην ΑΕΚ

Η μεταγραφική ατζέντα της ΑΕΚ και οι παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα.

Η ΑΕΚ προσπαθεί να βρει τον εαυτό της και να συνέλθει αγωνιστικά. Η Ένωση παρά τη νίκη επί του Άρη δεν έχει… ησυχάσει όσον αφορά στην εξασφάλιση μιας θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη.

Η ΑΕΚ δεν έχει πείσει με την μέχρι τώρα, συνολική εικόνα της. Το συγκεκριμένο ρόστερ της ΑΕΚ έχει ελλείψεις. Κυρίως σε επίπεδο ποιότητας. Κάτι που φαίνεται να έχουν αντιληφθεί οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται έντονο για την ΑΕΚ. Όλα δείχνουν πως η Ένωση προετοιμάζεται για αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί σε όλες τις γραμμές της. Μάλιστα δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα και έξι μεταγραφές, έτσι ώστε να καλυφθούν τα κενά που έχει το ρόστερ.

Εγγύηση κάτω από τα δοκάρια

Μετά την πώληση του Βασίλη Μπάρκα στη Σέλτικ η ΑΕΚ αποφάσισε να στηρίξει τους Αθανασιάδη, Τσιντώτα, προχωρώντας με τους δύο Έλληνες γκολκίπερ στη σεζόν. Αυτό δεν της βγήκε. Μιας και κανείς εκ των δύο δεν έχει κατορθώσει να δώσει σιγουριά κάτω από τα δοκάρια της ομάδας.

Η προσθήκη ενός τερματοφύλακα πρώτης γραμμής αποτελεί ειλημμένη απόφαση για την Ένωση. Ήδη μάλιστα στην ΑΕΚ έχουν κάνει μια προεργασία για την εν λόγω μεταγραφή, με συγκεκριμένους στόχους να έχουν εντοπιστεί.

Στόπερ ηγέτης

Το βασικό πρόβλημα της ΑΕΚ φέτος παρουσιάζεται στην ανασταλτική λειτουργία της. Οι αριθμοί της Ένωσης είναι απογοητευτικοί. Αποκορύφωμα ήταν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου οι Κιτρινόμαυροι δέχθηκαν πέντε γκολ.

Είναι σαφές πως οι υπάρχουσες επιλογές για τα μετόπισθεν είναι ανεπαρκείς. Οι προσθήκες των Χνιντ και Νεντελτσιάρου δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες. Μάλιστα ο Τυνήσιος αναμένεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι, με την ΑΕΚ να εξετάζει την πιθανότητα δανεισμού του.

Με αυτά τα δεδομένα, τον Τσιγκρίνσκι να είναι πλέον στα 34 και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς, η ΑΕΚ πρέπει να αποκτήσει έναν στόπερ ηγέτη. Έναν αμυντικό που θα κάνει τη διαφορά στα μετόπισθεν. Οι Κιτρινόμαυροι έχουν επαφές με κεντρικούς αμυντικούς, δείχνοντας την πρόθεση να επενδύσουν στην συγκεκριμένη προσθήκη.

Έναν… Γκαρσία για αριστερά

Ο Λιβάι Γκαρσία είναι αναμφίβολα η πιο πετυχημένη μεταγραφή της ΑΕΚ για την φετινή σεζόν. Ο 23χρονος εξτρέμ κάνει τη διαφορά για την Ένωση και αποδεικνύει πως στο ποδόσφαιρο ισχύει ο κανόνας του ότι πληρώνεις, παίρνεις.

Η ΑΕΚ επένδυσε στον Γκαρσία και μπορεί να νιώθει δικαιωμένη για αυτή την επιλογή. Φαίνεται πως στην Ένωση θέλουν το καλοκαίρι να αποκτήσουν έναν παίκτη αντίστοιχου επιπέδου και για την αριστερή πτέρυγα. Έναν εξτρέμ με ικανότητα στο ένας με έναν και ποιότητα, έτσι ώστε η ομάδα να διαθέτει δύο πολύ ποιοτικούς ακραίους.

Ολιβέιρα ή φορ

Ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έχει κλείσει ακόμα οριστικά την πόρτα της ΑΕΚ. Θυμίζουμε πως ο Πορτογάλος φορ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και οι δύο πλευρές είναι σε διαδικασία συζητήσεων, για νέο συμβόλαιο. Η Ένωση θέλει να κρατήσει στις τάξεις της τον Ολιβέιρα και του έχει προτείνει διετές συμβόλαιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει απάντηση. Αν ο Ολιβέιρα απαντήσει αρνητικά στην πρόταση του Δικεφάλου, τότε η ΑΕΚ θα βγει στην αγορά για να αποκτήσει έναν σέντερ φορ, που θα πλαισιώσει τον Ανσαριφάρντ στη γραμμή κρούσης. Σε πρώτη φάση πάντως οι Κιτρινόμαυροι επιθυμούν την παραμονή του Ολιβέιρα, με το όλο θέμα να ξεκαθαρίζει σύντομα.

Θωράκιση στα άκρα

Η ΑΕΚ απέκτησε το καλοκαίρι τον Εμάνουελ Ισνούα, ελπίζοντας ο Αργεντινός να της δώσει λύσεις στο αριστερό άκρο της άμυνας. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και επί της ουσίας τράβηξε όλο το… κουπί, ο Έλντερ Λόπες. Ο Πορτογάλος αμυντικός έχει δώσει πολλά στην ΑΕΚ, αλλά είναι σαφές πως χρειάζεται βοήθεια.

Ο Δικέφαλος θα προχωρήσει στην απόκτηση ενός αριστερού μπακ το καλοκαίρι, προκειμένου να είναι θωρακισμένος στα άκρα της αμυντικής γραμμής. Εκεί όπου υπάρχει και ο 17χρονος Μιτάι, ο οποίος θα πάρει τις ευκαιρίες του.

Ερωτηματικό ο Νταντσένκο

Ο Όλεγκ Νταντσένκο αποτέλεσε την μοναδική μεταγραφή της ΑΕΚ για την περίοδο του Ιανουαρίου. Ο Ουκρανός αμυντικός δεν έχει πείσει με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του πως μπορεί να αποτελέσει τον παίκτη που έχει ανάγκη η ομάδα για τα δεξιά της άμυνας. Ο Νταντσένκο είναι ένα ερωτηματικό για την ΑΕΚ της επόμενης μέρας και αν κριθεί ανεπαρκής, είναι πιθανό η Ένωση να προχωρήσει και σε απόκτηση δεξιού μπακ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ