Οι 60 βαθμοί… μαξιλάρι Ευρώπης. Εκτός αν ο ΠΑΣ έχει άλλη άποψη

Οι 60 βαθμοί… μαξιλάρι Ευρώπης. Εκτός αν ο ΠΑΣ έχει άλλη άποψη

Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ δύσκολη θέση. Αλλά ακόμη προλαβαίνει

Στα μισά του δρόμου των πλει-οφ και έχουμε πλέον μια σειρά από δεδομένα προς επεξεργασία. Κυρίως σε ότι αφορά στη μάχη της Ευρώπης, που μοιάζει με τον τελευταίο ανοιχτό λογαριασμό της σεζόν. Εκεί που ο Παναθηναϊκός μπορεί να καταλάβει την σημασία της φράσης «βάζω τα χέρια μου και βγάζω τα μάτια μου».

Το αποψινό με την ισοφάριση του Λιβάι Γκαρσία στον «πρόωρο τελικό» απλά επιβεβαιώνει όλα τα παραπάνω. Οι Πράσινοι άγγιξαν το αποτέλεσμα που κρατούσε ορθάνοιχτη την πόρτα της Ευρώπης. Το έχασαν σε μια φάση που η άμυνα τους ήταν παραταγμένη για να αποκρούσει το τελευταίο κύμα επίθεσης της ΑΕΚ.

Κάπως έτσι: Επί της ουσίας έχουμε πλέον κατά 80% τις τρεις ομάδες που θα συνοδεύσουν τον Ολυμπιακό στα κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ είναι ήδη στην Ευρώπη, αν τα εισιτήρια είναι 4. Αν δηλαδή δεν κατακτήσει το κύπελλο ο ΠΑΣ αρπάζοντας εκείνος τη 4η ευρωπαϊκή θέση. Με 57 βαθμούς έκαστος, οι Θεσσαλονικείς ψάχνουν 4 βαθμούς σε 5 ματς. Γιατί; Διότι τη… βάση τη σχηματίζει ο Παναθηναϊκός που αυτή τη στιγμή μένει εκτός.

Για να πάει ο Παναθηναϊκός ως το 61; Θα πρέπει να φέρει τα πάνω κάτω. Να βρει 11 βαθμούς δηλαδή στις αναμετρήσεις με: ΠΑΟΚ (εκτός), Αστέρα (εντός), ΑΕΚ (εντός), Άρη (εκτός) και Ολυμπιακό (εντός). Δεν είναι απίθανο. Είναι όμως μάλλον πάνω από τις δυνάμεις της ομάδας του Λάζλο Μπόλονι.

Ιδανικά θα πρέπει την Κυριακή να επικρατήσει στη Τούμπα και να περιμένει νίκη του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ. Θεωρητικά την Ένωση καταδιώκει. Οι άλλοι έχουν απομακρυνθεί σε ένα ασφαλές +7. Η ΑΕΚ είναι στο +5. Και μιας και ο λόγος για το πρόγραμμα; Η Ένωση επί της ουσίας ψάχνει δύο νίκες: έχει Ολυμπιακό (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Παναθηναϊκό (εκτός), Αστέρα (εκτός) και Άρη (εντός). Ούτε το δικό της πρόγραμμα είναι εύκολο. Το προβάδισμα όμως είναι μεγάλο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ