Η εποχή που ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε (vids)

Η εποχή που ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε (vids)

Ένα πρωτάθλημα, τρία Κύπελλα και τέσσερις τελικοί, συμπληρώνουν την πιο επιτυχημένη πενταετία στην ιστορία του ΠΑΟΚ, η οποία φέρει την υπογραφή του Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή του νίκη επί της ΑΕΚ στην Τούμπα (2-1) και με την επικράτηση στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στην Ένωση στο ΟΑΚΑ (0-1) εξασφάλισε για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μπορεί να μην έχει πάει πολύ καλά η φετινή σεζόν για τον Δικέφαλο του βορρά, αφού στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο -24 από τον πρωτοπόρο και πρωταθλητή Ολυμπιακό, όμως το Κύπελλο είναι ο θεσμός του τα τελυταία χρόνια. Έτσι, φρόντισε να βρεθεί σε έναν ακόμη τελικό, ο οποίος είναι ο τέταρτος αυτής της «χρυσής» πενταετίας για τους ασπρόμαυρους, που μέσα σε αυτή έχουν κατακτήσει τρεις φορές το τρόπαιο της εν λόγω διοργάνωσης, ενώ έχουν πάρει και ένα πρωτάθλημα.

Όλα αυτά φυσικά επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, ενός ανθρώπου που από τότε που διοικεί τον σύλλογο εκείνος έχει αλλάξει επίπεδο. Ενός ανθρώπου που μέσα σε μια πενταετία γέμισε την τροπαιοθήκη του ΠΑΟΚ όσο κανένας τα προηγούμενα χρόνια.

Η αρχή έγινε τον Μάιο του 2017

Μετά τα… δράματα που είχαν προηγηθεί στον Βόλο, ο τελικός ανάμεσα στους δύο Δικέφαλους διεξήχθη κανονικά, οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν των κιτρινόμαυρων με 2-1 και στέφθηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδος έπειτα από 14 χρόνια.

Το δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο

Η κατάκτηση το 2017 αποδείχτηκε πως ήταν απλά η αρχή. Την επόμενη σεζόν που οι δύο Δικέφαλοι έδωσαν μάχη για το πρωτάθλημα, το οποίο εν τέλει κατέκτησε η ΑΕΚ, κάτι το οποίο δεν αποδέχτηκε ποτέ ο ΠΑΟΚ, βρέθηκαν πάλι αντιμέτωποι και στον τελικό του Κυπέλλου.

Εκεί οι ασπρόμαυροι αναδείχτηκαν ξανά νικητές κόντρα στην Ένωση (2-0) χάρη σε γκολ των Βιεϊρίνια και Πέλκα και σήκωσαν το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.

Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό

Η σεζόν 2018-2019 θα μείνει αξέχαστη στον κόσμο του Δικεφάλου, καθώς πανηγύρισε αήττητο πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Οι Θεσσαλονικείς κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλήματος μετά από 34 χρόνια, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με 26 νίκες και 4 ισοπαλίες.

Η κατάκτηση του πρωταθλήματος συνοδεύτηκε και με κατάκτηση Κυπέλλου στις στις 11 Μαϊου για τρίτη διαδοχική χρονιά, νικώντας πάλι την ΑΕΚ χάρη σε γκολ του Άκπομ.

Ο τέταρτος τελικός της «χρυσής» πενταετίας

Αφού απέκλεισε την Ένωση στα ημιτελικά, εξασφάλισε την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου για τέταρτη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, όμως αυτή τη φορά θα βρει απέναντι του τον Ολυμπιακό στις 22 Μαϊου στο ΟΑΚΑ.

Εκεί θα παλέιψε ώστε να βάλει το πέμπτο τίτλο στην τροπαιοθήκη του σε αυτή την πενταετία. Και ολά αυτά με τον Ιβάν Σαββίδη στο τιμόνι. Αυτή «χρυσή» σελίδα στη σύγχρονη ιστορία του Δικεφάλου φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του, καθώς με τον ερχομό του άλλαξε το στάτους του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ