ΠΑΟΚ : Η τέταρτη ομάδα που έφτασε τις 1000 νίκες στο πρωτάθλημα

ΠΑΟΚ : Η τέταρτη ομάδα που έφτασε τις 1000 νίκες στο πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη επί του Ολυμπιακού έφτασε τις 1000 νίκες στην ιστορία του και έγινε η τέταρτη ομάδα που σημειώνει τετραψήφιο αριθμό.

Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 2-0 τον Ολυμπιακό στην Τούμπα και έκανε ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση μιας εκ των πρώτων 4 θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη τη νέα σεζόν και πιο συγκεκριμένα, στα προκριματικά του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος του βορρά με αυτή τη νίκη πήρε αέρα πέντε βαθμών από τον 5ο Παναθηναϊκό με 6 αγωνιστικές να απομένουν, ενώ παράλληλα σημείωσε και  ένα ιδιαίτερο επίτευγμα.

Οι Θεσσαλονικείς λοιπόν έγιναν η τέταρτη ομάδα που σπάει το φράγμα των 1.000 νικών στα 62 χρόνια της παρουσίας του στην Α’ Εθνική (971 στην κανονική διάρκεια και 29 στη διαδικασία των Play Off). Το ποσοστό επιτυχίας του «Δικεφάλου του Βορρά» στην πρώτη κατηγορία είναι ελάχιστα κατώτερο του 50%, αφού πέρα από τις 1.000 νίκες, έχουν 519 ισοπαλίες και 510 ήττες σε 2.029 αγώνες.

Ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο αποτελεσματικός την τελευταία πενταετία, αφού η 900η νίκη του στο πρωτάθλημα ήταν τον Οκτώβριο του 2016, όταν είχε κερδίσει με 1-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα όμως ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ακολουθούν ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ