Ο Ελ Αραμπί, ο Πρίγιοβιτς, ο Σισέ και τα double των 55 γκολ (vids)

Ο Ελ Αραμπί, ο Πρίγιοβιτς, ο Σισέ και τα double των 55 γκολ (vids)

Ή αλλιώς δείξε μου τον… σέντερ-φορ σου να σου πω την «τύχη» σου.

Το πέσιμο της αυλαίας Super League, βρήκε τους περισσότερους του ανταγωνισμού να συμμετέχουν υποχρεωτικά στη διευρυμένη «τι πήγε λάθος» συζήτηση. Και μάλιστα υπό πίεση, με βάση τα τελευταία τους αποτελέσματα. Φυσιολογικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις βιάζεσαι για απαντήσεις. Ενστικτωδώς αναζητάς αιτίες που άφησαν σχέδια και προσδοκίες να αποτυπώνονται μόνο στο κίτρινο χαρτί του περασμένου Σεπτέμβρη: Θα εντοπίσουν πολλές από δαύτες και ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ για τα βήματα πίσω της σεζόν. Για το τι τελικά «πήγε λάθος» και ήταν χειρότεροι από πέρσι. Το γιατί δεν πλησίασαν όμως ούτε κατά διάνοια τον Ολυμπιακό, καλό θα ήταν να περιμένουν λίγες ημέρες για να το… προσεγγίσουν. Ίσως ως το πρωί της Κυριακής. Τότε που λογικά, με συντροφιά τον πρωινό καφέ του, ο Πέδρο Μαρτίνς θα πατήσει το «Ζ» της ερυθρόλευκης μηχανής.

Μέχρι τότε; Ας ρίξουν μια ματιά σε γενικές πληροφορίες. Είτε στη μεγάλη εικόνα των πρωταθλητών και στα πεπραγμένα τους στο μαραθώνιο. Είτε απλά σε εκείνη του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Και οι δύο θα τους φέρουν ακριβώς μπροστά από τα ίδια συμπεράσματα. Η συνέπεια του Ολυμπιακού και του αρχισκόρερ του, με έναν τρόπο εξηγούν πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεται κανείς: 91 βαθμοί (28ν-7ισ-1ήτ) με +58 στο goal average και φυσικά την καλύτερη επίθεση (74) και άμυνα (16) οι Ερυθρόλευκοι στην Super League της σεζόν 2019-20. Ακριβώς 90 βαθμοί (28ν-6ισ-2ήτ) με +63 στο goal average και φυσικά την καλύτερη επίθεση (82) και άμυνα (19) στη σεζόν 2020-21. Αν έβαλαν καρμπόν; Που να δείτε το φαινόμενο Γιουσέφ Ελ Αραμπί: Πέρσι 27 γκολ (τα 20 στο πρωτάθλημα) και 8 ασίστ (αποκλειστικά στη Super League) σε όλες τις διοργανώσεις (51 ματς). Φέτος 28 γκολ (τα 22 στο πρωτάθλημα) και 7 ασίστ (οι 6 στη Super League) σε όλες τις διοργανώσεις (48συμ) με τον λογαριασμό να μπορεί να φουσκώσει και άλλο στον τελικό κυπέλλου του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ.

Δεν επιτρέπει

Συνήγοροι υπεράσπισης δεν χωρούν σε τέτοιες συζητήσεις. Το ασφαλέστερο συμπέρασμα όμως για την εικόνα της διετίας στο ελληνικό πρωτάθλημα, είναι πως ο Ολυμπιακός δεν επιτρέπει ανταγωνισμό. Τα δεδομένα που εκείνος βάζει στο τραπέζι είναι εκτός συναγωνισμού. Πολλώ δε μάλλον από ομάδες που άλλαξαν δύο (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ) και τρεις προπονητές (Παναθηναϊκός) μέσα στη σεζόν. Πέρσι η τελική διαφορά στο πρωτάθλημα ήταν: +18 από τον ΠΑΟΚ, +22 από την ΑΕΚ, +33 από τον Παναθηναϊκό. Φέτος: +26 από τον ΠΑΟΚ, +30 από την ΑΕΚ, +37 από τον Παναθηναϊκό.

Άπαντες τους νίκησε από δύο φορές στο άδειο Καραϊσκάκη (100%). Άπαντες τους «τιμώρησε» σε βραδιές σαν αυτής της Κυριακής στη Λεωφόρο (1-4). Η ΑΕΚ μέτρησε 1-5. Ο ΠΑΟΚ 3-0 στο Φάληρο. Σα να συγκρίνεις μήλα με… πορτοκάλια. Και ποιος είναι στα αλήθεια εκείνος που πιστεύει πως αυτή η διαφορά καλύπτεται σε ένα καλοκαίρι (πέρα από τον Δημήτρη Μελισσανίδη που το ομολόγησε δημόσια την Τρίτη); Ειδικά σε εκείνο που ο Ολυμπιακός θα ξεκινά τη season 4 της εποχής Πέδρο Μαρτίνς, και οι υπόλοιποι από την αρχή.

Ήδη Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναζητούν νέους προπονητές και τα ρεπορτάζ τους μιλούν για… σκούπα στο ρόστερ. Ο δε Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ, βράδυ Κυριακής έκανε μια δήλωση «θα φύγω και εγώ αλλά θα φύγουν και άλλοι» που μόνο… ασφαλείας δεν μπορεί να θεωρηθεί για την επόμενη μέρα.

Ελ Αραμπί, Πρίγιοβιτς και Σισέ

Φυσικά υπάρχει μπροστά ένας τελικός που μπορεί με έναν τρόπο να αλλάξει τις τελικές εντυπώσεις. Το αποτέλεσμα μιας βραδιάς όμως σίγουρα δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία. Το project Ολυμπιακός έχει ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά, που ο ανταγωνισμός θα πρέπει να αναζητήσει μικρά θαύματα και μεγάλες υπερβάσεις για να δικαιολογήσει τον ρόλο του. Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι ένας στράικερ των 2 εκατ ευρώ. Οι τελευταίες τρεις σεζόν του πριν από τα Ερυθρόλευκα (Αλ Ντουχαίλ) ήταν των 90 γκολ (27-33-30). Διόλου παράξενο πως στην Ελλάδα έβαλε ήδη σε δύο 55 (με 15 ασίστ). Η πενταετία του Μαροκινού δίνει μέσο όρο 29 γκολ και 5 ασίστ ανά σεζόν.

Το σύνολο 145 γκολ και 25 ασίστ. Ακριβώς 55 γκολ (και 8 ασίστ) πέτυχε ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς στα 2 χρόνια που πέρασε στη Τούμπα (Γενάρης 2017, Γενάρης 2019) στο διάστημα που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε δύο κύπελλα και ένα πρωτάθλημα. Ακριβώς 55 γκολ (με 16 ασίστ) πέτυχε σε δύο χρόνια και ο Τζιμπρίλ Σισέ (Ιούλιος 2009, Ιούλιος 2011) στο τελευταίο double του Παναθηναϊκού. Καμιά φορά οι απαντήσεις είναι απλωμένες στο τραπέζι. Αρκεί να θέλεις να τις εντοπίσεις: Δείξε μου τον σέντερ φορ σου, να σου πω την τύχη σου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ