Ολυμπιακός : Το πλάνο Γκαρθία και οι εντολές του Ισπανού για την Τούμπα

Ολυμπιακός : Το πλάνο Γκαρθία και οι εντολές του Ισπανού για την Τούμπα

Επιστρέφουν Σισέ και Ρομαό στο βασικό σχήμα. Η επιλογή του Γκαρθία για το αριστερό άκρο της άμυνας και το μικρό προβάδισμα του Πάρντο για το δεξί άκρο της επίθεσης. Οι εντολές που έδωσε ο 44χρονος τεχνικός στους παίκτες του αναλύοντας τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε με την προπόνηση του Σαββάτου την προετοιμασία του για το κυριακάτικο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ο τεχνικός των ερυθρόλευκων, Όσκαρ Γκαρθία μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους παίκτες. Στην αποστολή άλλωστε που ανακοίνωσε ο Καταλανός προπονητής υπάρχει και ο Κώστας Φορτούνης αλλά και ο Πάπε Σισέ καθώς ο Έλληνας μέσος και ο Σενεγαλέζος στόπερ έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους.

Οι σκέψεις για την εντεκάδα

Σε ότι αφορά τις σκέψεις του Ισπανού για την βασική εντεκάδα της ομάδας του, όλα δείχνουν πως το αρχικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος θα είναι το ακόλουθο. Τερματοφύλακας ο Προτό και στο δεξί άκρο της άμυνας των ερυθρόλευκων θα είναι ο Ελαμπντελαουί, από τον οποίο περιμένει πολλά ο προπονητής του Ολυμπιακού. Στο κέντρο άμυνας των πειραιωτών θα αγωνιστούν ο Μποτία με τον Σισέ, με τον δεύτερο να παίρνει τη θέση του Νικολάου. Σε ότι έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας, την θέση διεκδικούν  ο Χατζισαφί με τον Κούτρη. Και οι δύο έχουν πιθανότητες αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χατζισαφί έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Κούτρη.

Ο Αλεξί Ρομαό θα είναι στον άξονα της μεσαίας γραμμής με τον Τογκολέζο μέσο να επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των ερυθρόλευκων, καθώς ο έμπειρος μεσοαμυντικός ήταν τιμωρημένος στα δύο προηγούμενα ματς της ομάδας του. Δίπλα στον Ρομαό θα είναι ο Ταχτσίδης, ο οποίος είναι χωρίς αμφιβολία ο πιο σταθερός παίκτης του Ολυμπιακού στα τελευταία παιχνίδια.

Σε ρόλο επιτελικού μέσου θα είναι ο Οτζίτζα, καθώς ο Βέλγος μέσος έκανε πολύ καλό παιχνίδι εναντίον του Πανιωνίου και ο Γκαρθία δείχνει πως θα εμπιστευτεί τον Βέλγο στο βασικό σχήμα. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Φορτούνης είναι έτοιμος και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή των πειραιωτών. Με βάση όμως την τελευταία «εικόνα» και τις τελευταίες πληροφορίες από του Ρέντη, ο Οτζίτζα είναι το φαβορί για να ξεκινήσει στην αρχική εντεκάδα.

Αναφορικά με τα δύο άκρα της επίθεσης, θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη η παρουσία του Κέβιν Μιραλάς για την αριστερή πλευρά ενώ σε ότι έχει να κάνει με το δεξί άκρο ο Πάρντο έχει ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Μάριν. Αυτό διότι ο Κολομβιανός μπορεί να προσφέρει περισσότερες βοήθειες στον Ελαμπντελαουί σε σχέση με τον Γερμανό.

Τέλος στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Καρίμ Ανσαριοφάρντ.

Το βίντεο και οι εντολές του Γκαρθία

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Όσκαρ Γκαρθία ανέλυσε στους παίκτες του τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ εστιάζοντας σε σημεία που θεωρεί «κλειδιά» για την σωστή αντιμετώπιση του δικέφαλου του Βορρά. Ο 44χρονος τεχνικός ζήτησε από τους ακραίους μπακ πολύ μεγάλη προσοχή σε ότι αφορά τις κινήσεις των Βιεϊρίνια – Μάτος στην πλάτη της άμυνας. Τόνισε μάλιστα πως δεν θέλει να δει τα λάθη που έγιναν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και τα οποία είχαν στοιχίσει πολύ ακριβά στην ομάδα του λιμανιού. Ο Γκαρθία ζήτησε επίσης από τους παίκτες του να μπουν με ένταση στο ματς και στις προσωπικές μονομαχίες για να δείξουν την αποφασιστικότητα τους για τη νίκη.

Πρόσθεσε επίσης πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις στατικές φάσεις κι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις κινήσεις του Μάτος στην περιοχή, στα φάουλ και τα κόρνερ που εκτελεί ο ΠΑΟΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ