Ολυμπιακός: Ο «ιστός» που βάζει τη Ρόμα στην πρώτη γραμμή για τον Ρούμπεν Σεμέδο

Ολυμπιακός: Ο «ιστός» που βάζει τη Ρόμα στην πρώτη γραμμή για τον Ρούμπεν Σεμέδο

Το10.gr εξηγεί γιατί ο Πορτογάλος αμυντικός είναι ήδη στο σημάδι του Ζοσέ Μουρίνιο.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο μεταγραφικό προσκήνιο της Ρόμα. Με τα πρόσφατα δημοσιεύματα να συνδέουν τον Ζοσέ Σα με πιθανή μεταγραφή στην ομάδα της «αιώνιας πόλης». Ως αποτέλεσμα της μετακόμισης του Ζοσέ Μουρίνιο στους «Λύκους», αλλά και της άμεσης σχέσης τους, μέσω του Ζόρζε Μέντες. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως άλλος είναι ο ποδοσφαιριστής που βρίσκεται στην πρώτη λίστα της Ρόμα από τους Ερυθρόλευκους. Και αυτός δεν είναι άλλος από τον Ρούμπεν Σεμέδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρίσκεται σε περίοπτη θέση στις επιλογές του «Special One». Για την ακρίβεια το θέμα έχει αναλάβει το νέο πρόσωπο των μεταγραφικών κινήσεων του συλλόγου. Ο νέος γενικός διευθυντής ποδοσφαίρου της Ρόμα, Τιάγκο Πίντο. Ποιος είναι ο κύριος; Πρώην διευθυντής επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Μπενφίκα και ουσιαστικά ο άνθρωπος που έτρεχε τον μεταγραφικό σχεδιασμό, μαζί με τον πρόεδρο, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα.

Ο Πίντο, λοιπόν, ήταν ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της ιδέας της απόκτησης του Σεμέδο τον περασμένο Οκτώβριο. Οι «Αετοί» είχαν φτάσει να προτείνουν 11.5 εκατ. ευρώ στον Ολυμπιακό. Πρόταση που είχε απορριφθεί. Τώρα, έχοντας τα ηνία της Ρόμα και με δεδομένη την επιθυμία του Μουρίνιο (και του Μέντες) να στηρίζουν σφόδρα τους Πορτογάλους ποδοσφαιριστές, το όνομα του 27χρονου στόπερ μπήκε και πάλι στο μεταγραφικό προσκήνιο.

Εάν προσπαθήσει κάποιος να απλώσει το δίχτυ της συγκεκριμένης μεταγραφής, θα διαπιστώσει ότι ο Πίντο και ο ατζέντης του Σεμέδο, Ουλίσες Σάντος, έχουν άριστες σχέσεις και συνεργασία για πάνω από 10 χρόνια (σ.σ. ο Πορτογάλος ατζέντης είναι το «αγαπημένο παιδί» της Μπενφίκα).

Επιπλέον, σε ό,τι έχει να κάνει με τη Ρόμα, όλες οι μεταγραφές που έχει κάνει από τον Ολυμπιακό (όλες αμυντικών), μόνο σε κακό δεν της έχουν βγει. Ο Τοροσίδης πήγε σχεδόν τσάμπα και σε 3,5 χρόνια είχε 77 συμμετοχές,7 γκολ, 5 ασίστ. Ο Μανωλάς αγοράστηκε με 15.000.000 €, αλλά πουλήθηκε για 35 εκατ. ευρώ μετά από 206 συμμετοχές σε 5 χρόνια. Από την πλευρά του ο Χολέμπας αγοράστηκε με 1.5 εκατ. ευρώ και στον έναν χρόνο που έμεινε στη Ρώμη ήταν βασικός (2014-15, 34 ματς, 1 γκολ, 1 ασίστ), ενώ στο φινάλε της σεζόν αγοράστηκε από τη Γουότφορντ με 4.5 εκατ. ευρώ! Στα 31 του!

Ο Σεμέδο, λοιπόν, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (27), προέρχεται από σπουδαίες σεζόν με τον Ολυμπιακό, είναι διεθνής με την Εθνική Πορτογαλίας και με βάση την προϊστορία και την προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει οι παίκτες που μεταπηδούν από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα, οι πιθανότητες να πετύχει είναι σημαντικές.

Βεβαίως, όλα αυτά είναι καλά και ωραία. Με τη διαφορά ότι ο Ολυμπιακός δεν… χαρίζει τον Σεμέδο. Το αντίθετο. Τον πουλάει. Και τον πουλάει πολύ ακριβά. Για την ακρίβεια, τον πουλάει βάσει της υπεραξίας που έχει λάβει μέσα από τις εμφανίσεις του, αλλά και της υπεραξίας που του προσφέρει ο σύλλογος στον οποίο ανήκει. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει 20.000.000 € από την Μπενφίκα όταν αποφάσισε να αρνηθεί με τρόπο την πρότασή της. Αρα και το πραγματικό ποσό, δεν απέχει πολύ από αυτό το νούμερο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ