Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι του Κένι Λαλά και το report για τον Καλογερόπουλο

Ολυμπιακός: Το καλοκαίρι του Κένι Λαλά και το report για τον Καλογερόπουλο

Ο έλεγχος του Πέδρο Μαρτίνς για τον νεαρό στόπερ και οι προσδοκίες για τον Γάλλο δεξιό μπακ.

Οι περισσότεροι –αναπόφευκτα- αυτές τις πρώτες ημέρες μετάβασης από τη μια σεζόν στην επόμενη… στρέφουν το βλέμμα τους σε σενάρια μεταγραφικά: Μια διαδικασία συνηθισμένη και τόσο διαδεδομένη που προφανώς κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχει την τιμητική της.

Έτσι και τώρα λοιπόν. Καμία εξαίρεση. Και για όσα γράφονται καθημερινά για τον Βραζιλιάνο σέντερ φορ, Τικίνιο Σοάρες που είναι στην κορυφή της επικαιρότητας και στον δρόμο για τον Πειραιά, αλλά και για όσα συνολικά προκύπτουν από «πηγές» εντός και εκτός συνόρων για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή του Ολυμπιακού.

Από την άλλη πλευρά όμως: Οι ίδιοι οι Ερυθρόλευκοι την συγκεκριμένη διαδικασία την… διαβάζουν ανάποδα. Και μεταγραφές θα γίνουν, και επαφές υπάρχουν και οι ανάλογες λίστες με υποψήφιους στόχους και όλα όσα τέλος πάντων προβλέπει ο προγραμματισμός που έγινε εντός του χρονοδιαγράμματος. Κυρίως όμως αυτό που τους απασχολεί σε πρώτη φάση είναι το υπάρχον ρόστερ. Εκείνοι που είναι στην ομάδα. Οι δανεικοί. Τα συμβόλαια που υπάρχουν στο ερμητικά γεμάτο συρτάρι.

Από εκεί ξεκινούν όλα. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν κοιτάζει ούτε για 5, ούτε για 6, ούτε για 7 μεταγραφές όπως καταγράφετε. Οι περισσότερες «θέσεις» στο γήπεδο είναι κλεισμένες. Και αν δεν προκύψουν πράγματα που δεν μπορείς να τα γνωρίζεις (προτάσεις για πωλήσεις) δεν μπορεί οι ανάγκες να φτάσουν σε αυτούς τους αριθμούς.

Είναι άλλο πράγμα να έχεις σχηματίσει λίστες για κάθε σενάριο. Είναι άλλο πράγμα να έχεις καταγεγραμμένους μέσω του σκάουτινγκ μια σειρά από ποδοσφαιριστές που εάν και εφόσον απασχολούν. Και άλλο ότι ο Ολυμπιακός αυτή τη στιγμή είναι στην αγορά για τερματοφύλακα, ακραίους μπακ, στόπερ, κεντρικούς χαφ, wingers και σέντερ φορ.

Η υπόθεση Λαλά

Απόδειξη: Το γεγονός ότι εκτιμάται πως ως την ημέρα που η ομάδα θα φύγει για την Αυστρία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας στα τέλη Ιούνη, το πιθανότερο είναι να έχουν γίνει δύο κινήσεις. Για εξτρέμ και φορ. Κατά τα άλλα; Η στόχευση είναι εσωτερική με θέα σε όσα θα συμβούν στην Αυστρία. Και δύο συγκεκριμένα παραδείγματα είναι απολύτως χαρακτηριστικά.

Ο Κένι Λαλά. Και ο νεαρός Αλέξης Καλογερόπουλος που με έναν τρόπο βρίσκονται μπροστά από το σημαντικότερο καλοκαίρι της καριέρας τους. Τουλάχιστον ως το επόμενο. Ο Λαλά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό μόλις τέλη Γενάρη. Στο πρώτο τετράμηνο της θητείας του έγραψε στο κοντέρ του μόλις 10 συμμετοχές και 700 λεπτά συμμετοχής. Ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου, σε εξαιρετική ηλικία, με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία έξι εκατ ευρώ, που ξεκάθαρα χρειάστηκε χρόνο προσαρμογής. Και που δεν απέδωσε όσα περίμεναν οι πρωταθλητές. Έπαιξαν ρόλο μια σειρά από ατυχίες, η αλλαγή σχηματισμού (το 3-4-3), η εξαιρετική άνοδος του Θανάση Ανδρούτσου (που αν και δεν ήταν καλός στον τελικό) είναι ίσως ο πιο βελτιωμένος ποδοσφαιριστής του ρόστερ μέσα στο 2021.

Τα εγκώμια για τον Καλογερόπουλο

Στο λιμάνι λοιπόν εκτιμούν ότι ο Κένι Λαλά είναι η πρώτη «εσωτερική μεταγραφή» του επόμενου ρόστερ. Με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία, τον χρόνο προσαρμογής αλλά και την ποιότητα του περιμένουν να δουν από εκείνον πολλά και ενδιαφέροντα. Και είναι φυσικά πια και ο Ανδρούτσος σε επίπεδο «εντεκάδας».

Υπολογίζεται πως θα έχει δύο δεξιά μπακ πρώτης γραμμής το νέο ρόστερ. Συν φυσικά τον Μοχάμεντ Ντρέγκερ. Την ίδια στιγμή για τους κεντρικούς αμυντικούς υπάρχουν τα συμβόλαια του Σεμέδο, του Σωκράτη και του Μπα. Η πρόταση ανανέωσης σε Αβραάμ Παπαδόπουλο και Χοσέ Χολέμπας. Η επιστροφή του Ζβέτοζαρ Μάρκοβιτς για να συμμετάσχει στην προετοιμασία. Η περίπτωση του Παπ Αμπού Σισέ που ο δανεισμός του στη Σεντ Ετιέν ολοκληρώθηκε. Και υπάρχει και η πολύ μεγάλη επιθυμία του Πέδρο Μαρτίνς να δώσει μια ολοκληρωμένη ευκαιρία στον Αλέξη Καλογερόπουλο ώστε να κερδίσει μια θέση στο ρόστερ της ομάδας.

Ο Πορτογάλος είναι εγκωμιαστικός για τον μικρό σε όσα έχει μεταφέρει προς την διοίκηση. Για την αντίληψη του, για την σωματική αλλά και τακτική πρόοδο που έκανε τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Για την ωριμότητα του. Τον θεωρεί «φαινόμενο» τον μικρό ο Μαρτίνς. Και θέλει πολύ να δουλέψει μαζί του το καλοκαίρι, εκείνος και οι συνεργάτες του.

Με ένα παιδί που δεν είναι ακόμη ούτε 17 ετών. Που ακόμη ψηλώνει. Που δείχνει τρομερές δυνατότητες. Είναι μια σύνθετη εργασία ο σχηματισμός της (κάθε) επόμενης ομάδας. Πολλώ δε μάλλον σε ένα κλαμπ όπως ο Ολυμπιακός που έχει το προνόμιο να δουλεύει ένα project πολυετές γύρω από τον Πέδρο Μαρτίνς. Οι Ερυθρόλευκοι ούτε βιάζονται λοιπόν. Ούτε φυσικά εμπλέκονται σε ένα σωρό σενάρια που καθημερινά προκύπτουν με αναφορά στις αναζητήσεις τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ