Χαβιέ Ούμπιδες, ο μικρός πρίγκιπας (pics, vids)

Χαβιέ Ούμπιδες, ο μικρός πρίγκιπας (pics, vids)

Ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και πάθος που ξεχειλίζουν. Μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο. Ο Χαβιέ Ούμπιδες αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και to10 κάνει ένα αφιέρωμα σε έναν παίκτη που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει τους πάντες με το ήθος του.

Είναι μερικοί ποδοσφαιριστές που κερδίζουν τον σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως της ομάδας που υποστηρίζει κάποιος.

Όχι μόνο λόγω της ποδοσφαιρικής ποιότητας, αλλά κυρίως λόγω του ήθους που βγάζουν. Μέσα στη συγκεκριμένη κατηγορία εντάσσεται ο Χαβιέ Ούμπιδες.

Στα 39 του, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός του Ατρόμητου αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του και να βάλει τέλος στη μεγάλη και πλούσια του ποδοσφαιρική καριέρα.

Ο «Ούμπι» ανακοίνωσε την απόφαση του μέσα από τα social media με μία πραγματικά συγκινητική ανάρτηση και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συνεχίσει στον αγαπημένο του Ατρόμητο από ένα διαφορετικό πόστο.

Μία απόφαση που έκανε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα της Ελλάδας να υποκλιθεί και να χειροκροτήσει για ακόμη μία φορά στον «μάγο» του Ατρόμητου, καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο Ούμπιδες έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της χώρας με τον χαρακτήρα του.

Τα πρώτα του βήματα

Γεννημένος στις 9 Φεβρουαρίου του 1982 στο Σαν Σεμπάστιαν του Μπουένος Άιρες. Ο Χαβιέ ξεκίνησε το ποδοσφαιρικό του ταξίδι το 1999 σε ηλικία 17 ετών με την All Boys Buenos Aires, πριν πάει στην Αρχεντίνος Τζούνιορς στην οποία έμεινε για μόλις μία σεζόν, καθώς έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στην Εστουδιάντες ντε Μπούενος Άιρες.

Στην Αργεντινή ο Ούμπιδες παρέμεινε μέχρι το 2009, μετρώντας συνολικά 80 εμφανίσεις σε επαγγελματικό επίπεδο με όλες του τις ομάδες.

Ολυμπιακός Βόλου, ο πρώτος του σταθμός στην Ελλάδα

Στα 27 του, το 2009, ο Αργεντινός ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού Βόλου. Ένας… άγνωστος ποδοσφαιριστής που με τις εμφανίσεις του έγινε απευθείας ένας από τους πιο αγαπητούς της κερκίδας.

Ο Ούμπιδες συνέβαλε τα μέγιστα στην ιστορική άνοδο της ομάδας του Βόλου που κατάφερε να προβιβασθεί στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Με τον Ολυμπιακό Βόλου είχε συνολικά 11 γκολ σε 49 συμμετοχές και ήταν ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της ομάδας στα δύο χρόνια που αγωνίστηκε.

Αγαπήθηκε και από τον Άρη

Αφού αποχώρησε από τον Βόλο, ο «Ούμπι» μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για χάρη του Άρη, φορώντας τα «κίτρινα» για μία σεζόν, στην οποία μέτρησε συνολικά 3 γκολ σε 25 συμμετοχές.

Τι και αν έμεινε για μόλις μία σεζόν. Το ήθος και το πάθος που έβγαζε ο Αργεντινός τον έκαναν για άλλη μία φορά ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Και αυτό αποδείχτηκε μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο Αργεντινός επισκέφτηκε το «Κλεάνθης Βικελίδης» ως αντίπαλος, φορώντας τη φανέλα του Ατρόμητου.

Οι φίλαθλοι του Άρη τον χειροκρότησαν και του έδειξαν για ακόμη μία φορά πόσο τον αγαπούσαν και τον σεβόντουσαν.

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους του Άρη. Παρόλο που ήμουν μόνο έναν χρόνο στην ομάδα, έχω καταλάβει την αγάπη του κόσμου. Αυτό που έζησα ήταν απερίγραπτο», είχε δηλώσει το 2019 ο Ούμπιδες.

Το σύντομο πέρασμα του από την Τουρκία

Έναν χρόνο αργότερα, ο Ούμπιδες πήρε μεταγραφή για το τούρκικο πρωτάθλημα, καθώς έγινε ποδοσφαιριστής της Όρντουσπορ, στην οποία ωστόσο παρέμεινε για μόλις μία σεζόν, μετρώντας 2 γκολ σε 31 συμμετοχές.

Η επιστροφή του στην Ελλάδα

Στις 26 Ιουνίου του 2013 ο Ατρόμητος ανακοίνωνε την απόκτηση του Χαβιέ Ούμπιδες. Όλοι γνώριζαν για την ποιότητα του Αργεντινού από τις προηγούμενες θητείες του στη χώρα μας, με τον Ολυμπιακό Βόλου και τον Άρη…

Στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Περιστερίου, ο Ούμπιδες κατάφερε να σκοράρει (2-2 με τον Εργοτέλη) και να ξεκινήσει το νέο του… ταξίδι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ένα γκολ!

Όταν δάκρυσε και ο… Θεός

Ήταν 15 Φεβρουαρίου, το 2015, όταν ο Χαβιέ Ούμπιδες σκόραρε απέναντι στον ΠΑΟΚ, στη νίκη του Ατρόμητου με 4-0 στο Περιστέρι.

Ο Αργεντινός έγραφε το 2-0 στο 51ο λεπτό και αμέσως σήκωνε τη φανέλα του και έδειχνε χαρακτηριστικά στον ουρανό.

«Σήμερα γιορτάζουν στους ουρανούς. Χρόνια πολλά» έγραφε του μπλουζάκι που φορούσε κάτω από τη φανέλα ο Ούμπιδες, αφιερώνοντας έτσι το γκολ αυτό στην αδικοχαμένη του αδερφή, τη Σολεδάδ που έφυγε το 2014 εξαιτίας της επάρατης νόσου.

Την ημέρα όπου η αδερφή του, η Σολεδάδ θα γιόρταζε τα γενέθλια της, ο  «Ούμπι» σκόραρε το πιο σημαντικό γκολ της καριέρας του.

Το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ και η… γκολάρα με τη Ντουνάισκα

Το καλοκαίρι του 2015 ο Ούμπιδες κατάφερε να σκοράρει το πρώτο του γκολ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση στη νίκη του Ατρόμητου στη Στοκχόλμη με 3-1 απέναντι στην ΑΪΚ.

Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2019, ο Αργεντινός σκόραρε ένα μυθικό γκολ στη Σλοβακία απέναντι στη Ντουνάισκα, όταν ο Ατρόμητος έφυγε με το διπλό, επικρατώντας με 2-1!

Το… αιώνιο δέσιμο με τον Ατρόμητο

Κανείς δεν ήξερε για αυτό που επρόκειτο να συμβεί με τον «Ούμπι» που τελικά κατάφερε να δημιουργήσει έναν… μύθο στην ομάδα του Περιστερίου.

Ο Ούμπιδες αγωνίζεται με την ομάδα του Περιστερίου τα τελευταία οχτώ χρόνια και έχει γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του συλλόγου.

Στις αρχές του έτους, ο Αργεντινός κατάφερε να καταρρίψει ένα μοναδικό ρεκόρ, καθώς έγινε ο ποδοσφαιριστής του Ατρόμητου με τις περισσότερες συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, ξεπερνώντας τον Εντουάρντο Μπρίτο!

Συνολικά όλα αυτά τα χρόνια, ο Ούμπιδες έχει μετρήσει με τον Ατρόμητο 277 συμμετοχές με 25 γκολ και θα πραγματοποιήσει την τελευταία του, την 278η στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν, απέναντι στον Βόλο…

Ένας ποδοσφαιριστής με ποιότητα και πάθος που ξεχειλίζουν. Μα πάνω από όλα ένας άνθρωπος με «Α» κεφαλαίο. «Σε κάθε γήπεδο και κάθε αγωνιστική, θέλουμε παίκτες με του Umbides την ψυχή».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως είπε και ο ίδιος στο αποχαιρετιστήριο του μήνυμα: «Όταν έφτασα στην ομάδα ήρθα σαν ένας ξένος. Σήμερα φεύγω ως Ούμπι».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ