Η μεγάλη δικαίωση του ΠΑΟΚ

Η μεγάλη δικαίωση του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε το ρίσκο να υπογράψει μια δύσκολη συμφωνία για τον Γιαννούλη τον περασμένο Ιανουάριο, όμως μερικούς μήνες μετά δικαιώθηκε και θα δει τα ταμεία του να... γεμίζουν.

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε τον περασμένο Ιανουάριο να παραχωρήσει τον Δημήτρη Γιαννούλη προκειμένου να μπουν χρήματα στα ταμεία της ομάδας, που τα τελευταία χρόνια λόγω και του Financial Fair Play τα είχε μεγάλη ανάγκη. Ο Δικέφαλος του βορρά δεν βρισκόταν σε δυσχερή οικονομική θέση όπως μερικούς μήνες νωρίτερα, όμως λίγο το ενδιαφέρον της Νόριτς, αλλά και η απόφαση του ίδιου του Έλληνα αριστερού μπακ να αποχωρήσει για τα καναρίνια ανάγκασαν τον ΠΑΟΚ να πάρει ένα μεγάλο ρίσκο.

Οι Θεσσαλονικείς αποφάσισαν να υπογράψουν μια πολύ δύσκολη συμφωνία για τον Γιαννούλη με τη Νόριτς, η οποία περιλάμβανε δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι και υποχρεωτική αγορά ύψους 7,5 εκατομμυρίων, εφόσον η αγγλική ομάδα καταφέρει να πάρει την άνοδο για την Premier League. Με την Championship να είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα παγκοσμίως και τη συμφωνία στα μισά του δρόμου (κάτι που περιείχε και τον κίνδυνο της αποτυχίας), ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να πάρει το ρίσκο, ώστε να βάλει το καλοκαίρι ζεστό χρήμα στα ταμεία του. Η δεύτερη κατηγορία στο Νησί είναι πιο δύσκολη από την Premier League και επί χρόνια υπάρχουν πολλές αλλαγές μέχρι το φινάλε.

Τρεις μήνες μετά ο ΠΑΟΚ μπορεί να μιλάει για απόλυτη δικαίωση σε μια δύσκολη απόφαση που πήρε η διοίκηση του τον Γενάρη για τον Γιαννούλη. Η Νόριτς εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο της στην Premier League σήμερα και ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ εξασφάλισε τουλάχιστον 7,5 εκατομμύρια σε λιγότερο από δυο μήνες στα ταμεία του. Εκτός από τον ΠΑΟΚ δικαιώθηκε και ο Γιαννούλης για την απόφαση του, καθώς μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 14 ματς, έχοντας 1 ασίστ σε 1.200 λεπτά συμμετοχής.

Το πρώτο σημαντικό deal του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ από το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε να πουλήσει παίκτες για να ισοσκελίσει τα έξοδα του και να τα βγάλει εις πέρας με το Financial Fair Play. Οι κινήσεις του Δικεφάλου του βορρά όμως δεν βοήθησαν οικονομικά, αφού ήταν βιαστικές, ενώ αν δεν είχε μπει και στους ομίλους του Europa League έχοντας περάσει και δυο προκριματικούς γύρους στο Champions League, τα πράγματα θα ήταν ακόμη πολύ δύσκολα.

Ο Γιαννούλης είναι η απόλυτη δικαίωση για τη διοίκηση των ασπρόμαυρων αλλά είναι και η πρώτη, αφού το καλοκαίρι προχώρησαν σε τρεις αποχωρήσεις που απέφεραν συνολικά κάτω από 7 εκατ. ευρώ. Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Δημήτρη Πέλκα στη Φενέρμπαχτσε για 1,6 εκατ. ευρώ, και τον Τσούμπα Άκπομ για 1,1-1,2 στη Μίντλεσμπρο, ενώ η μεγάλη κίνηση του καλοκαιριού ήταν η πώληση του Δημήτρη Λημνιού στην Κολωνία για περίπου 4 εκατ. ευρώ.

Σύνολο και οι τρεις κινήσεις έφεραν 6,8 εκατ. ευρώ στα ταμεία του ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε και τρεις κομβικούς παίκτες για… ψίχουλα από την περσινή ομάδα, ενώ η συμφωνία και το ρίσκο με τον Γιαννούλη έφερε, ή μάλλον θα φέρει στον Δικέφαλο του βορρά 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ