Xιμένεθ: «Να μην συνηθίσουμε την απώλεια των ντέρμπι» (vid)

Xιμένεθ: «Να μην συνηθίσουμε την απώλεια των ντέρμπι» (vid)

Τι δήλωσε ενόψει Παναθηναϊκού ο Ισπανός τεχνικός

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στη Νοva για το κλίμα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, το πλάνο με τον ΠΑΟΚ που δεν βγήκε, τα 44 γκολ παθητικό, τον Μάνταλο και το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό. O Ισπανός τεχνικός στάθηκε στην ανάγκη να αποβάλει η Ένωση την «κατάρα» των ντέρμπι και να κάνει επιτέλους μια νίκη, σε ένα ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία.

Όσα είπε ο Ισπανός:

Για το κλίμα στην ομάδα μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ: «Οι ήττες επηρεάζουν ψυχολογικά πολύ. Ακόμα περισσότερο όταν αξίζεις να πάρεις κάτι από το παιχνίδι. Αλλά είναι λίγο χρήσιμο το να έχεις περισσότερη κατοχή, τελικές και κόρνερ, όταν ο αντίπαλος έχει την ευκαιρία να σκοράρει. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο να παίζεις καλά και να μην κερδίζεις, αλλά να παίζεις καλά για να κερδίζεις».

Για το τι πήγε λάθος στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και για το γεγονός ότι μίλησε για τις αντοχές της ομάδας: «Η ομάδα έκανε μια μεγάλη προσπάθεια στο πρώτο μέρος. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού δεν είχε ως αποτέλεσμα κάποιο γκολ. Ήταν ένα ματς από περιοχή σε περιοχή και στο δεύτερο μέρος ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε δύο ευκαιρίες που τους δώσαμε. Το πρώτο γκολ θα μπορούσε να αποφευχθεί και το δεύτερο ήταν ένα ανόητο πέναλτι. Αν δεν έχεις την κυριαρχία μέσα στην αντίπαλη περιοχή δεν κερδίζεις το ματς. Ο έλεγχος του παιχνιδιού απλά σου δίνει ένα 0-0. Το παραμικρό λάθος τότε μπορεί να κοστίσει την ήττα».

Για το αν ο σκοπός ήταν να βρει ένα γκολ και να διαχειριστεί το σκορ: «Δεν έχουμε πολλές λύσεις από τον πάγκο. Θέλαμε να κάνουμε ένα δυνατό ματς στο πρώτο μέρος, αντίθετα με ό,τι κάναμε στο Κύπελλο. Αλλά στο δεύτερο μέρος με τον ξεκούραστο Σιμάνσκι και με όσα λεπτά συμμετείχε ο Τάνκοβιτς θα μπορούσαμε να το εκμεταλλευτούμε, αλλά δεχθήκαμε σε μικρό χρόνο δύο γκολ. Με τόσα προβλήματα πρέπει να μετράς τις δυνάμεις κάθε παίκτη».

Για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Για την ΑΕΚ όλα τα ματς είναι τελικοί. Είναι θλιβερό για τους πολλούς τελικούς που έχουμε χάσει. Πρέπει να έχουμε τον σεβασμό και την τιμή να παλέψουμε ως τον τελευταίο τελικό και μετά να αξιολογηθούν όλα».

Για το τι θα ήθελε να πει στους φίλους της ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ δεν θα πρέπει να συνηθίσει σε κάτι τέτοιο ποτέ. Είναι η χειρότερη περίοδος όσο έχει να κάνει με την ποδοσφαιρική μου ζωή. Πριν τρία χρόνια ήμασταν η ομάδα που είχε δεχθεί τα λιγότερα γκολ στην ιστορία της ΑΕΚ, τώρα τη φετινή σεζόν συνολικά έχουμε δεχθεί 44 γκολ και είναι ένα στοιχείο που δεν χαρακτηρίζει μια νικήτρια ομάδα. Πρέπει να πιάσουμε τις ευθύνες από τα κέρατα και να αναλύσουμε πολλά πράγματα».

Για το αν η άμυνα είναι η μεγαλύτερη πληγή της ΑΕΚ: «Τα γκολ δεν τα δέχεται ούτε μόνο η άμυνα ούτε μόνο ο τερματοφύλακας. Έχουμε την κυριαρχία στα παιχνίδια και δεν σκοράρουμε. Πάντα το έχω πει. Αν κοιτάξεις τα καλύτερα πρωταθλήματα οι ομάδες που δέχονται τα λιγότερα γκολ είναι αυτές που βρίσκονται μπροστά».

Για το σκεπτικό του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορώ να σχεδιάσω κανένα ματς συγκεκριμένα για την ισοπαλία γιατί δεν ξέρω πως να πάρω την ισοπαλία. Δεν έχουμε την ομάδα που θα μπορεί να αμυνθεί κοντά στην περιοχή μας, όπως δείχνουν και τα νούμερα».

Για το αν θα είναι διαθέσιμος ο Μάνταλος: «Δεν ξέρω και αυτό είναι το θλιβερό γιατί πρέπει να έχουμε στόχους σε όλα. Αν δεν έχεις τον Μάνταλο, τον Λόπες, τον Τσιγκρίνσκι, κάθε παίκτη, τότε πρέπει να σκεφτείς διάφορα πράγματα. Είμαι πάνω από δύο μήνες που κάνω προπόνηση με παίκτες από τις ακαδημίες και σε αυτό δεν φταίει κανένας. Υπάρχουν απουσίες λόγω των τραυματισμών και λόγω του προγράμματος. Ο Πέτρος είναι πολύ σημαντικός και τον χρειαζόμαστε, αλλά να είναι στο 100%, κάτι που είναι δύσκολο να το καταφέρουμε. Δεν είναι μυστικό για μένα πως ο Μάνταλος είναι ο καλύτερος στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ