Μαρτίνς : «Αυτό είναι το όνειρό μας στον Ολυμπιακό»

Μαρτίνς : «Αυτό είναι το όνειρό μας στον Ολυμπιακό»

Ολα όσα είπε στην πατρίδα του ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Μεγάλη συνέντευξη στην Πορτογαλία έδωσε ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, μίλησε στο «Canal 11» και αποκάλυψε ότι άπαντες στο μεγάλο λιμάνι ονειρεύονται έναν ευρωπαϊκό τελικό.

Ο προπονητής των Πειραιωτών έδωσε επίσης το σύνθημα για την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ αποθέωσε τον Ματιέ Βαλμπουενά, ο οποίος είναι υποδείγμα επαγγελματία και συνεχίζει να τα δίνει όλα στις προπονήσεις και στους αγώνες.

Ο Μαρτίνς ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά τόνισε ότι στόχος του είναι να προπονήσει μια ομάδα της Premier League. «Είμαι καλα εδώ, ποτέ δεν θα άλλαζα τον Ολυμπιακό για μια ομάδα της Championship», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Το εάν τον βοηθάει ότι συνεργάζεται με Πορτογάλους: «Δεν το βλέπω έτσι. Είχα την εμπειρία της Πορτογαλίας οπότε είναι πιο εύκολο για μένα να παίρνω παραπάνω πράγματα από Πορτογάλους γιατί ξέρω το τι παίκτες είναι και χαρακτηρίζονται από πολύ υψηλή απόδοση. Όμως δεν έχει να κάνει με τη χάρα. Είναι απλά επειδή ξέρω λεπτομερώς το ποδόσφαιρο εκεί».

Το ότι είναι ένας κόουτς που μένει αρκετά χρόνια σε ομάδες: «Δεν βάζω κάποιο όριο. Εάν έχω ένα πρότζεκτ σε ομάδα αυτό συνεχίζεται. Στην Πορτογαλία είχα 4 ομάδες που προπόνησα. Έφυγα νωρίτερα σε μία ή δύο σεζόν όμως όταν είμαι σε μία ομάδα είμαι επικεντρωμένος εκεί και συνεχίζω».

Το επόμενο στάδιο για τον Ολυμπιακό: «Έχουμε στόχο για τα επόμενα 7 ματς και θέλουμε να είμαστε σοβαροί διότι υπάρχουν πολλές ομάδες που έχουν στόχους αυτήν την περίοδο στο πρωτάθλημα και… μάχονται. Είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου στο Κύπελλο και θέλουμε το τρόπαιο. Και έχουμε και ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ. Θέλουμε να πάμε σε έναν τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ξέρουμε πως αυτό είναι δύσκολο όμως δουλεύουμε και για αυτό».

Τα λόγια του προέδρου της πορτογαλικής Ομοσπονδίας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Φερνάντο Γκόμες, τον πρόεδρο της πορτογαλικής ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, που μου έστειλε γράμμα για να με συγχαρεί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι πολύ ωραίο που γνωρίζει για τη δουλειά που κάνουν οι Πορτογάλοι στο εξωτερικό».

Το γεγονός ότι κατακτήθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά το πρωτάθλημα στην Ελλάδα: «Ήταν ένα ρεκόρ που κρατούσε ο Μάρκο Σίλβα. Αυτή τη φορά το κατακτήσαμε λίγο νωρίτερα, αλλά το πιο σημαντικό είναι η κατάκτηση».

Το ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ ανταγωνιστικό. Η Μπενφίκα έχασε από τον ΠΑΟΚ, για παράδειγμα. Πολύ καλές ομάδες, με καλή δομή. Στην Ελλάδα παρόλα αυτά δεν υπάρχει τόσο καλός προγραμματισμός, αλλά έχουν πολύ καλές ομάδες και με πολύ ποιοτικούς παίκτες».

Τον Βαλμπουενά: «Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες. Συνεχίζει να παραμένει μεγάλος επαγγελματίας και στα 36 του ανανέωσε το συμβόλαιό του όχι μόνο για την ποιότητά του, αλλά και για τον τρόπο που παρουσιάζεται στις προπονήσεις και στα παιχνίδια».

Τα βασικά προβλήματα στην ελληνική Λίγκα και το πορτογαλικό στοιχείο: «Ένα από τα μεγάλα προβλήματα είναι η κακή ποιότητα των αγωνιστικών χώρων. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμένα. Υπάρχουν Έλληνες παίκτες με μεγάλη ποιότητα, μερικοί Βραζιλιάνοι, Σέρβοι. Έχουμε και Πορτογάλους που τα πηγαίνουν καλά, όπως ο Στάρτζεον του ΟΦΗ και ο Ντάλσιο του Παναιτωλικού. Σε σχέση με την Πορτογαλία, εδώ νομίζω ότι οι ομάδες παίζουν πιο αμυντικά».

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει με πιο μεγάλη συχνότητα από τους άλλους: «Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλες ομάδες. Ο ΠΑΟΚ επένδυσε και ήταν πρωταθλήτρια ομάδα τρία χρόνια πριν. Δεν βλέπω έλλειψη πλάνου. Στον Ολυμπιακό δεν είχαμε διακοπές και παίζαμε 105 παιχνίδια χωρίς σταματημό. Επειδή ξέρω τους παίκτες μου καλά και με ξέρουν το ίδιο καλά είναι πιο εύκολο. Ήταν πιο εύκολο να δουλέψουμε μαζί αυτά τα 2 χρόνια. Ήταν βέβαια δύσκολο από την πλευρά των αγώνων. Έχουμε ποιότητα, έχουμε μία τρομερό γκρουπ παικτών και προσωπικά έχω πει πως αυτό το γκρουπ και αυτή η ομάδα είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μου έχουν συμβεί στο ποδόσφαιρο. Αυτό το γκρουπ παικτών κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. Με αυτό το γκρουπ παικτών μπορώ να αλλάζω συστήματα σε αγώνες χωρίς να χαθεί η ποιότητά μας και αυτό είναι εφικτό μετά από 3 χρόνια συνεχούς δουλειάς».

Τον λόγο που υπάρχουν τόσοι Πορτογάλοι προπονητές στην Ελλάδα: «Επειδή βλέπουν την ποιότητα. Ο Φερνάντο Σάντος άνοιξε την πόρτα στον Μάρκο Σίλβα, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ και τον Βίτορ Περέιρα. Και σε άλλους που έκαναν καλή δουλειά και άφησαν το σημάδι τους, όπως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και ο Ζοζέ Πεσέιρο».

Το ποιοι παίκτες θα μπορούσαν να παίξουν στην Πόρτο ή στη Μπενφίκα: «Ο Τσιμίκας που πήγε στη Λίβερπουλ, ο Μπουχαλάκης… Και οι δύο θα είχαν θέση σε κορυφαία ομάδα κι επίσης ο Κώστας Φορτούνης που είναι ταλαντούχος. Ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Αραμπί, ο Χασάν, ο Σα είναι σπουδαίοι παίκτες. Ο Καμαρά είναι… μηχανάκι, για παράδειγμα».

Το αν είχε προτάσεις από ομάδες της Πορτογαλίας: «Μερικές προσεγγίσεις, αλλά είμαι καλά εδώ, οπότε…»

Τα προσωπικά του σχέδια για το μέλλον: «Δεν έχω κρύψει ότι ο στόχος μου είναι να προπονήσω ομάδα στην Premier League. Όσο μπορεί να θεωρώ ότι μπορώ να καταφέρω κάτι τέτοιο θα το προσπαθήσω».

Το γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει τη Φόρεστ: «Ναι (χαμογελά) όμως νομίζω θα είχα μία δυσκολία εάν πήγαινα εκεί (χαμόγελο). Φυσικά μιλάω για την Premier League διότι ποτέ δεν θα… αντάλλαζα τον Ολυμπιακό για ομάδα στη Championship και δεν θα έκανα κάτι τέτοιο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ