Κάστρο το Καραϊσκάκη στα ντέρμπι: Το απόλυτο του Ολυμπιακού και η φιέστα (vids)

Κάστρο το Καραϊσκάκη στα ντέρμπι: Το απόλυτο του Ολυμπιακού και η φιέστα (vids)

Απόρθητο κάστρο και φέτος το Καραϊσκάκη στα ντέρμπι για τον Ολυμπιακό που μετράει το απόλυτο με πέντε στα πέντε. Οι τριάρες και η εκκρεμότητα στη φιέστα με τον ΠΑΟΚ.

Τι κι αν δεν έχει τον κόσμο στο πλευρό του λόγω της πανδημίας; Ο Ολυμπιακός έχει μετατρέψει σε απόρθητο κάστρο το «Γ. Καραϊσκάκης» για ακόμη μία φορά έχοντας το απόλυτο στα ντέρμπι με τους υπόλοιπους τρεις του Big 4. To βράδυ της Κυριακής οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν (ξανά) την ΑΕΚ και έφτασαν το πέντε στα πέντε κόντρα στους τρεις άλλους μεγάλους του πρωταθλήματος.

Μοναδική εκκρεμότητα αυτή με τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο γύρο των πλέι οφ. Ένα ματς που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα αφού με το τέλος του θα πραγματοποιηθεί η φιέστα για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος με τους Πειραιώτες να θέλουν φυσικά να συνδυάσουν τη γιορτή με ακόμη μία νίκη.

Ο κύκλος των νικηφόρων ντέρμπι στον Πειραιά άνοιξε στις 21 Νοεμβρίου κόντρα στον Παναθηναϊκό. Χάρη σε ένα γκολ του Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός των πολλών απουσιών τότε, είχε επικρατήσει με 1-0 των «πράσινων».

Στις 3 Ιανουαρίου και στο πρώτο του ματς για τη νέα σεζόν ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και είχε εύκολο έργο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς νίκησε με 3-0 την Ένωση με τον Ελ Αραμπί να πετυχαίνει δύο γκολ και τον Βαλμπουενά να προσθέτει ακόμη ένα.

Στα τέλη του ίδιου μήνα και συγκεκριμένα στις 27 Ιανουαρίου ήρθε και η δεύτερη τριάρα. Αυτή τη φορά θύμα των «ερυθρόλευκων» ήταν ο ΠΑΟΚ. Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός σκόραρε τρεις φορές στο δεύτερο, με τους Ελ Αραμπί, Καμαρά και Βρουσάι για το επιβλητικό 3-0.

Για να φτάσουμε στην 11η Απριλίου και την τρίτη κατά σειρά τριάρα. Αυτή τη φορά κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο ο οποίος μάλιστα προηγήθηκε στο σκορ. Χασάν με δύο γκολ και Μπρούμα με ακόμη ένα σφράγισαν τη νίκη και τη μαθηματική κατάκτηση του τίτλου.

Τέλος, το βράδυ της Κυριακής (25/4) ο Ολυμπιακός συνέχισε την εξαιρετική παράδοση που έχει δημιουργήσει κόντρα στην ΑΕΚ εδώ και τρία χρόνια, επικρατώντας με 2-0 των «κιτρινόμαυρων». Πρωταγωνιστής ο Μπρούμα που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Τί μένει; Το παιχνίδι της 12ης Μάϊου κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να θέλει τη νίκη για το 6 στα 6 ώστε να δώσει το έναυσμα για τη φιέστα του 46ου πρωταθλήματος που θα ακολουθήσει με τη λήξη του ματς. Και θα είναι μάλιστα η πρώτη φορά που κάποιος από τους τέσσερις μεγάλους κερδίζει εντός έδρας από δύο φορές στο πρωτάθλημα τους άλλους τρεις αντιπάλους του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ