Αυτός είναι ο Ρώσος που κερδίζει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ

Αυτός είναι ο Ρώσος που κερδίζει τη θέση του τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟΚ

Ο 53χρονος Ρώσος, Ιγκόρ Κορνέεφ, με βαρύ βιογραφικό (Ζενίτ, Σλάβια Πράγας, Λοκομοτίβ Μόσχας και Μονακό) πρώτο φαβορί για να αναλάβει το κουμάντο των μεταγραφών του ΠΑΟΚ!

Για άλλο ένα καλοκαίρι ο Ιβάν Σαββίδης ψάχνει τεχνικό ή αθλητικό διευθυντή. Για επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος ουσιαστικά του ΠΑΟΚ, αφού ο τίτλος μικρή σημασία έχει. Άλλη μία επιλογή δεν ευοδώθηκε, αφού ο Όλαφ Ρέμπε πετσόκοψε… το μπάτζετ και πούλησε τα περισσότερα «ασημικά» της Τούμπας, αλλά προτού χρεωθεί… τα πάντα, επέστρεψε στην πατρίδα του.

Ενόσω η προσοχή όλων στη Θεσσαλονίκη έχει στραφεί στον τελικό του Κυπέλλου, μακριά από τη δημοσιότητα ο Σαββίδης μελετάει τις προτάσεις των στενών συνεργατών του για τον αντικαταστάτη του Όλαφ Ρέμπε.

Αυτός ο οποίος έχει κεντρίσει την προσοχή του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ προέρχεται από το ρωσικό ποδόσφαιρο: είναι ο Ιγκόρ Κορνέεφ. Ο παλαίμαχος Ρώσος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η πρώτη επιλογή του Σαββίδη τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Ο Σαββίδης μπορεί εύκολα να συγκεντρώσει πληροφορίες στη Ρωσία για τον Κορνέεφ και όσα έχει μάθει, τον έχουν ενθουσιάσει. Ο Σαββίδης φέρεται να έχει ενημερωθεί και για τις απαιτήσεις που έχει ο Κορνέεφ, ώστε να εγκατασταθεί στην Τούμπα για δουλειά.

Το βιογραφικό του 53χρονου Ρώσου δεν περνά απαρατήρητο. Ο Κορνέεφ έχει δουλέψει ως τεχνικός διευθυντής στη Ζενίτ Αγίας ΠΕτρούπολης (24/9/2009 έως 21/1/2012), στη Σλάβια Πράγας (3/3/2014 με 17/7/2014) και στη Λοκομοτίβ Μόσχας (17/8/2016 μέχρι 14/12/2016). Έπειτα, για μία διετία (10/10/2019 μέχρι 11/11/2020) ο Κορνέεφ εργάστηκε στη Μονακό ως σύμβουλος του προπονητή. Έκτοτε, ο Ρώσος είναι άνεργος.

Ο Κορνέεφ έχει και αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική καριέρα, όντας ένας ταλαντούχος δεξιός εξτρέμ. Στην Ολλανδία πρωταγωνίστησε με την Φέγενορντ, τη Μπρέντα (εκεί σταμάτησε να παίζει) και τη Χέρενφεϊν κατακτώντας πρωτάθλημα και Κύπελλο, πέρασε για λίγο από τη Μπαρτσελόνα καθώς και από την Εσπανιόλ. Επίσης, είχε πανηγυρίσει τίτλους και στη Σοβιετική Ένωση, με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Σε διεθνές επίπεδο έπαιξε 7 παιχνίδια με τη Σοβιετική Ένωση και σκόραρε 3 γκολ, ενώ χρίστηκε 8 φορές διεθνής με τη Ρωσία μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ. Ήταν μέλος και της πατρίδας του στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ