Βεργέτης : «Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ, έχει το μέταλλο ο Ολυμπιακός»

Βεργέτης : «Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ, έχει το μέταλλο ο Ολυμπιακός»

Ο Στάικος Βεργέτης σχολίασε τη σπουδαία αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα τονίζοντας πως ο δικέφαλος έχει τι πλεονέκτημα, όμως οι ερυθρόλευκοι το μέταλλο του πρωταθλητή.

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 94,6 για το σημερινό ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα των δύο αντιπάλων. Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλη ευκαιρία φέτος για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ξεκαθαρίζοντας πως είναι στο χέρι του, ενώ για τον Ολυμπιακό είπε πως κανείς δεν πρέπει να τον ξεγράφει γιατί έχει το μέταλλο του πρωταθλητή. Ο πρώην προπονητής του Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε το σημερινό παιχνίδι τελικό και για τους δύο, ενώ τόνισε τα σημεία-κλειδιά που θα κρίνουν εν πολλοίς το ντέρμπι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βεργέτη:

Για το αποψινό ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Είναι ένα ματς για τον καθένα από τους δύο αντιπάλους που πρέπει να το δουν από διαφορετική οπτική γωνία. Ο ΠΑΟΚ μετά από τόσα χρόνια βρίσκεται στην κορυφή και διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο, παίζει μπροστά στο κοινό του και δεν πρέπει να το δει ως μοναδικό τελικό. Πρέπει να το δει ως έναν ακόμα σκόπελο στην προσπάθεια που έχει στο υπόλοιπο της χρονιάς. Έχει μπροστά του τον Αστέρα στην Τρίπολη, τον Ατρόμητο εκτός. Ο Ολυμπιακός έχει πιο βατό πρόγραμμα, αλλά θα μείνει πολύ πίσω αν δεν κερδίσει σήμερα. Πρέπει να ασχοληθούν 100% με τον αγώνα οι παίκτες και με τίποτα άλλο».

Για τα σημεία-κλειδιά της αναμέτρησης: «Κατά τη δική μου εκτίμηση, σε αυτά τα παιχνίδια και γενικότερα στα ντέρμπι, όλα τα αποτελέσματα είναι ανοιχτά. Τα πάντα κρίνονται στο κέντρο, ποια ομάδα θα επιβάλει το ρυθμό της, και θα δημιουργήσει ευκαιρίες στην αντίπαλη εστία. Τα πάντα, λοιπόν, θα κριθούν στο κέντρο».

Για το αν περιμένει να μπουν δυνατά ή φοβισμένα μέσα οι δύο ομάδες: «Είμαι σίγουρος πως κάπως έτσι θα ξεκινήσει το παιχνίδι και οι δύο ομάδες θα είναι φοβισμένες, να μη δεχθούν γκολ και έτσι θα δούμε ένα παιχνίδι σκοπιμότητας. Το παιχνίδι θα αλλάξει όταν μπει ένα γκολ. Όσο πιο νωρίς μπει ένα γκολ, τόσο πιο ενδιαφέρον θα γίνει για εμάς τους ουδέτερους παρατηρητές».

Για τους παίκτες-βαρόμετρα των δύο ομάδων: «Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ στα τελευταία παιχνίδια, το τελευταίο καλό δίμηνο είναι ο Πέλκας που είναι αμφίβολος για απόψε. Είναι ένας παίκτης βαρόμετρο, που συνδέει τις γραμμές και κάνει την έκπληξη στην αντίπαλη άμυνα και έρχεται κοντά στο γκολ. Πίσω από την καλή απόδοση του Πέλκα είναι το μυστικό της επιτυχίας του ΠΑΟΚ. Και ο Μπίσεσβαρ έχει ανεβάσει την απόδοσή του και κατά συνέπεια την ομάδα. Στον Ολυμπιακό, τώρα, η απόδοση των παικτών του κυμαίνεται σταθερά σε μέτρια επίπεδα. Ο Οφόε και ο Φορτούνης, αν πιάσουν καλή απόδοση, μπορούν να διαταράξουν την αμυντική οργάνωση του ΠΑΟΚ».

Για το αν οι επιλογές των προπονητών ή η θέληση των παικτών μετράει περισσότερο: «Ο προπονητής, ειδικά τώρα που έχουμε όλα τα απαραίτητα μέσα, και έχουμε όλα τα… κομφόρ να γνωρίσουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Ο κάθε προπονητής ξέρει τον αντίπαλο πολύ καλά. Κάνει τις παρατηρήσεις του και βγάζει ένα πλάνο αγώνα. Όλα αυτά τα μεταδίδει στους παίκτες, οι οποίοι οφείλουν να ξέρουν το ρόλο που πρέπει να έχουν στο γήπεδο. Από την ώρα που ξεκινάει το ματς όλα κρίνονται από τους παίκτες και στη συνέχεια από τον προπονητή, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να κάνει κάποιες διορθωτικές αλλαγές ή κινήσεις σκοπιμότητας ή τακτικής».

Για το αν η γεμάτη Τούμπα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στους παίκτες του ΠΑΟΚ: «Επειδή υπάρχουν δύο στοιχεία αντιφατικά. Το ένα είναι ο ενθουσιασμός, το πάμε για πρωτάθλημα, και από την άλλη αν δεν μας βγουν κάποιες φάσεις ή δεχθούμε ένα γκολ η βαβούρα της κερκίδας να γεμίσει με άγχος την ομάδα. Οι παίκτες πρέπει να προετοιμαστούν και για τα δύο ενδεχόμενα και να τα καταπνίξουν, ώστε να παραμείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτό. Δεν πρέπει να τους πνίξει το βάρος της σημερινής ημέρας, της πιο ιστορικής ημέρας, ή ότι αν δεχθούν γκολ τελείωσε το ματς. Το ίδιο ισχύει και για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Πρέπει να μείνουν συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο».

Για το αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, γίνεται φαβορί: «Τα τελευταία χρόνια έχω παρατηρήσει το εξής, που έχει συμβεί στον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Χάνουν βαθμούς μετά από μία μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κάνουν μία σωματική και πνευματική υπέρβαση και στην επόμενη αγωνιστική χάνουν βαθμούς. Το έχω παρατηρήσει πολλές φορές. Ο Παναθηναϊκός πριν από χρόνια είχε κερδίσει μέσα στο Καραϊσκάκη και μετά είχε χάσει στην επόμενη αγωνιστική. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί στον ΠΑΟΚ. Εφόσον νικήσει τον Ολυμπιακό, πρέπει να φανεί σοβαρός στην Τρίπολη, σε μία δύσκολη έδρα. Μετά υποδέχεται την ΑΕΚ και στη συνέχεια αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Ατρόμητο».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είναι συνηθισμένος να κυνηγάει το πρωτάθλημα τέτοια περίοδο: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός τέτοια περίοδο στο -6 (χωρίς την αφαίρεση) δεν είναι συνηθισμένος να παλεύει για το πρωτάθλημα. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία και για εκείνον. Έχει το μέταλλο του πρωταθλήτη και την ψυχολογία ότι θα μπει σε ένα γεμάτο γήπεδο και θα παλέψει για τον τίτλο. Δεν ξέρω πως θα φανεί και για εκείνον σε μία τέτοια αναμέτρηση. Θεωρητικά, από τη στιγμή που μετά πάει στον Πλατανιά και μετά στη Λιβαδειά, έχει πιο βατό πρόγραμμα».

Για την ομάδα που αξίζει περισσότερο το πρωτάθλημα: «Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έχουν σταθερά καλή πορεία. Ο Ολυμπιακός έχει κινηθεί σε μέτρια επίπεδα η απόδοσή του. Αποδίδεται μία δικαιοσύνη όσον αφορά τον βαθμολογικό πίνακα. Η ΑΕΚ έκανε μία προέκταση των υποχρεώσεών της. Δίκαια ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι πιο ψηλά με βάση την απόδοσή τους. Ο ΠΑΟΚ έχει ξεπεράσει τον εαυτό του, ακόμα και με μέτρια απόδοση έχει πάρει αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες. Έχει μάθει να κερδίζει. Αυτό τον καθιστά ιδιαίτερα δυνατό, ενώ έχει και τα ντέρμπι μέσα στην Τούμπα. Είναι στο χέρι του. Είναι καλύτερο να ορίζεις την τύχη σου, αντί να κρέμεσαι στα αποτελέσματα των άλλων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ