Ολυμπιακός: Ο Ραντζέλοβιτς, ο Βρουσάι, ο Ματιέ και ο Φορτούνης

Ολυμπιακός: Ο Ραντζέλοβιτς, ο Βρουσάι, ο Ματιέ και ο Φορτούνης

Το 3-4-3 έβγαλε από το κάδρο wingers και 10άρια.

Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι λάτρης της τακτικής. Αυτό φάνηκε και στη φετινή σεζόν, με τον Πορτογάλο μέχρι τα μέσα Μαρτίου να χρησιμοποιεί κυρίως το 4-3-3 και τους τελευταίους δύο μήνες το 3-4-3.

Η αλλαγή συστήματος έφερε εκτός 11άδας ποδοσφαιριστές όπως οι Ματιέ Βαλμπουενά, Κώστας Φορτούνης, Λαζάρ Ραντζέλοβιτς και Μάριο Βρουσάι, με τον προπονητή του Ολυμπιακού να δίνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής σε Μασούρα και Μπρούμα, που ταίριαζαν καλύτερα στο 3-4-3.

Η μετατροπή του συστήματος παραγκώνισε ποδοσφαιριστές, που είχαν κομβικό ρόλο στην περσινή σεζόν και βοήθησαν τα μέγιστα στην Ελλάδα και την Ευρώπη, όπως ο Βαλμπουενά και Φορτούνης, αλλά και τους Ραντζέλοβιτς και Βρουσάι, που ανανέωσαν στα μέσα της σεζόν τα συμβόλαιά τους.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τα στατιστικά για κάθε έναν από τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που… δέχθηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα από απόφαση του Μαρτίνς να χρησιμοποιεί κυρίως το 3-4-3.

Ο Βαλμπουενά φέτος πραγματοποίησε συνολικά 37 συμμετοχές και είχε 2 γκολ και 8 ασίστ. Από τα μέσα Μαρτίου και το εκτός έδρας παιχνίδι με την Αρσεναλ, όταν αποφάσισε ο Πορτογάλος να πάει στο 3-4-3, ο Γάλλος έπαιξε μόλις σε δύο παιχνίδια ως βασικός. Στον εντός έδρας αγώνα των πλέι οφ με τον Αστέρα (1-0) και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη (1-1). Και στα δύο ματς έγινε αλλαγή.

Σε όλα τα υπόλοιπα ματς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο, με αποκορύφωμα τον τελικό του Κυπέλλου, στον οποίο μπήκε στο ματς στο 90’, δευτερόλεπτα αφότου ο ΠΑΟΚ είχε κάνει το 2-1 με τον Κρμεντσικ. Οι συμμετοχές του μετά το Εμιρέιτς ήταν κυρίως ολιγόλεπτες.

Ο Φορτούνης αγωνίστηκε σε 46 παιχνίδια και είχε 9 γκολ και 13 ασίστ. Στον αγώνα με την Αρσεναλ, που αποτελεί το κομβικό σημείο της φετινής σεζόν, αγωνίστηκε ως βασικός και παρέμεινε στο ματς μέχρι το 84’. Μετά το Εμιρέιτς αγωνίστηκε μόλις σε τρία παιχνίδια ως βασικός. Στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το Κύπελλο (1-1), στο εντός έδρας ματς των πλέι οφ με τον Παναθηναϊκό (3-1) και στον αγώνα με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη (2-0). Μόνο στο πρώτο έμεινε στον αγωνιστικό χώρο σε όλο το 90άλεπτο, καθώς στους αγώνες με την Ενωση και το Τριφύλλι έγινε αλλαγή στο ημίχρονο. Σε όλα τα υπόλοιπα έπαιξε ως αλλαγή. Ενδεικτικά, αγωνίστηκε για 19 λεπτά στη Λεωφόρο, 23 στο εντός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, 22’ στο Κ. Βικελίδης με τον Αρη, 30’ στην Τούμπα, ενώ στον τελικό του Κυπέλλου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.

Τα δύο δεκάρια παραγκωνίστηκαν, με τον Πορτογάλο να τους χρησιμοποιεί ως εναλλακτικές λύσεις κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών και σπανίως στη βασική 11άδα. Το ίδια ισχύουν για τον Βρουσάι και τον Ραντζέλοβιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έπαιξε φέτος σε 35 παιχνίδια και είχε δύο ασίστ. Στο Εμιρέιτς αγωνίστηκε ως αλλαγή, καταγράφοντας 27 λεπτά συμμετοχής. Μετά τον αγώνα στο Λονδίνο, έπαιξε μόνο σε 3 ματς ως βασικός. Μάλιστα και στα τρία αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν ο Αρης. Συγκεκριμένα, ο Λαζάρ ξεκίνησε στην αρχική 11άδα στους αγώνες του Κυπέλλου σε Καραϊσκάκη και Κ. Βικελίδης, αλλά και εκτός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ της Superleague.

Σε αρκετά έπαιξε ως αλλαγή, ενώ σε ορισμένα δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου από τον Πορτογάλο τεχνικό. Δεν έπαιξε στους αγώνες του Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ούτε στον τελικό. Δεν αγωνίστηκε επίσης στα ματς με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Αστέρα για τα πλέι οφ. Λιγοστές συμμετοχές με πολύ περιορισμένο χρόνο.

Ο Βρουσάι αγωνίστηκε σε 21 παιχνίδια και είχε 3 γκολ και 2 ασίστ. Στο παιχνίδι με την Αρσεναλ δεν αγωνίστηκε, με τον Πορτογάλο να τον αφήνει στον πάγκο. Μετά το ματς στο Εμιρέιτς, βρέθηκε στην βασική 11άδα μόλις σε τέσσερα ματς. Στον αγώνα του Κυπέλλου με τον Αρη στο Φάληρο (2-1), στα δύο ματς των πλέι οφ με τον Αστέρα, αλλά και στην αναμέτρηση του Κλεάνθης Βικελίδης (1-1).  Από εκεί και πέρα, στα περισσότερα δεν αγωνίστηκε καθόλου, ενώ έπαιξε για 1 (!) λεπτό στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες.

Τέσσερα χαρακτηριστικά παραδείγματα, με την αλλαγή του συστήματος να τους παραγκωνίζει και τον χρόνο τους να μειώνεται αισθητά, μετά την απόφαση του Πέδρο Μαρτίνς να χρησιμοποιήσει το 3-4-3 αντί για το 4-3-3, το οποίο συνήθιζε να παρατάσσει τον Ολυμπιακό μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ