Παπαδούδης: Το νέο project του Θρύλου

Παπαδούδης: Το νέο project του Θρύλου

Ποιος είναι ο 17χρονος τερματοφύλακας, Θανάσης Παπαδούδης, που συμπεριέλαβε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης ο Πέδρο Μαρτίνς.

Τον δρόμο που χάραξε ο Αλέξανδρος Καλογερόπουλος ακολουθεί ο Θανάσης Παπαδούδης. Ο Πέδρο Μαρτίνς το μεσημέρι του Σαββάτου ανακοίνωσε την αποστολή για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης (9/5, 17:15) για την 8η αγωνιστική των πλέι οφ Superleague και ανάμεσα στους παίκτες που θα ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας είναι και ο Θανάσης Παπαδούδης.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που συμπεριλαμβάνεται σε αποστολή της ανδρικής ομάδας του Ολυμπιακού σε αγώνα πρωταθλήματος, αφού ο νεαρός τερματοφύλακας ήταν και στην αποστολή του τελικού του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει γεννηθεί στις 06/09/2003 και προπονήθηκε για πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα των Πειραιωτών στα τέλη του περασμένου Μαρτίου, όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έδωσε την ευκαιρία σε πέντε παιδιά από την Ακαδημία να προπονηθούν με τα αστέρια του Ολυμπιακού.

Αυτοί ήταν οι Παπαδούδης, Καλογερόπουλος, Κασέμι, Μαυρουδής, Κίτσος, με τον έφηβο πορτιέρο να δείχνει πολύ καλά στοιχεία. Ο 17χρονος τερματοφύλακας αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό πριν από τέσσερα χρόνια από τον Πανιώνιο και πρόκειται για έναν πολύ ταλαντούχο γκολκίπερ.

Βλέπει τον κόσμο από τα 192 εκατοστά και το καλοκαίρι του 2019 ανέβηκε στην Κ19 του πειραϊκού συλλόγου. Εκεί είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους Λουίτζι Τσέναμο και Αντώνη Νικοπολίδη, οι οποίοι διέκριναν αμέσως το ταλέντο του και τον βοήθησαν να βελτιωθεί τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο πνευματικό κομμάτι. Παράλληλα, ο 17χρονος δούλεψε με τον προπονητή τερματοφυλάκων της πρώτης ομάδας, Παναγιώτη Αγριογιάννη, ο οποίος γνωρίζει πώς να αναδεικνύει ταλέντα, όπως έχει κάνει με τους Κωνσταντίνο Τζολάκη και Ηλία Καραργύρη.

Αξίζει να σημειώσουμε μάλιστα ότι ο Θανάσης Παπαδούδης έπαιξε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Κ19 του Ολυμπιακού στις 19 Σεπτεμβρίου του 2020, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε αγωνιστεί και είχε βοηθήσει τους Πειραιώτες να πάρουν τη νίκη με 2-1. Ο 16χρονος τότε πορτιέρο των Ερυθρόλευκων είχε πραγματοποιήσει πολύ καλή εμφάνιση και είχε σημαντική συμβολή στο «διπλό» της ομάδας του. Το μοναδικό γκολ που είχε δεχθεί ήταν από το σημείο του πέναλτι από τον Θεοδωρίδη. Ο Παπαδούδης μοιραζόταν μαζί με τον Καραργύρη τη θέση κάτω από τα γκολπόστ της Κ19 του Ολυμπιακού, αλλά η πανδημία και η διακοπή του πρωταθλήματος ανάγκασε τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να σταματήσουν την προσπάθειά τους για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρακολουθεί την εξέλιξή του, όπως και των υπολοίπων παικτών που βρίσκονται στην Κ19 του Ολυμπιακού και πιστεύει πολύ στο ταλέντο και την αξία του 17χρονου πορτιέρο. Δεν είναι τυχαίο ότι τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της πρώτης ομάδας για το ματς με τον Αστέρα. Ο Πορτογάλος τον επιβραβεύει για την προσπάθειά του, όπως έκανε και με τον Καλογερόπουλο.

Μάλιστα, τον 16χρονο σέντερ μπακ όχι μόνο τον πήρε στην αποστολή για το παιχνίδι με τον Αρη, αλλά τον έριξε και στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, δίνοντάς του τη δυνατότητα να κάνει το ντεμπούτο του με τη φανέλα της ανδρικής ομάδας σε ηλικία 16 ετών και εννιά μηνών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ