Μπελχαντά, Κουάισον, Όλσον: Η πρώτη… τριλογία είναι στο τραπέζι για την season 4 του Πέδρο Μαρτίνς

Μπελχαντά, Κουάισον, Όλσον: Η πρώτη… τριλογία είναι στο τραπέζι για την season 4 του Πέδρο Μαρτίνς

Όλα όσα θες να ξέρεις για τα πρώτα μεταγραφικά βήματα των Ερυθρόλευκων.

Σε δύο ταμπλό ο Ολυμπιακός. Υποχρεωτικά. Από τη μια ο τρόπος που πρέπει να ολοκληρωθεί η φετινή διαδρομή. Και από την άλλη, η ανάγκη για τα.. επόμενα: Ο σχεδιασμός για τη season 4 του Πέδρο Μαρτίνς. Μια διαδικασία που όσο και αν δεν της φαίνεται, έχει στενό χρονικό περιθώριο.

Ναι, με βάση τους υπολογισμούς οι Ερυθρόλευκοι θα ξεκινήσουν από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπερ σημαίνει 20-21 Ιουλίου το πρώτο ματς της νέας σεζόν. Υπάρχει όμως ακόμη περίπτωση συμμετοχής στον πρώτο προκριματικό (6/7, αν η Τσέλσι ή η Παρί κατακτήσουν τον φετινό τίτλο δίχως να κερδίσουν δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση από το εθνικό τους πρωτάθλημα). Και στο ποδόσφαιρο υποχρεωτικά τα υπολογίζεις όλα.

Οι Πειραιώτες λοιπόν υπολογίζουν ότι κάπου στις 15 Ιούνη πρέπει να ξεκινήσουν την προετοιμασία τους ούτως ή άλλως. Και αυτό θέλουν να το κάνουν με το ρόστερ τους ενισχυμένο. Θέλουν να είναι έτοιμοι σε ποσοστό 80%. Για αυτό και όσο και αν δεν δίνουν στίγμα; Προφανώς και κινούνται μεταγραφικά. Η τριλογία Γιουνές Μπελχαντά, Ρόμπιν Κουαισον και Σίμον Όλσον είναι ενδεικτική. Και για τους τρεις οι Πειραιώτες έχουν μπει σε… τροχιά. Αλλά ας τα πάρουμε με τη σειρά.

Εξελίξεις για Μπελχαντά

Στον Μπελχαντά έχουν καταθέσει πρόταση, όπως αποκάλυψε to10.gr. Του προσφέρουν τριετές συμβόλαιο. Και ως τώρα… παίζουν μόνοι τους. Διότι μπορεί να ακούγονται πολλά για τον χαρισματικό μεσο-επιθετικό που μόλις έμεινε ελεύθερος από τη Γαλατά, αλλά άλλη πρόταση στα χέρια του δεν έχει. Δεδομένα θέλει να κερδίσει χρόνο ο ίδιος, φιλοδοξώντας σε έναν «ανταγωνισμό» που θα ανεβάσει το κασέ του. Αλλά ο Ολυμπιακός δεν γίνεται να τον περιμένει για πάντα. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα υπάρχει η αίσθηση ότι το θέμα αυτό θα προχωρήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεν αποκλείεται μάλιστα οι Πειραιώτες να ανεβάσουν την προσφορά τους για να πιέσουν… τόσο-όσο. Ο Μπέλχαντα είναι ο νούμερο 1 στόχος. Και τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός τέτοιες υποθέσεις έχει δείξει ότι τις καταφέρνει. Το επιβεβαιώνει ο Ματιέ Βαλμπουενά, ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο Γιαν Εμβιλά.

Τρεις μήνες για τον Κουάισον

To10.gr έφερε στην επιφάνεια την υπόθεση Μπελχαντά. To10.gr έφερε στο προσκήνιο και το φλερτ με τον Ρόμπιν Κουάισον. Τον 27άχρονο Σουηδό επιθετικό της Μάινζ που επίσης μένει ελεύθερος. Τρεις μήνες παρακολουθεί αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός. Το όνομα του έχει συζητηθεί κατ επανάληψη στις συσκέψεις που έχουν γίνει στον Ρέντη για τα μεταγραφικά.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει εκφραστεί με πάρα πολύ καλά λόγια για εκείνον. Και παρότι ομάδες σαν τη Ρόμα και τη Γαλατά Σαράι είναι στο «κόλπο» ο Σουηδός φέρεται να είναι θετικός στο ενδεχόμενο να μετακομίσει στην Ελλάδα για τους πρωταθλητές. Όμως οι μεταγραφές είναι παζλ. Και τα κομμάτια σχετικά το ένα με το άλλο. Γιατί το λέμε αυτό; Διότι έχουμε την εντύπωση πως η εξέλιξη της υπόθεσης Μπελχαντά θα φέρει και τα μαντάτα για τον Σουηδό. Τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά ταιριάζουν. Και αυτό έχει τη σημασία του.

Στον αφρό και ο Όλσον

Και όσο για τον τρίτο της παρέας; Ο Σίμον Όλσον της Έλφσμποργκ. Ο νεαρός box to box μέσος. Ο Σουηδός που παρακολουθεί στενά το τμήμα σκάουτινγκ εδώ και μήνες. O 23άχρονος φέρεται να είναι επίσης στις βασικές επιλογές του προπονητή. Του αρέσει πάρα πολύ αυτό το στιλ κεντρικών του Πορτογάλου.

Το επιβεβαιώνουν οι επιλογές σε πρόσωπα σαν τον Πέπε (έστω και αν δεν έπιασε ο συγκεκριμένος στη πρώτη απόπειρα) ή σαν τον Ανδρεα Μπουχαλάκη που είναι σημείο αναφοράς στην ερυθρόλευκη τριετία. Χαφ που ξέρουν μπάλα, που έχουν μπόι, που μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Ο Όλσον έμενε ελεύθερος τον Δεκέμβρη. Υπέγραψε όμως νέο συμβόλαιο με την ομάδα του. Εδώ εάν και εφόσον θα μιλάμε για κανονική μεταγραφή . Σειρά όμως έχουν.. .άλλοι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ