Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: Διπλό Ευρώπης για την Ένωση

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-1: Διπλό Ευρώπης για την Ένωση

Η ΑΕΚ πήρε το πρώτο φετινό της ντέρμπι επικρατώντας 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με το γκολ του Μάνταλου και κλείδωσε την Ευρώπη, αφήνοντας τον Παναθηναϊκό στην Ελλάδα. Έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις ο Μακέντα,

Πρόωρο τέλος στα Play Off έβαλε η ΑΕΚ νικώντας 1-0 τον Παναθηναϊκό στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Με το διπλό της η Ένωση τελείωσε μαθηματικά την υπόθεση Ευρώπη, «κλειδώνοντας» το τρίτο εισιτήριο για τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League. Παράλληλα, καθάρισε και για τον Άρη, ο οποίος δεν κινδυνεύει πλέον. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έχασε τις όποιες πιθανότητες του και θα μείνει εντός συνόρων για άλλη μία χρονιά.

Σίγουρα, ο νικητής πήρε το ελάχιστο… Ούτε και το τελικό αποτέλεσμα επιτρέπει πανηγυρισμούς, αφού η Ένωση έπρεπε να φτάσει λίγο πριν το φινάλε της σεζόν για να πανηγυρίσει σε ντέρμπι. Γιατί σε όλα τα προηγούμενα, απέτυχε να νικήσει.

Σε μία χρονιά που άρχισε με μεγάλες φιλοδοξίες, η Ένωση πέτυχε το ελάχιστο: τη συμμετοχή στα προκριματικά του Conference League. Στην έναρξη της σεζόν όλοι θα το θεωρούσαν μεγάλη αποτυχία. Με την απόδοση της ομάδας στα Play Off, το «κλείδωμα» της τέταρτης θέσης θεωρείται και… πάλι καλά.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός κατέληξε στο… απόλυτο τίποτα. Το προηγούμενο καλοκαίρι διπλασίασε το μπάτζετ του, με σκοπό να παίξει στην Ευρώπη, αλλά… μηδέν εις το πηλίκο. Οι λανθασμένες επιλογές των Ρόκα και Πογιάτος, η ατυχία στα Play Off, ορισμένα διαιτητικά σφάλματα και η αδυναμία του Μπόλονι να δημιουργήσει ένα σύνολο που θα παίζει μπάλα έφεραν την παταγώδη αποτυχία.

Το παιχνίδι

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αντάξιο της εικόνας των δύο μεγάλων της Αθήνας στα Play Off: με πολλά λάθη, κακή ανάπτυξη και έλλειψη οργανωμένων επιθέσεων. Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε λίγο πιο σίγουρος από την Ένωση, αλλά ένα σουτ του Σανκαρέ και ένα αδύναμο ψαλιδάκι του Καμπετσή δεν λογίζονται ως ευκαιρίες.

Το παιχνίδι κυλούσε αμφίρροπο μέχρι το 50’. Ο Ανσαριφάρντ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Σένκεφελντ ολιγώρησε στο δεύτερο δοκάρι και ο Μάνταλος πετάχτηκε μπροστά του, έκλεψε και με πλασέ σκόραρε!

Η ΑΕΚ έχασε ευκαιρίες με τον Ανσαριφάρντ και τον Μάνταλο για να διπλασιάσει τα τέρματα της αμέσως μετά, αφού οι γηπεδούχοι πάγωσαν από την εξέλιξη.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα πεντάλεπτο ξέσπασμα για να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Μολό πέρασε άουτ και το πλασέ του Χατζηγιοβάνη το απέκρουσε εντυπωσιακά ο Τσιντώντας.

Η τελευταία ικμάδα του Παναθηναϊκού έφυγε στις καθυστερήσεις. Ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Νεντελτσάρου στον Μακέντα, με την βοήθεια του VAR, αλλά ο Ιταλός το εκτέλεσε στο δοκάρι και το 0-1 να μην αλλάζει…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το δεκάρι: Ο Πέτρος Μάνταλος έχει ακούσει πολλά, δικαίως τα περισσότερα, αλλά με τη δική του οξυδέρκεια η ΑΕΚ νίκησε το πρώτο φετινό ντέρμπι και κλείδωσε την Ευρώπη.

Που κρίθηκε: Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να κερδίσει τα παιχνίδι στο γκολ. Εφόσον το δέχτηκε πρώτος και σε συνδυασμό με την εύθραυστη εικόνα του κατέρρευσε.

Στον πάγκο: Έπρεπε να μείνει ο Γιουνούς Σανκαρέ. Ο Σενεγαλέζος είναι χαφ με υψηλή ευφυΐα, αλλά τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχει αντοχές.

Γιατί κόουτς; Η ΑΕΚ πονάει στο κέντρο της άμυνας, αλλά ο Παναθηναϊκός για δεύτερο συνεχόμενο ματς μαζί της, απέτυχε να τη χτυπήσει εκεί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Χουάνκαρ, Μολό(80᾽Σάντσες), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Νιάς(79᾽Μπουζούκης), Σανκαρέ(71᾽Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης(71´Νγκμπακοτό), Καμπετσής(58᾽Καρλίτος), Μακέντα

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος(81᾽Μπακάκης), Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος, Μάνταλος(70᾽Σάχοφ), Τάνκοβιτς(70᾽Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ(89᾽Νεντελτσεάρου)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ