Για τον Χοσέ Χολέμπας, η ηλικία είναι απλά ένας… αριθμός

Για τον Χοσέ Χολέμπας, η ηλικία είναι απλά ένας… αριθμός

Ο διεθνής αμυντικός λες και «ανακάλυψε» τη μηχανή του χρόνου.

Στην ραψωδία του ΟΑΚΑ και το εμφατικό 1-5; Δύο καταπληκτικές ασίστ που θα τις ζήλευε ως και ο μετρ του είδους Κώστας Φορτούνης. Ένα «διαβατήριο» με το όνομα Λιβάι Γκαρσία, κρυμμένο στη κάλτσα. Και αμέτρητες κούρσες στον αριστερό ασβέστη του ΟΑΚΑ μιας και ο Πέδρο Μαρτίνς τον επέλεξε για το άκρο. Στο προχθεσινό; Μια άψογη αμυντική βραδιά από εκείνες που δίνουν ισορροπία και ασφάλεια στον σχηματισμό. Δουλειά ακριβείας ενός στόπερ!

Και αν κάποιοι σκέφτονται μήπως τελικά ο Χοσέ Χολέμπας, είτε σαν μπακ είτε σαν κεντρικός αμυντικός έχει… μονίμως ανοιχτό λογαριασμό με την ΑΕΚ; Μάλλον θα πρέπει να το δουν αλλιώς. Ο ανοιχτός λογαριασμός του βετεράνου άσου, φαίνεται πως είναι με τον χρόνο. Λες και βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο… 2011!

Τον Ιούνη (στις 27) έχει τα γενέθλια του. Κλείνει τα 37. Είναι τρεις μήνες μεγαλύτερος από τον Ματιέ Βαλμπουενά που ως γνωστόν ανανέωσε το συμβόλαιο του για την επόμενη σεζόν. Είναι έξι μήνες μεγαλύτερος από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που έχει αποφασίσει πως τον Μάη θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Τι σκοπούς έχει ο Χολέμπας; Μάλλον δεν ξέρει ούτε ο ίδιος. Και πέρσι τέτοια εποχή σκέφτονταν το «αντίο» ολοκληρώνοντας το συμβόλαιο του με την Γουότφορντ, και τελικά φέτος έχει ήδη 34 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό σε όλες τις διοργανώσεις.

Παίζοντας ασταμάτητα ως τα τέλη Δεκέμβρη –ως αριστερός μπακ στην κλασική ευθεία των τεσσάρων-, παίζοντας εσχάτως ως τρίτος στόπερ (με την εμφάνιση του στο Emirates να είναι ήδη «κλασική»). Παίζοντας όμως άνετα και ως full back σε αυτόν τον νέο σχηματισμό που προτιμά ο προπονητής του. Πως το έχει πει ο –αρχηγός της εθνικής Πορτογαλίας- Πέπε; «Για κάποιους η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός στο διαβατήριο».

Γκρινιάρης

Η Γουότφορντ τον περασμένο Σεπτέμβρη ανάρτησε στα social media ως και βίντεο αποχωρισμού για εκείνον: Δεν το είχε κάνει ποτέ ξανά για κανέναν άλλο. Στην πενταετία που πέρασε εκεί έκανε πράγματα και θαύματα (124 συμμετοχές, 6 γκολ, 14 ασίστ). Σήμα-κατατεθέν: «Ο Γκρινιάρης» του Vicarage Road. «Η καθημερινή γκρίνια του και ότι είχε πάντα παράπονο για κάτι, ήταν το χαρακτηριστικό του» είπαν οι περισσότεροι τέως συμπαίκτες του σε αυτό το «αντίο». Και όσο για τις χειρότερες στιγμές του; «Κάθε μέρα;» ακούστηκαν να λένε με ένα στόμα πολλοί και διάφοροι. Αν «γκρινιάζει» και στον Ολυμπιακό; Εκείνη η δήλωση στο φινάλε του ματς του ΟΑΚΑ είναι πιθανότατα η πλέον ενδεικτική «Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, ιδιαίτερα στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος όμως έπρεπε να είμαστε καλύτεροι», είπε μετά το 1-5.

Μηχανή-παρότρυνσης

Ναι, αυτός ακριβώς είναι ο τρόπος του. Ο τρόπος να παρακινεί τον εαυτό του να γίνει καλύτερος, ο τρόπος να «σπρώχνει» και τους άλλους στην ίδια κατεύθυνση. Το 2013 έβαζε… με το ζόρι στο γυμναστήριο για ώρες τον Κώστα Μήτρογλου και τον Δημήτρη Σιόβα για επιπλέον προπόνηση. Φέτος δεν σταματά να μιλάει στον Μάριο Βρουσάι, στον Γιώργο Μασούρα για τις «τακτικές» υποχρεώσεις της πτέρυγας. Ως και στον Ρούμπεν Σεμέδο είπε δημόσια να… τρέχει περισσότερο. «Αν έτρεχα όπως εσύ πριν από δέκα χρόνια, τότε θα πετούσα» ήταν η ατάκα-απάντηση του Πορτογάλου σε εκείνο το πινγκ-πονγκ της 4ης Απριλίου.

Γιατί όχι;

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν θέλει πολλές αλλαγές στο ρόστερ του. Το επιβεβαιώνει αυτό με συνέπεια όλα τα χρόνια που βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Ποντάρει στην ομοιογένεια και στην δουλειά που έχει προηγηθεί. Θέλει να διατηρεί τον κορμό. Τους ρόλους. Τα πρόσωπα. Κάπως έτσι ζήτησε από την διοίκηση την παραμονή του Ματιέ Βαλμπουενά πριν από λίγο καιρό. Κάπως έτσι είπε και μετά το ματς με τον Αστέρα την περασμένη εβδομάδα πως θα ήθελε να δει στον Ρέντη και του χρόνου τον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Προφανώς το ίδιο σκέφτεται και για τον Χολέμπας. Τον Χολέμπας που βλέπει στο γήπεδο, και όχι στη φωτογραφία του διαβατηρίου του. Ο δυναμικός αμυντικός είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Έχει προσαρμοσθεί στα «θέλω» του προπονητή. Και είναι από τους πλέον «συνεπείς» στη διαδρομή της σεζόν. Γιατί όχι, λοιπόν. Αρκεί φυσικά να το επιθυμεί και ο ίδιος. Και να νιώσει ότι μπορεί να το υποστηρίξει.

Οι αριθμοί

To 2013-14 πριν φύγει για τη Ρόμα, έκανε 19 συμμετοχές με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Φέτος έφτασε ήδη στις 20. Τη σεζόν 2010-11 όταν πρωτοήρθε στην Ελλάδα έπαιξε σε 31 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος, είπαμε, είναι ήδη στα 34 και συνεχίζει. Αν αγωνιστεί αύριο πιάνει τα 35 (όσα είχε τη σεζόν 2011-12). Αν παίξει σε όλα τα ματς ως το φινάλε της διαδρομής μπορεί να φτάσει και στα 40 (όσα είχε τη σεζόν 2012-13). Ναι, τελικά ο Πέπε έχει δίκιο. Για κάποιους η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ