ΠΑΟΚ : Τα πλάνα του Λουτσέσκου και τα «ευάλωτα» σημεία του Ολυμπιακού

ΠΑΟΚ : Τα πλάνα του Λουτσέσκου και τα «ευάλωτα» σημεία του Ολυμπιακού

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει οργανώσει ένα ειδικό πλάνο τακτικής αντιμετώπισης του αντιπάλου στο αυριανό ντέρμπι της Τούμπας. Ο 49χρονος κόουτς καταστρώνει ένα σχέδιο «ασφυξίας» του Ολυμπιακού βασισμένο στις εμφανείς αδυναμίες που παρουσιάζει φέτος.

Το πλάνο του Ρουμάνου κόουτς για το ντέρμπι προβλέπει ασφυκτική πίεση πολύ ψηλά προς την αντίπαλη άμυνα, που έχει διαπιστωθεί ότι δυσκολεύεται να βγάλει την μπάλα, όταν πρεσάρεται. Ο Λουτσέσκου μελέτησε ενδελεχώς με τους συνεργάτες του εξονυχιστικά τον Ολυμπιακό, βλέποντας τα τελευταία του παιχνίδια και γνωρίζει πόσο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα του αγώνα για τον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον Ιβάν Σαββίδη.

Επίσης ο Ράζβαν Λουτσέσκου ξέρει ότι οι ΠΑΟΚτσήδες, ζουν και αναπνέουν γι’ αυτό το ντέρμπι και προσπαθεί να κάνει ότι είναι δυνατόν για να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης, συζητώντας καθημερινά κατ’ ιδίαν με τους ποδοσφαιριστές του. Η τακτική του 49χρονου προπονητή, ενόψει του ντέρμπι, θα «χτιστεί» πάνω σε δύο ευάλωτα σημεία του Ολυμπιακού.

Πρώτον, στην αδυναμία ανάπτυξης της ομάδας του Πειραιά από την πίσω ζώνη. Οι στόπερ του είναι ψηλά και αργά κορμιά, ενώ δεν έχουν ικανότητα στις μεταβιβάσεις. Έχει παρατηρηθεί ότι γίνονται πολλές λάθος πάσες και ο Λουτσέσκου πιστεύει πως με το κατάλληλο πρέσινγκ, η ομάδα του θα πάρει πολλές εξτρά επιθέσεις. Ο ΠΑΟΚ έχει δείξει πως ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, έχει μάθει να πρεσάρει ψηλά και με την σωστή αλληλοκάλυψη να μην αφήνει κενούς χώρους. Με τα κλεψίματα στις «παρυφές» της αντίπαλης περιοχής θα δημιουργηθούν εύκολα πολλοί ανοιχτοί χώροι και να βγουν παίκτες του ΠΑΟΚ σε θέση για γκολ. Εκτός των στόπερ, και οι μέσοι των «ερυθρολεύκων» δεν έχουν την ικανότητα να ανταπεξέλθουν στο πρέσινγκ και να δημιουργήσουν παιχνίδι από πίσω, αφού τόσο ο Ζιλέ, όσο και ο Ταχτσίδης είναι περισσότερο αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Με την πίεση χάνουν σχετικά εύκολα την μπάλα και μένει εκτεθειμένη η άμυνά τους.

Δεύτερον, πολλές φορές ανεβαίνουν αρκετά ψηλά οι ακραίοι μπακ του Ολυμπιακού, έχουν αργές επιστροφές και αφήνουν απροστάτευτους τους δύο στόπερ, που διακρίνονται, ούτως ή άλλως, για την μεγάλη δυσκολία τους στον καλό χειρισμό της μπάλας και για την έλλειψη ταχύτητας. Αυτό ισχύει ειδικά όταν περάσει η μπάλα προς το μισό γήπεδο του αντιπάλου του Ολυμπιακού. Στην προκειμένη περίπτωση ανακύπτουν πολλά κενά και στα άκρα της άμυνάς του. Εκεί μπορεί να «χτυπήσει» το ματς ο ΠΑΟΚ με τους γρήγορους εξτρέμ που διαθέτει, που θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Ρόμπερτ Μακ, ενώ τεράστιες βοήθειες δίνουν και οι Αντελίνο Βιεϊρίνια και Λέο Μάτος που έρχονται από την «πίσω ζώνη».

Προσοχή σε τρεις

Το τεχνικό τιμ έχει διαπιστώσει πως η ομάδα του Όσκαρ Γκαρσία επιθετικά δεν διαθέτει κάποιο ιδιαίτερα αξιόπιστο πλάνο ανάπτυξης, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα. Στερούμενη αυτοματισμών και ομοιογένειας στηρίζεται κατά βάση στις ατομικές εξάρσεις μερικών ποιοτικών παικτών της. Κυρίως στους Μάριν και Φορτούνη (αν αγωνιστούν) τους οποίους προσπαθούν να βρουν με μπαλιές οι συμπαίκτες τους. Για τον Κέβιν Μιραλάς, υπήρχε ειδικό… μάθημα στον Λέο Μάτος για το αγωνιστικό «κομμάτι» και… όχι μόνο.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται και ο Ανσαριφάρντ που κινείται επικίνδυνα μέσα στην μεγάλη περιοχή και αναμένεται ο Φερνάντο Βαρέλα να αναλάβει το μαρκάρισμα του Ιρανού φορ. Σε αυτό το μονοδιάστατο μοντέλο εξαντλείται η επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού.  

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ