Καρδιοχτύπι Premier League για τον Ολυμπιακό (pic)

Καρδιοχτύπι Premier League για τον Ολυμπιακό (pic)

Φούντωσε ο πόλεμος της 4άδας, έμπλεξε για τα καλά η Τσέλσι, ανησυχεί ο Ολυμπιακός.

Τα πάνω κάτω στην Premier League μέσα σε ένα 24ώρο. Πρώτα η νίκη της Άρσεναλ επί της Τσέλσι στο Λονδρέζικο ντέρμπι. Έπειτα το αέρινο πέρασμα της Λίβερπουλ από το Ολντ Τράφορντ και η 4άρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εκεί που είχαμε μείνει με την εντύπωση πως «κλειδώνει» η πρώτη τετράδα και μαζί οι θέσεις Champions League. Μάλλον… πάλι από την αρχή ξεκινούν όλα. Και όπως φαίνεται θα κριθούν στο νήμα.

Τρίτη η Λέστερ (66), τέταρτη η Τσέλσι (64), πέμπτη πλέον η Λίβερπουλ (60) στον βαθμολογικό πίνακα με ματς λιγότερο. Και τώρα δύο σερί αναμετρήσεις στη σειρά Τσέλσι-Λέστερ. Η πρώτη για τον τελικό κυπέλλου το Σάββατο και η επόμενη την Τετάρτη (18/5) σαν τελικός πρόκρισης για το επόμενο champions league. Όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός θα το πιεί το ποτήρι της αγωνίας ως το τέλος.

Διότι οι Ερυθρόλευκοι… παίζουν και αυτοί στην παρτίδα. Και μάλιστα κάτι σαν τα ρέστα τους κοιτάζοντας το μονοπάτι της επιστροφής στα άστρα. Θέλουν την Τσέλσι δεδομένα στην πρώτη 4άδα πριν τον τελικό champions league της ομάδας του Τούχελ με την Μάντσεστερ Σίτι: Μπας και πληροφορηθούν μια ώρα αρχύτερα (από τις 29/5) τα χαρακτηριστικά της επόμενης δικής τους προσπάθειας.

Με την Τσέλσι στην 4άδα ο Ολυμπιακός μπαίνει αυτομάτως στον δεύτερο προκριματικό γύρο του champions league, και είναι «ισχυρός» σε όλες τις κληρώσεις ως και τα play-offs. Με την Τσέλσι εκτός 4άδας; Θέλει οπωσδήποτε την κατάκτηση του champions league από την Σίτι.

Γιατί αν η Τσέλσι σηκώσει τη κούπα στην Πορτογαλία, και πριν δεν έχει τερματίσει στην τετράδα; Η ομάδα του Μαρτίνς θα ξεκινήσει από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Και θα είναι ισχυρή στις κληρώσεις ως και τον δεύτερο. Μια άλλη εντελώς ιστορία. Και φυσικά ένας πολύ μεγαλύτερος συντελεστής δυσκολίας για την επιστροφή στους ομίλους.

Η Τσέλσι (64β) στα δύο ματς που τις απομένουν στην φετινή Premier League, έχει Λέστερ (εντός 18/5) και Άστον Βίλα (εκτός 23/5). Η Λέστερ μετά τους «μπλε» του Τούχελ υποδέχεται την 7η Τότεναμ που με τη σειρά της έχει ματς λιγότερο (35) και θεωρητικά μπορεί να φτάσει ως και τους 66 βαθμούς.

Η Λίβερπουλ έχει εκτός την Γουεστ Μπρομ (16/5) και τη Μπέρνλι (19/5) και ολοκληρώνει υποδεχόμενη την Κρίσταλ Πάλας (23/5). Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ φτάνει maximum στους 69 βαθμούς και προφανώς μπήκε πια για τα καλά στο κόλπο. Ειδικά αν η Τσέλσι δεν νικήσει την Λέστερ την Τετάρτη. Μεγάλο μπέρδεμα.

Και μεγάλη και η εμπλοκή του Ολυμπιακού, που έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν ξέρει ακόμη (και ίσως να μην ξέρει ούτε στις 22/5 στον τελικό με τον ΠΑΟΚ), ούτε τι άδεια μπορεί να δώσει στους ποδοσφαιριστές του.

Ούτε πότε θα ξεκινήσει την προετοιμασία του (αν μπει από τον δεύτερο προκριματικό η πρώτη θα γίνει στις 16/6 στον Ρέντη). Ούτε να κλείσει αθλητικό κέντρο για την προετοιμασία μπορεί (έχει τσεκάρει διάφορα σε Αυστρία και Ολλανδία) καθώς δεν ξέρει ημερομηνίες. Η διαδικασία λοιπόν… συνεχίζεται.

Η βαθμολογία:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ