Η ΑΕΚ και η «κατάρα» των τραυματισμών

Η ΑΕΚ και η «κατάρα» των τραυματισμών

Ο Ολιβέιρα αποτελεί το τελευταίο θύμα της μάστιγας που κυνηγά φέτος την Ένωση.

Η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες που έχουν χτυπηθεί και μάλιστα σκληρά από τους τραυματισμούς. Φέτος η Ένωση έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, χάνοντας και για σημαντικά μάλιστα διαστήματα πολλούς ποδοσφαιριστές της. Ενώ τελευταία ήταν σε έξαρση το φαινόμενο των θλάσεων, με πολλούς Κιτρινόμαυρους να ταλαιπωρούνται από μυικούς τραυματισμούς.

Το τελευταίο έχει πάντως την εξήγησή του. Επί Μάσιμο Καρέρα οι προπονήσεις γίνονταν σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς σε σχέση με τώρα. Ο Μανόλο Χιμένεθ και οι συνεργάτες του ακολουθούν το ισπανικό μοντέλο, που περιλαμβάνει αρκετή ένταση. Αυτό σε συνδυασμό με την κακή φυσική κατάσταση που είχε η ομάδα πριν δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα, από το οποίο η ΑΕΚ προσπαθεί να ξεφύγει.

Τελευταίο θύμα αυτής της μάστιγας ήταν ο Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος φορ έχει ρωγμώδες κάταγμα στα πλευρά και υπάρχουν φόβοι πως μπορεί να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Μια εξέλιξη που προφανώς θα δυσκολέψει αφάνταστα την προσπάθεια της ΑΕΚ να τερματίσει όσο δυνατόν ψηλότερα στα πλέι οφ και φυσικά να προκριθεί στον τελικό κυπέλλου.  Πάμε να δούμε όμως αναλυτικά ποιους παίκτες και για πόσο διάστημα έχει στερηθεί μέχρι τώρα η ΑΕΚ, στη φετινή σεζόν.

Κώστα Γαλανόπουλος

Ο Γαλανόπουλος είναι ο παίκτης που διεκδικεί το Όσκαρ ατυχίας στη φετινή χρονιά. Ο διεθνής μέσος έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν 11 μήνες λόγω ενός ύπουλου τραυματισμού και φέτος γύρισε ξανά στη δράση. Μάλιστα το έκανε και με εντυπωσιακό τρόπο, όντας εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ και φυσικά βασικός.

Στο ματς με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη όμως έπειτα από ένα άτσαλο μαρκάρισμα αντιπάλου έπεσε στο έδαφος και υπέστη κάταγμα ωμοπλάτης. Πλέον έχει επιστρέψει γερός, έχοντας εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο.

Νταμιάν Σιμάνσκι

Η ΑΕΚ αγόρασε τον Νταμιάν Σιμάνσκι ποντάροντας και επενδύοντας πάνω του. Και φέτος περίμενε πολλά από τον Πολωνό μέσο. Ο Σιμάνσκι τα προσφέρει τώρα, όμως άργησε να μπει στην εξίσωση. Και αυτό διότι είχε υποβληθεί στο ξεκίνημα της σεζόν σε επέμβαση στον χόνδρο του δεξιού ποδιού και τέθηκε νοκ άουτ για πάνω από δύο μήνες.

Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι έχει ταλαιπωρηθεί αφάνταστα σε όλη την καριέρα του από προβλήματα τραυματισμού που δεν του επέστρεψαν να κάνει την καριέρα που θα μπορούσε. Αυτό συνέχισε να τον ακολουθεί και στην ΑΕΚ. η φετινή χρονιά δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ο Τσιγκρίνσκι έχει υποστεί δύο θλάσεις στη φετινή σεζόν και πρόσφατα επέστρεψε ξανά στη δράση. Ωστόσο η απουσία του όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν εμφανής.

Αντρέ Σιμόες

Ένα πρόβλημα στον χόνδρο έχει θέσει εκτός μάχης τον Αντρέ Σιμόες για το υπόλοιπο της σεζόν, μιας και ο Πορτογάλος μέσος αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Η συγκεκριμένη απουσία κόστισε στην ΑΕΚ καθώς το ρόστερ των Κιτρινόμαυρων δεν διαθέτει άλλο μέσο με τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου.

Μιχάλης Μπακάκης

Μπορεί επί Μάσιμο Καρέρα να είχε χάσει τη φανέλα του βασικού, όμως με την άφιξη του Χιμένεθ ο Μπακάκης έγινε βασικός και αναντικατάστατος. Ενώ έδειχνε να βρίσκει και πάλι τον καλό εαυτό του. Όλο αυτό διακόπηκε απότομα, καθώς ο διεθνής αμυντικός υπέστη θλάση. Μια θλάση που συνολικά θα τον κρατήσει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα.

Μάριο Μιτάι

Για τον Μιτάι ισχύει πάνω, κάτω ότι και με τον Μπακάκη. Μόλις ο 17χρονος αμυντικός άρχισε να παίρνει ρυθμό και να κερδίζει και φανέλα βασικού, υπέστη μια βαριάς μορφή θλάση, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός για σχεδόν 40 μέρες. Ένα σημαντικό πλήγμα για την ΑΕΚ που έχει ξεμείνει με τον Λόπες για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Μουαμέρ Τάνκοβιτς

Το τελευταίο… θύμα των μυϊκών τραυματισμών στην ΑΕΚ ήταν ο Μουαμέρ Τάνκβοτις. Ο Μούγιο ένιωσε ένα σφίξιμο στη γάμπα, απουσίασε από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ παραμένει αμφίβολος και για το επόμενο ντέρμπι που ακολουθεί, απέναντι στον Ολυμπιακό.

Γεβγέν Σάκχοφ

Η ΑΕΚ έχει στερηθεί τις υπηρεσίες του Σάκχοφ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ουκρανός μέσος ταλαιπωρήθηκε από μια θλάση, ενώ χτυπήθηκε δύο φορές από τον κορωνοϊό! Τις τελευταίες μέρες προπονείται κανονικά και όλα δείχνουν πως στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα είναι σε θέση να διεκδικήσει έστω μια θέση στην αποστολή.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ