Κλήθηκε σε απολογία μόνο για -3 βαθμούς ο ΠΑΟΚ!

Κλήθηκε σε απολογία μόνο για -3 βαθμούς ο ΠΑΟΚ!

Δεδομένο το -3 μετά την κλήση σε απολογία του ΠΑΟΚ, ως υπαίτιο για τη μη τέλεση του αγώνα και τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία. Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η μη κλήση του για τα εκτεταμένα επεισόδια, τις φθορές και και τον τραυματισμό τριών αστυνομικών.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ με αφαίρεση τουλάχιστον τριών βαθμών, για τον τραυματισμό του Οσκαρ Γκαρθία και τη μη τέλεση του αγώνα, ήταν δεδομένη. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από την επίσημη κλήση του αθλητικού δικαστή στους Θεσσαλονικείς, οι οποίοι θα κληθούν να απολογηθούν για την υπόθεση την Παρασκευή στις 16:00. Ωστόσο, προκαλεί τεράστιες απορίες και αλγεινή εντύπωση το γεγονός ότι ο Δικέφαλος δεν έχει κληθεί για τον τραυματισμό τριών αστυνομικών και τα σοβαρά επεισόδια έξω από τον χώρο των αποδυτηρίων, που προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στον χώρο του γηπέδου και όχι μόνο.

Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι ο ΠΑΟΚ θεωρείται δεδομένο πλέον ότι πέραν της αφαίρεσης τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, θα χάσει και επίσημα πλέον με 3-0 το παιχνίδια στα χαρτιά, καθώς η αναμέτρηση δεν διεξήχθη με δική του υπαιτιότητα και με βάση όσα προβλέπει το άρθρο 15 παρ. 3 περ. ε’ (εδ. α’ και β’) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, είναι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο έως 80.000 ευρώ, αλλά και με κλείσιμο της έδρας του για 2 έως τρεις αγωνιστικές.

Επαναλαμβάνουμε ότι και με τα δύο άρθρα του πειθαρχικού κώδικα και του ΚΑΠ, ο αθλητικός δικαστής χρεώνει στον ΠΑΟΚ την διακοπή του αγώνα, ως υπαίτιο.

Κατέστη ξεκάθαρο, πλέον, ότι η άνευ προηγουμένου, βάσης και λογικής επικοινωνιακή καταιγίδα του ΠΑΟΚ και η προσπάθειά του να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο, έπεσε ηχηρά στο κενό, με τις αποπροσανατολιστικές διαρροές του Δικεφάλου να στρέφονται εναντίον τους. Αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η κλήση είναι πιθανό να αλλάξει (προς το χειρότερο), καθώς υπάρχουν ντοκουμέντα για τις φθορές στην Τούμπα από τα πρωτοφανεί επεισόδια των οπαδών τους, με τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα να αναμένεται να ασκήσει δίωξη εντός των επόμενων ημερών.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη θέσει θέμα τιμωρίας του ΠΑΟΚ και για το θέμα του «γιατρού αγώνα», ο οποίος τυπικά… δεν υπήρχε. Καθώς απαγορεύεται ρητά από τον ΚΑΠ να είναι υπάλληλος της ΠΑΕ. Ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι επικοινωνιακές παλινωδίες της ομάδας της Θεσσαλονίκης γκρεμίστηκαν σαν χάρτινος πύργος και με την αποκάλυψη του to10.gr για τα όσα γράφει η ιατροδικαστής που εξέτασε τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά η κλήση σε απολογία του Δικεφάλου αναφέρει τα εξής:

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο κάλεσε σε απολογία (για την Παρασκευή 02/03/2018 και ώρα 16:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 23η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 25/2/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 25/2/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 3592/18/410733 από 27-02-2018 αναφορά συμβάντων της Αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ολυμπιακός.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 13 παρ. 2, 3, 6, 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 3 περ. ε΄ (εδ. α΄ και β΄) του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., σε συνδυασμό με άρθρα 1, 2 επ., 10 παρ. 5, 21 παρ. 3 περ. ΙΙ στοιχ. α΄ και β΄ , 12 και 36 παρ. 1 περ. α΄ του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Με βάση την από 27-02-2018 ένσταση σας για το κύρος του Αγώνα και του Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 25.02.2018 και της μη τέλεσης του αγώνα για την 23η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, κατά της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καλείσθε την Παρασκευή, 02-03-2018, και ώρα 16.00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, κατά την εκδίκασή της, προκειμένου να την υποστηρίξετε».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την από 27-2-2018 και με αριθμ. πρωτ. 65/27-2-2018 ένσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το κύρος του Αγώνα και του Φύλλου Αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ της 25.02.2018 και της μη τέλεσης του αγώνα για την 23η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 02-03-2018 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες, κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών.»

Β) ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών: «Βάσει των αναφερομένων στο από 26/02/2018 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), και στην από 26/02/2018 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών-ΠΑΕ ΑΕΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 1 του Π.Κ. της Ε.Π.Ο..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ