Ποιος διαλέγει προπονητή στον Παναθηναϊκό

Ποιος διαλέγει προπονητή στον Παναθηναϊκό

Με τον Πιέρ Ντρεοσί να τίθεται στο περιθώριο από τον Αλαφούζο, προκύπτει το ερώτημα ποιος χειρίζεται την εύρεση του αντικαταστάτη του Μπόλονι.

Σε έναν ποδοσφαιρικό οργανισμό με τις κατάλληλες δομές, τον προπονητή θα τον επέλεγαν οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος. Με κριτήριο την φιλοσοφία του κόουτς και εφόσον αυτή ταιριάζει με τα «θέλω» της ομάδας. Για να μην προκύψει αναντιστοιχία με το στυλ του club και τα χαρακτηριστικά του ρόστερ.

Πάντως, στον Παναθηναϊκό του 2021, αυτά παραμένουν… ψιλά γράμματα. Όχι μόνο την επιλογή, αλλά το ψάξιμο για τον αντικαταστάτη του Λάζλο Μπόλονι το έχει αναλάβει ο ιδιοκτήτης, ο Γιάννης Αλαφούζος. Αυτός δέχεται προτάσεις, αυτός αξιολογεί βιογραφικά, ακόμα και επικοινωνεί με τους υποψήφιους.

Θεωρητικά, το κάστινγκ έπρεπε να το διαχειριστεί ο Πιερ Ντρεοσί. Αλλά ο Γάλλος παράγοντας μάλλον δεν θα συνεχίσει ως γενικός διευθυντής και το συμβόλαιο του δεν θα ανανεωθεί. Για δίκαιους ή άδικους λόγους, η διάθεση του Αλαφούζου για τον Ντρεοσί έχει μεταστραφεί τις τελευταίες 20 μέρες και η λίστα του Γάλλου για την τεχνική ηγεσία, δεν ανοίχτηκε ποτέ.

Όμως, η απενεργοποίηση του Ντρεοσί αναδεικνύει και τη δομική αδυναμία του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχουν άλλα στελέχη να ασχοληθούν με την επιλογή του νέου προπονητή και ο μεγαλομέτοχος έχει εποφορτιστεί με αυτή τη δουλειά. Βεβαίως, ο Αλαφούζος φέρει στο ακέραιο την ευθύνη ότι δεν έχει δημιουργήσει τις ανάλογες δομές στον Παναθηναϊκό.

Ουσιαστικά, προτάσεις ο Αλαφούζος δέχεται από παντού για τον πάγκο. Από μάνατζερ, από γνωστούς, από κάθε πιθανό και απίθανο συνομιλητή. Αντίστοιχα, προτάσεις δέχονται σχεδόν όλοι στη διοίκηση της ΠΑΕ ή πρόσωπα στον περίγυρο του Αλαφούζου.

Όμως, επειδή ο Αλαφούζος έχει ως ένα από τα βασικά κριτήρια του να φέρει προπονητή με γνώση της ελληνικής πραγματικότητας, έχει προσπεράσει ξένους που δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα.

Περαιτέρω, ο Αλαφούζος… ξεσκόνισε την λίστα με προπονητές που είχε από τον προηγούμενο Οκτώβριο, όταν είχε καταλήξει στον Λάζλο Μπόλονι. Τότε είχε απευθυνθεί ξανά στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά ο Σέρβος δεν δέχτηκε να έρθει σε μία ομάδα που δεν είχε προετοιμάσει εκείνος.

Στην ανανέωση του περιεχομένου τον βοηθούν οι δύο στενοί συνεργάτες του στην ΠΑΕ, ο Σπύρος Βλάχος και ο Λεωνίδας Μπουτσικάρης. Αυτοί έμαθαν τη διαθεσιμότητα κάποιων προπονητών, ενώ συγκέντρωσαν πληροφορίες για κάποιους άλλους.

Επιπλέον, ο Αλαφούζος εμπιστεύεται μερικούς ατζέντηδες και ακούει τη γνώμη τους. Όπως του εκπροσώπου του Μαουρίσιο, ο οποίος πρότεινε τον Γερμανό, Τόρστεν Φινκ. Ακόμα, ο εφοπλιστής τρέφει εκτίμηση μερικούς παράγοντες και στελέχη που έχει γνωρίσει από την ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο και συχνά ζητάει την άποψη τους.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ