Παναιτωλικός – Κέρκυρα 1-0

Παναιτωλικός – Κέρκυρα 1-0

Σε ένα βαρύ γήπεδο από την έντονη βροχόπτωση, ο Παναιτωλικός με γκολ του Γουίλιαν νίκησε την Κέρκυρα (1-0) για την 23 αγωνιστική και έβαλε φωτά στη μάχη για την 5η θέση που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Ήταν ματς της μιας στιγμής. Ο Παναιτωλικός την αξιοποίησε, η Κέρκυρα, που στο κάτω – κάτω είχε και περισσότερες δεν το έκανε και έτσι το τελικό 1-0 στο Αγρίνιο είχε περισσότερο κίτρινες και δύναμη, παρά ποδόσφαιρο και θέαμα.

Η Κέρκυρα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο. Όχι, όμως σε ολόκληρο. Τής ξέφυγε το λεπτό των καθυστερήσεων. Σε εκείνο στο οποίο ο Παναιτωλικός βρήκε το γκολ της νίκης. Από στημένο, από… βόλεϊ με κεφαλιές του Μιχάι και του Μπαρμπόσα και από λάθος του Γιαννακόπουλου, του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.

Δηλαδή, όχι με ποδόσφαιρο. Διότι ποδόσφαιρο, σε αυτό το διάστημα, δεν υπήρχε. Τουλάχιστον από τον Παναιτωλικό. Η Κέρκυρα σε αυτόν τον βαρύ από τη βροχή αγωνιστικό χώρο έκανε περισσότερα στο πρώτο ημίχρονο. Αλλά δεν έκανε γκολ. Δεν έκανε, δηλαδή, αυτό που μετράει.

Στο 8′ ο Κυριακίδης μπλόκαρε το σουτ του Αρτυματά, στο 9′ η κεφαλιά του Αντέντζο έφυγε άουτ, στο 30′ το μακρινό σουτ του Κρητικού έβγαλε εντυπωσιακά ο Κρητικός, στο 35′ ο Ρόλε αστόχησε σε καλές προϋποθέσεις. Ευκαιρίες, μπορεί όχι καθαρές, αλλά ευκαιρίες, απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που δεν μπορούσε, αλλά τελικά βρήκε το γκολ στο τέλος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κέρκυρα που έπρεπε πια να αντιδράσει, δεν φάνηκε να έχει ούτε δυνάμεις, ούτε επιλογές, ούτε τον τρόπο. Ένα σουτ του Ρόλε στο 55′ που έδιωξε και πάλι ο Κυριακίδης, ήταν το καλύτερο που κατάφερε. Μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε που ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού στην ενέργεια του Μυτίδη, άρπαξε την μπάλα λίγο πριν ο Μενσά μπει μαζί της στα δίχτυα.

Όσο για την ομάδα του Αγρινίου, ένα σουτ του Γουίλιαμ στο 65′, ήταν η μοναδική απειλή στο δεύτερο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, τίποτε. Ή μάλλον κίτρινες. Συνολικά; Εννέα!

Το κλειδί: Η Κέρκυρα κατάφερε από το πρώτο ημίχρονο, ένα από τα καλύτερά της φέτος εκτός έδρας, να βγει από τον αγωνιστικό χώρο πίσω στο σκορ. Αυτό, μόνο δικό της θέμα είναι, εκείνη πρέπει να το αντιμετωπίσει.

Το 10άρι: Ο Κυριακίδης άγγιξε πολλές φορές την μπάλα, αλλά τρία αγγίγματά του ήταν καθοριστικά. Σε Κρητικό, Ρόλε και τελικά στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν πήδηξε προς την μπάλα και σταμάτησε το σίγουρο 1-1.

Στον πάγκο: Αν ο Κυριακίδης κράτησε τη νίκη για τον Παναιτωλικό, ο Γιαννακόπουλος, ο απέναντι τερματοφύλακας, την προσέφερε. Το λάθος του στη φάση του γκολ, αποδείχθηκε καθοριστικό.

Γιατί κόουτς: Είπαμε, συνολικά εννέα κίτρινες. Οι έξι, όμως, για τον Παναιτωλικό. Ο Τραϊανός Δέλλας έχει πολλά να κάνει σε αυτόν τον τομέα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΚΕΡΚΥΡΑ 1-0

Γήπεδο: Αγρινίου
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Τιμολέων Γεωργακόπουλος, Δημήτριος Σαμοϊλη
Τέταρτος: Αριστομένης Κουτσιαύτης
Γκολ: 45’+1′ Μπαρμπόσα
Κίτρινες: Μάρκος Πάολο, Μιχάι, Κυριακίδης, Μοράρ, Γουίλιαμ, Μάζουρεκ / Κρητικός, Μυτίδης, Αντέντζο
Κόκκινες:

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μιχάι, Σοάρες Άργκους, Μύγας, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο (10′ Βασιλούδης), Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (88′ Ιταμπέλ), Χόρχε Ντίας, Μπαρμπόσα (80′ Μπράβο)

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Γεωργίου (73′ Ζορμπάς), Παμλίδης (70′ Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης, Ρόλε (79′ Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ