Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Το δώρο του Γκσμπούρνινγκ στην ΑΕΚ (vids)

Τσίτσαν Στάνκοβιτς: Το δώρο του Γκσμπούρνινγκ στην ΑΕΚ (vids)

Το έξυπνο deal της ΑΕΚ με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς, ο ρόλος του Μίκαελ Γκσμπούρνινγκ και ο... Νίκο Μαντλ.

Την πρώτη μεταγραφή ενόψει της νέας σεζόν ολοκλήρωσε η ΑΕΚ την Τρίτη (1/6), με τον Τσίτσαν Στάνκοβιτς να υπογράφει τετραετές συμβόλαιο με την Ένωση και να ετοιμάζεται να πάρει τα γάντια του βασικού… σπίτι του. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας έρχεται να δώσει λύση σε μια θέση που πόνεσε πολύ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο την ΑΕΚ και μαζί του φέρνει ένα αρκετά γεμάτο βιογραφικό.

Με έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα με τη Σάλτσμπουργκ όπου τα τελευταία τρία χρόνια είχε γεμάτες σεζόν (33, 38, 45 συμ. αντίστοιχα) και ήταν αναμφισβήτητα ο βασικός τερματοφύλακας της κορυφαίας -εδώ και πολλά χρόνια- ομάδας της Αυστρίας. Και αυτό είναι που προκαλεί μεγάλη εντύπωση.

Ο λόγος που άφησε τον Στάνκοβιτς η Σάλτσμπουργκ

Πως ένας τερματοφύλακας σε ιδανική ηλικία για τη θέση ειδικά, όπως ο Στάνκοβιτς που τον περασμένο Νοέμβρη έκλεισε τα 28 του χρόνια, με τέτοιο βιογραφικό και διεθνής, βγαίνει προς πώληση και μάλιστα για ένα σχετικά μικρό ποσό. Βάσει όσων έχουν γίνει γνωστά, η ΑΕΚ έδωσε κοντά στο ένα εκατ. ευρώ για να αποκτήσει τον Στάνκοβιτς για τον οποίο η Σάλτσμπουργκ είχε δώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει το 2015.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως δεν μιλάμε για μια τυχαία ομάδα. Η Σάλτσμπουργκ που ανήκει στο franchise της Red Bull όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται και η Λειψία, είναι ένα club που ειδικεύεται σε κορυφαία deal. 30 εκατ. ευρώ πήρε από την Ντόρτμουντ για τον Χάαλαντ, κάτι λιγότερα από 9 εκατ. από τη Λίβερπουλ για τον Μιναμίνο, στις κορυφαίες εξαγωγές της τα τελευταία χρόνια.

Γιατί λοιπόν να δώσει τον βασικό της τερματοφύλακα χωρίς καν να πάρει πίσω τα λεφτά που έδωσε για εκείνον πριν έξι χρόνια κι αφού αποδεδειγμένα έχει τον τρόπο να μοσχοπουλάει τα δυνατά περιουσιακά στοιχεία της; Kαι γιατί να μην κοιτάξει να τον δώσει σε κάποιο καλύτερο πρωτάθλημα με το οποίο έχει πάρε-δώσε αλλά στο ελληνικό; Ο βασικός λόγος, ακούει στο όνομα Νίκο Μαντλ.

Ο 21χρονος Γερμανός τερματοφύλακας που οι Αυστριακοί απέκτησαν τον περασμένο Ιανουάριο από την Ουντερχάνχινγκ δίνοντας το ποσό ρεκόρ των δύο εκατ, ευρώ για την τρίτη κατηγορία της Γερμανίας και πιστεύουν τόσο που θεωρούν ότι μπορεί να είναι το νούμερο 1 την επόμενη σεζόν. Ο μικρός πήρε άλλωστε φανέλα βασικού και στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος ώστε να αρχίσει σιγά σιγά να μπαίνει στο κλίμα.

Κάτι που πρέπει να σημειωθεί επίσης είναι ότι ο μέχρι πρότινος προπονητής της ομάδας, Τζέσε Μαρς, μετακόμισε στη Λειψία για να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν που ανέλαβε την Μπάγερν και ο Ματίας Γέζλι που διαδέχτηκε τον Μαρς, προορίζει σύμφωνα με τα Αυστριακά ΜΜΕ τον Μαντλ για βασικό. Κάτι που φυσικά γνώριζε και ο Στάνκοβιτς και τον έβαλε σε σκέψεις για το μέλλον του.

Ο ρόλος του Γκσμπούρνινγκ και ο Παπαδημητρίου

Κάπου εκεί εμφανίστηκε η ΑΕΚ που θεώρησε πως της παρουσιάστηκε μια πολύ μεγάλη ευκαιρία και δεν την άφησε να πάει χαμένη. Καθοριστικό ρόλο πάντως στο να πειστεί η ΑΕΚ ότι αξίζει η συγκεκριμένη περίπτωση, έπαιξαν επίσης και όσα είπε στον Γιάννη Παπαδημητρίου ο Μίκαελ Γκσμπούνρινγκ.

Ο παλαίμαχος Αυστριακός τερματοφύλακας τον οποίο ο εκτελεστικός διευθυντής των «κιτρινόμαυρων» γνωρίζει από την κοινή τους θητεία στην Ξάνθη, μίλησε με τα καλύτερα για τον Στάνκοβιτς. Επιπροσθέτως, ο μάνατζερ του παίκτη, Μαξ Χαγκμαίρ, έχει κάνει πολλές δουλείες με τον Παπαδημητρίου στην Ξάνθη και γνωρίζονταν προσωπικά, κάτι που επίσης έπαιξε τον ρόλο του. Πλέον η μπάλα είναι στα χέρια του Στάνκοβιτς που καλείται να δικαιώσει την ΑΕΚ για την επιλογή της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ