Η μεταγραφική σύσκεψη στο Ρέντη και ο «ιδανικός Τικίνιο Σοάρες» του Μαρτίνς

Η μεταγραφική σύσκεψη στο Ρέντη και ο «ιδανικός Τικίνιο Σοάρες» του Μαρτίνς

Ο Πέδρο Μαρτίνς θέλει τον Τικίνιο Σοάρες, τον θεωρεί λύση πρώτης γραμμής, ξέρει τι μπορεί να του δώσει και κυρίως ξέρει/εξήγησε γιατί θέλει έναν τέτοιον σέντερ φορ.

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Τικίνιο Σοάρες, που αποκάλυψε to10.gr, είναι δεδομένο. Μάλιστα, επιβεβαιώνεται και από την πλευρά των εκπροσώπων του Βραζιλιάνου σέντερ φορ πως . Οπως επιβεβαιώνεται και η πολύ καλή σχέση που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τη μεταγραφή του Ολεγκ Ρέαμπτσιουκ, στους Ερυθρόλευκους. Ενώ δεν χρειάζεται καν επιβεβαίωση η εξαιρετική σχέση του Πέδρο Μαρτίνς με τον ποδοσφαιριστή και η πολύ καλή άποψη που έχει την ποιότητα και το επίπεδό του. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Ο Μαρτίνς όχι μόνο γνωρίζει τον Τικίνιο. Αλλά είναι πιθανότατα είναι ο βασικός λόγος που ο 30χρονος Βραζιλιάνος στράικερ εμφανίστηκε και διέπρεψε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Ο ίδιος τον ανακάλυψε και τον πήρε στη Βιτόρια Γκιμαράες το καλοκαίρι του 2017. Δεν είναι μυστικό ότι το καλοκαίρι του 2018 προσπάθησε να τον φέρει στον Πειραιά. Αλλά με τα γκολ του έδωσε εκείνο το πρωτάθλημα στην Πόρτο, η οποία δεν δέχθηκε να τον αφήσει. Σήμερα, όμως, που κυκλοφορεί ελεύθερος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η σύσκεψη που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ρέντη (Μαρτίνς, Καρεμπέ, Μοντέστο, Τοροσίδης, Ντε Μπαρτόλο), επιβεβαίωσε τις απόψεις του προπονητή. Ο Μαρτίνς μίλησε για τον Σοάρες και ουσιαστικά τον υπέδειξε ως τον «ιδανικό σέντερ φορ» για τον Ολυμπιακό. Και λόγω ηλικίας (30 ετών), αλλά και λόγω τρόπου παιχνιδιού. Και πιστεύει ότι η παρουσία του θα ανεβάσει κατά πολύ την επιθετική ισχύ των Ερυθρόλευκων. Ενώ θεωρεί δεδομένο ότι μπορεί να παίξει και να αποδώσει εξαιρετικά μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ως δίδυμο στην επίθεση.

Πολλοί μπορεί να απορούν για τον λόγο που ο Μαρτίνς ζήτησε επιθετικό και δη κάποιον που εάν αποκτηθεί θα είναι δυνάμει βασικός. Ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός και ο σύλλογος δεν σταματούν να κοιτάζουν το κάτι παραπάνω. Αλλά και να βλέπουν το μέλλον. Δεν είναι μόνο μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα χάσει Ελ Αραμπί και Χασάν όλο τον Ιανουάριο, λόγω του Κόπα Αφρικα. Είναι και η αναβάθμιση κάθε θέσης. Διότι όπως και να το κάνουμε, ο Τικίνιο ανεβάζει κατά πολύ το επίπεδο.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ… ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Όπως γίνεται αντιληπτό, ένας τόσο σημαντικός ποδοσφαιριστής, που κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά, είναι περιζήτητος. Αλλά στον Πειραιά γνωρίζουν ότι δεν είναι εκτός μάχης. Τουναντίον. Οι πιθανότητες είναι σοβαρές. Από τη στιγμή που είναι ελεύθερος, και τα οικονομικά δεδομένα είναι σε λογικά πλαίσιο, για αυτόν τον λόγο ο Μαρτίνς τον επέλεξε ως την πρώτη επιλογή και έδωσε το όνομά του στη διοίκηση. Μένει πλέον να φανεί τι μέλλει γενέσθαι.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Τικίνιο, τώρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι μετά την αποχώρησή του από την Τιανζίν Τέντα για οφειλές, αλλά και λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στη χώρα, πήγε αρχικά στη Βραζιλία και πλέον βρίσκεται στην Πορτογαλία και στο σπίτι του στο Πόρτο, όπου συνεχίζει να προπονείται ατομικά. Καθώς μετά τις 7 συμμετοχές με την κινεζική ομάδα (με 2 γκολ και 2 ασίστ), δεν έχει ποδόσφαιρο στα πόδια του.

Καθίσταται σαφές ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να κλείσει το συντομότερο τη συγκεκριμένη υπόθεση, από τη στιγμή που ο Τικίνιο δεν έχει συμβόλαιο με κάποια ομάδα. Κάτι που εφόσον επιτευχθεί, σημαίνει ότι θα ακολουθήσει κανονικά όλο το πρόγραμμα προετοιμασίας. Και άρα θα είναι απόλυτα έτοιμος για τα προκριματικά. Προσθέτοντας ένα σπουδαίο επιθετικό όπλο στα χέρια του προπονητή, στην προσπάθεια για νέα πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ