Ο βιονικός Εμβιλά έχει βάλει από κάτω Γκριζμάν και Εμπαπέ!

Ο βιονικός Εμβιλά έχει βάλει από κάτω Γκριζμάν και Εμπαπέ!

Ο Γιαν Εμβιλά, που έχει σπουδαία καριέρα πίσω του, φέτος πραγματοποιεί μία από τις κορυφαίες του σεζόν αγωνιζόμενος στον Ολυμπιακό - Το απίστευτο ρεκόρ με τις συμμετοχές του και η λίστα στην οποία είναι καλύτερος από Γκριζμάν και Εμπαπέ!

Τα κάνει όλα μέσα στο γήπεδο. Γκολ. Ασίστ. Εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία (μέχρι και στόπερ έχει παίξει με επιτυχία). Υψηλό ποσοστό σε επιτυχημένες πάσες. Είναι πολύ απλά μια μηχανή του κέντρου! Ένα πολυεργαλείο το οποίο κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή του Πέδρο Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός πέτυχε διάνα το περασμένο καλοκαίρι, φέρνοντας στην Ελλάδα τον σπουδαίο Γιαν Εμβιλά.

Η μεταγραφή του προφανώς κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Διότι η πορεία του τα λέει όλα. Με 48 συμμετοχές (3.502 λεπτά στα γήπεδα) φέτος σε όλες τις διοργανώσεις τον λες και βιονικό. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει πάρει τη φανέλα βασικού σπίτι του. Τα 5 γκολ και οι 2 ασίστ που έχει με τους «ερυθρόλευκους» είναι εξαιρετικά νούμερα για έναν αμυντικό χαφ. Πραγματικά καταπληκτική χρονιά για τον Εμβιλά, που είναι ίσως και η κορυφαία της πλούσιας καριέρας του (σίγουρα μία από τις καλύτερες πάντως). Και μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί στην Εθνική Γαλλίας (22 φορές διεθνής!), στην Ίντερ, στη Σεντ Ετιέν…

Οι 48 συμμετοχές του Εμβιλά, σε μία σεζόν μάλιστα που έχει μπροστά της 4 ματς ακόμη για τον Ολυμπιακό, είναι ένα αξιοθαύμαστο στατιστικό. Με τον Γάλλο μέσο να κατέχει μία ξεχωριστή πρωτιά. Ποια είναι αυτή; Ο Εμβιλά είναι ο κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής του πλανήτη στη λίστα συμμετοχών σε επίπεδο συλλόγων! Με λίγα λόγια, η «μηχανή» του Ολυμπιακού έχει βάλει από κάτω του παγκόσμιας κλάσης παίκτες όπως είναι ο Αντουάν Γκριζμάν (47 συμμετοχές με την Μπαρτσελόνα) και ο Κιλιάν Εμπαπέ (46 αγώνες με την Παρί Σεν Ζερμέν)!

Οι κορυφαίοι Γάλλοι σε συμμετοχές σε επίπεδο συλλόγων για τη σεζόν 2020-21:

Εμβιλά: 48 αγώνες
Γκριζμάν: 47 αγώνες
Εμπαπέ: 46 αγώνες
Κουντέ: 45 αγώνες
Ικονέ: 45 αγώνες
Λενγκλέ: 45 αγώνες
Μπεμπό: 45 αγώνες

Οι συνολικοί αριθμοί του Εμβιλά σε κάθε ομάδα που έχει παίξει:

Με Ολυμπιακό: 48 αγώνες με 5 γκολ και 2 ασίστ
Με Ρεν: 150 αγώνες με 4 γκολ και 6 ασίστ
Με Σεντ Ετιέν: 91 αγώνες με 3 ασίστ
Με Ρούμπιν Καζάν: 90 αγώνες με 3 γκολ και 7 ασίστ
Με Σάντερλαντ: 40 αγώνες με 1 γκολ και 5 ασίστ
Με Ίντερ: 14 αγώνες χωρίς γκολ ή ασίστ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ