Η μεγάλη επιστροφή του Κούτρη και το μέλλον του

Η μεγάλη επιστροφή του Κούτρη και το μέλλον του

Ο Λεονάρντο Κούτρης πραγματοποιεί σπουδαία χρονιά στη Γερμανία με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο Ολυμπιακός ψάχνεται για αριστερό μπακ και ο Πέδρο Μαρτίνς το ξανασκέφτεται για τον Έλληνα αμυντικό.

Ο Ολυμπιακός παραχώρησε τον Λεονάρντο Κούτρη με το μορφή δανεισμού τον περασμένο Οκτώβριο στην Φορτούνα Ντίσελντορφ με σκοπό να πάρει παιχνίδια στα πόδια του και να επιστρέψει στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη πέρσι με τη φανέλα της Μαγιόρκα.

Ο Έλληνας αμυντικός πέρασε δύσκολα τον τελευταίο έναν χρόνο και ειδικά μετά τη ρήξη χιαστού στο ματς της Μαγιόρκα με την Μπέτις την περασμένη άνοιξη. Το στάδιο της αποθεραπείας ήταν πολύ δύσκολο, όπως είναι λογικό ο δανεισμός στην ισπανική ομάδα σταμάτησε και επέστρεψε στην Ελλάδα για την πλήρη αποκατάσταση του.

Ο Κούτρης επέστρεψε στη δράση τον περασμένο Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο πήγε από τον Ολυμπιακό στη Γερμανία. Χρειάστηκε να περάσουν 290 μέρες για να πατήσει ξανά στο χορτάρι. Επαιξε με τη Β’ ομάδα της Φορτούνα, όμως ο σκοπός ήταν να επιστρέψει άμεσα στο υψηλότερο επίπεδο και να πιάσει σε απόδοση τον τρομερό αριστερό μπακ που έκανε… όργια στην πρώτη σεζόν του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο των Πειραιωτών.

Μετά από ένα στάδιο προσαρμογής, η γερμανική ομάδα του έδωσε χρόνο συμμετοχής και το αποτυχημένο πέρασμα από τη Μαγιόρκα ανήκει στο παρελθόν. Ο Κούτρης κατά το δεύτερο μισό της φετινής σεζόν κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις στη Β’ Γερμανίας με τη φανέλα της Φορτούνα Ντίσελντορφ έχει συνολικά 10 εμφανίσεις, έχει μοιράσει και δυο ασίστ και η γερμανική ομάδα είναι στο «κόλπο» της ανόδου. Με τον Κούτρη αναντικατάστατο και εκ των κορυφαίων εδώ και τρεις μήνες. Ο Κούτρης μετρά επτά συνεχόμενες παρουσίες στη βασική ενδεκάδα της Φορτούνα, διάστημα στο οποίο η ομάδα του έχει 16 βαθμούς και με τον προπονητή του να τον εμπιστεύεται πλήρως και φυσικά τον τραυματισμό να ανήκει στο παρελθόν.

Η συμφωνία δανεισμού και ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε πριν από 6 μήνες με τη Φορτούνα για δανεισμό μέχρι και το 2022, όμως οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Κούτρη, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι πιθανότατα να κοιτάξουν το καλοκαίρι για αριστερό μπακ έχει φέρει τον Έλληνα αμυντικό και πάλι στο προσκήνιο.

Εξάλλου, ο Κούτρης είναι παιδί του Ολυμπιακού και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πολύ καλή άποψη για τα προσόντα του, όπως απέδειξε και στην πρώτη του σεζόν, όπου ο Έλληνας μπακ ήταν βασικός. Στον Ολυμπιακό κοιτάζουν την εξέλιξη και την επάνοδο του Κούτρη και δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε λίγους μήνες σε σκέψεις πρόωρης διακοπής του δανεισμού του.

Ο Ολυμπιακός θα ψαχτεί για αριστερό μπακ πιθανότατα το καλοκαίρι και ο Μαρτίνς το ξανασκέφτεται για τον Έλληνα. Ο Πορτογάλος δεν έχει πάρει κάποια οριστική απόφαση ειδικά από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Ολυμπιακού, όμως τα πάντα είναι πιθανά σχετικά με την επιστροφή του Κούτρη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο 25χρονος στην πρώτη χρονιά του Μαρτίνς είχε 17 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα και τρεις ασίστ, ενώ στη δεύτερη έπεσε πάνω στον Κώστα Τσιμίκα που έκανε τη χρονιά της ζωής του και πήρε και τη μεγάλη μεταγραφή στη Λίβερπουλ. Ο Κούτρης τότε έπαιξε μόλις σε 6 ματς με τον Ολυμπιακό και για αυτό τον λόγο αποφασίστηκε κιόλας στο δεύτερο μισό να παραχωρηθεί δανεικός στη Μαγιόρκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ