ΑΕΚ : Μια θέση ανοικτή στα πλάνα του Χιμένεθ

ΑΕΚ : Μια θέση ανοικτή στα πλάνα του Χιμένεθ

Οι σκέψεις του Ισπανού τεχνικού για το αποψινό ντέρμπι.

Η ΑΕΚ μετά από καιρό πηγαίνει σε ένα ντέρμπι με ψυχολογία. Οι νίκες επί του Άρη και του Αστέρα Τρίπολης έχουν αναπτερώσει το ηθικό των Κιτρινόμαυρων, δίνοντάς τους παράλληλα και μια βαθμολογική ανάσα. Ωστόσο, η Ένωση δεν έχει «καθαρίσει» ακόμα με την υπόθεση Ευρώπη.

Για να το κάνει αυτό και να πατήσει γερά στα πόδια της, θέλει τη νίκη και επί του Παναθηναϊκού. Το ματς του ΟΑΚΑ κρύβει δυσκολίες και κινδύνους. Κάτι που γνωρίζει πολύ καλά ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός υπολογίζει τους Πράσινους και ζήτησε από τους παίκτες του να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι από το πρώτο λεπτό.

Ο Χιμένεθ θέλει από την ομάδα του να δείξει την τακτική προσήλωση που παρουσίασε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Να έχει υπομονή στο παιχνίδι της και να πάει το ματς στο τέμπο που εκείνη θέλει. Σύμφωνα με όσα έδειξε στις δοκιμές που έγιναν στα Σπάτα, ο Χιμένεθ δεν θα αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα σε σχέση με την Κυριακή.

Η αμυντική γραμμή θα παραμείνει ίδια. Δεξιά θα είναι ο Βασιλαντωνόπουλος, αριστερά ο Λόπες και μπροστά από τον Αθανασιάδη οι Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας. Στο κέντρο οι Γαλανόπουλος και Σιμάνσκι είναι τα φαβορί, όμως θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Κρστίτσιτς. Μάλιστα δεν αποκλείεται να δούμε και τους τρεις χαφ μαζί, με τον Μάνταλο αριστερά.

Από αυτό θα κριθεί και η μοναδική ανοικτή θέση στην ενδεκάδα. Μιας και αν ο Μάνταλος ξεκινήσει στον άξονα, τότε αριστερά θα δούμε τον Αλμπάνη, που είχε πολύ καλή παρουσία απέναντι στον Αστέρα, σκοράροντας και ένα γκολ.

Αυτό το σενάριο δείχνει και το επικρατέστερο, με τον Μάνταλο δηλαδή σε έναν ελεύθερο ρόλο στο κέντρο και δύο κλασικά εξτρέμ στα πλάγια, προκειμένου η ΑΕΚ να ανοίξει πιο εύκολα την αντίπαλη άμυνα και να έχει τρεξίματα.

Από εκεί και πέρα δεξιά θα είναι ο Γκαρσία και στην κορυφή πιθανότατα ο Ολιβέιρα. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Ανσαριφάρντ, όμως το πιθανότερο είναι ο Ιρανός φορ να μείνει στον πάγκο και να περάσει στο ματς ως αλλαγή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ