Βαλμπουενά στο «10»: «Ο τίτλος ανήκει και στον κόσμο μας»

Βαλμπουενά στο «10»: «Ο τίτλος ανήκει και στον κόσμο μας»

Ο Ματιέ Βαλμπουενά στέλνει μέσα από to10.gr το μήνυμα του στους οπαδούς του Ολυμπιακού που… παίρνουν θέση στο Καραϊσκάκη για τη φιέστα: «Έστω και έτσι θα είστε δίπλα μας, μας λείπετε αλλά η κατάσταση είναι δύσκολη. Ελπίζουμε σύντομα να σας ξαναδούμε στο γήπεδο» - Τι λέει για τον ΠΑΟΚ και την… διπλή απονομή.

Σε ρυθμούς… φιέστας ο Ολυμπιακός. Μια φιέστα διαφορετική, προσαρμοσμένη αναγκαστικά στα δεδομένα της εποχής. Εν μέσω πανδημίας η οικογένεια του Ολυμπιακού δεν μπορεί να γιορτάσει όλη μαζί. Θα λείπει η «ψυχή» του συλλόγου. Ο κόσμος της, η δύναμη της, ο 12ος παίκτης της δεν θα είναι εκεί.

Θα βρίσκεται όμως έστω και… εικονικά στο Καραϊσκάκη το βράδυ της Τετάρτης για να σηκώσει μαζί με τους ερυθρόλευκους το 46ο τρόπαιο του πρωταθλητή στον ουρανό. Για να πανηγυρίσει μαζί μια ακόμη κούπα. Για έναν ακόμη τίτλο που ανήκει και στον κόσμο του όπως λέει ο Ματιέ Βαλμπουενά μιλώντας στο «10»!

Ο Γάλλος άσος των πρωταθλητών Ελλάδας στέλνει μέσα από to10.gr το μήνυμα του στους οπαδούς του Ολυμπιακού που τόσο πολύ έχουν λείψει στους ερυθρόλευκους όλο αυτό το διάστημα εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού που έστω και εικονικά μέσα από τα εισιτήρια που αγοράζει για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θα είναι εκεί για να δείξει την αγάπη του στην ερυθρόλευκη ριγωτή φανέλα, χειροκροτώντας την αρμάδα του Πέδρο Μαρτίνς για την σπουδαία φετινή σεζόν και ενισχύοντας οικονομικά τον Ερασιτέχνη που κάνει υπερήφανο τον κόσμο όπως τα κορίτσια του Πόλο που σήκωσαν την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης.

«Είναι μια πάρα πολύ όμορφη πρωτοβουλία, μια πολύ όμορφη κίνηση και χαίρομαι που μπόρεσε να γίνει» μας λέει αρχικά ο Ματιέ Βαλμπουενά και συνεχίζει: «Είναι και αυτός ένας τρόπος για να δείξουμε και να πούμε παντού ότι οι φίλαθλοι είναι κατά κάποιο τρόπο κοντά μας, είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί όπως ξέρουμε το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή και ακόμη περισσότερο στη δική μας περίπτωση όπου κερδίζουμε το πρωτάθλημα. Θα θέλαμε πολύ να είναι μαζί μας, όμως η κατάσταση είναι δύσκολη».

«Νοιώθουμε τον κόσμο πάντα στο πλευρό μας»

Μια χρονιά που ξεκίνησε και τελειώνει με τον κόσμο να μην μπορεί να βρεθεί στα γήπεδα λόγω του κορωνοϊού. Μια χρονιά που και για τον Γάλλο άσο των πρωταθλητών Ελλάδας η απουσία του κόσμου ήταν σημαντική και η προσμονή για την επιστροφή του στα γήπεδα μεγάλη.
Σε μια χρονιά που μαζί με τον κόσμο του ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει ακόμη περισσότερα πράγματα όπως μας λέει ο Βαλμπουενά.

«Είναι πράγματι πολύ δύσκολο να παίζουμε χωρίς φιλάθλους μας δίνουν σε όλα τα παιχνίδια πάρα πολύ μεγάλη δύναμη, είναι δύσκολο χωρίς αυτούς. Στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους είχαμε φέτος ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη. Ίσως μαζί τους να είχαμε καταφέρει να κερδίσουμε περισσότερους βαθμούς, είναι ο 12ος παίκτης μας, επομένως είναι πάρα πολύ σημαντικοί για μας. Ζήσαμε για πολλούς μήνες μαζί με τους φιλάθλους όταν ήρθα και ξέρω ότι η διαφορά είναι πάρα πολύ μεγάλη.

Όταν ήταν παρόντες στο γήπεδο μας έδιναν δύναμη από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, ο τίτλος λοιπόν ανήκει και σε εκείνους γιατί είμαι σίγουρος πως παρακολουθούσαν όλα τα παιχνίδια μας από την τηλεόραση, ήταν πάντα στο πλευρό μας και περιμένουμε να τους ξαναδούμε σύντομα κοντά μας στο γήπεδο».

«Νίκες μέχρι το τέλος»

Η προσμονή για μια ακόμη κούπα είναι μεγάλη στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο. Για την ακρίβεια μια εξασφαλισμένη που θα σηκώσουν το βράδυ της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη και άλλη μια στις 22 Μαΐου που ευελπιστούν να κατακτήσουν κόντρα στον ίδιο αντίπαλο. Ιδανική συγκυρία για τους Πειραιώτες να είναι ο ΠΑΟΚ… προσκεκλημένος σε δύο απονομές. Για τον Ματιέ τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

«Ναι είναι αλήθεια έχουμε κατακτήσει το πρωτάθλημα όμως παίζουμε με τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας, είναι η μέρα της απονομής, θα πάρουμε το κύπελλο, θα είναι κάτι πολύ όμορφο. Θα πρέπει να το κερδίσουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ, είναι πολύ σημαντικό για μας, παίζουμε επίσης απέναντι στον ΠΑΟΚ στον τελικό του Κυπέλλου. Είναι το προτελευταίο παιχνίδι των πλέι οφ θέλουμε νίκες σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τον τελικό του κυπέλλου που έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε ένα ακόμη τρόπαιο».

Η χρονιά μπαίνει στην τελική της ευθεία και ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του την ευκαιρία για το νταμπλ. Και ένα… ραντεβού που ονειρεύονται από τώρα τόσο ο Βαλμπουενά όσο και όλοι στο μεγάλο λιμάνι. Την επόμενη φιέστα, την επόμενη σεζόν δηλαδή, με το Καραϊσκάκη γεμάτο στην κυριολεξία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ