«Ο Τικίνιο; Θα βάλει εύκολα 20 γκολ, σπουδαία κίνηση του Ολυμπιακού»

«Ο Τικίνιο; Θα βάλει εύκολα 20 γκολ, σπουδαία κίνηση του Ολυμπιακού»

Ο ρεπόρτερ στα θέματα της Πόρτο στη Record, Αντρέ Μοντέιρο, μιλά στο «10» για τον Τικίνιο. Αναλύει το παιχνίδι του Βραζιλιάνου στράικερ και προετοιμάζει τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Μια μεταγραφή που έκανε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. Ειδικά στην Πορτογαλία, εκεί που ο Τικίνιο Σοάρες, περί ου ο λόγος, έχει αποδείξει την αξία του. Με τις εντυπωσιακές χρονιές που είχε τόσο με Νασιονάλ και Γκιμαράες (όπου συνυπήρξε με τον Μαρτίνς) όσο και κυρίως στην Πόρτο που έκανε τρεις επιτυχημένες σεζόν.

Μια μεταγραφή του Ολυμπιακού με σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις που κατάφερε να προσθέσει στο «οπλοστάσιο» του ένα επιθετικό από το «πάνω ράφι» και να γίνει πανίσχυρος στη γραμμή κρούσης με τριάδα φωτιά, Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Χασάν.

Ένα στοιχείο που αν μη τι άλλο εντυπωσιάζει, όπως συνέβη στην συνομιλία που είχαμε με τον ρεπόρτερ στα θέματα της Πόρτο για την εφημερίδα Record, Αντρέ Μοντέιρο. Μια κουβέντα για τον Τικίνιο που γνωρίζει πολύ καλά από την τριετή παρουσία του στην Πόρτο και για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί του Ολυμπιακού από τον Βραζιλιάνο άσο.

Ο δημοσιογράφος της Record μάλιστα δεν έκρυψε την έκπληξη του όταν του είπαμε πως τόσο ο Ελ Αραμπί όσο και ο Χασάν παραμένουν στην ομάδα και ο Τικίνιο ήρθε για να ενισχύσει και άλλο την επίθεση των πρωταθλητών.

Ο Αντρέ Μοντέιρο είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον Τικίνιο Σοάρες. Και να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο του Ολυμπιακού.
«Αν πούμε ότι στη σεζόν που έρχεται ο Τικίνιο θα παίξει σε 40 αγώνες, θα βάλει εύκολα 20 γκολ. Είναι ένας ρεαλιστικός στόχος αυτός για τον Τικίνιο. Θα είναι σίγουρα πολύ παραγωγικός και στον Ολυμπιακό, όπως ήταν και στην Πόρτο» είναι τα λόγια του Πορτογάλου συναδέλφου που μας εξηγεί τι θα δούμε από τον Τικίνιο την σεζόν που έρχεται.

«Ήταν πολύ σημαντικός παίκτης στην Πόρτο. Παρότι είχε μεγάλο ανταγωνισμό ειδικά την πρώτη του χρονιά τα κατάφερε πολύ καλά. Ήταν παίκτης κλειδί για την επίθεση της ομάδας. Στράικερ in the box, που μπορεί να αποδώσει και στο 4-4-2 και στο 4-3-3 και γενικότερα μπορεί να ακολουθήσει εύκολα το πλάνο του προπονητή. Ήταν τον θέλει καθαρά μέσα στην περιοχή, είτε να μπορεί να παίζει και έξω από αυτή».

«Ολοκληρωμένος φορ, βάζει πολλά γκολ με το κεφάλι»

Ο Τικίνιο έχει διακριθεί στην καριέρα του για την «σχέση» που έχει με τα αντίπαλα δίχτυα. Όπως μάλιστα μας εξηγεί ο Πορτογάλος δημοσιογράφος μιλάμε για ένα επιθετικό που τα έχει όλα!

«Είναι ολοκληρωμένος επιθετικός, πολύπλοκος. Μπορεί να σκοράρει με τη μια, μπορεί να ελιχθεί, μπορεί να συνεργαστεί πολύ καλά με τους μεσοεπιθετικούς. Είναι γρήγορος, μαχητής και δυνατός. Δυνατό κορμί. Το μεγαλύτερο ατού του είναι το κεφάλι του. Σκοράρει πολλά γκολ με το κεφάλι. Αυτή είναι η δυναμική του. Μερικές φορές χάνει την αυτοσυγκέντρωσή του όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκορ, όταν πιέζεται. Είναι νικητής και το δείχνει μέσα στο παιχνίδι. Είναι παίκτης που μπορεί επίσης να έρθει από τον πάγκο και να αλλάξει ένα παιχνίδι. Μπαίνει με τρομερή ενέργεια στο ματς. Πραγματικά είναι ένα σπουδαίο deal για τον Ολυμπιακό ειδικά αν σκεφτούμε πως τον απέκτησε ως ελεύθερο».

Ο Αντρέ Μοντέιρο μίλησε και για τον λόγο που ο Τικίνιο έφυγε από την Πόρτο παρά την άκρως επιτυχημένη παρουσία του.
«Ήταν μια απόφαση που είχε δύο σκέλη. Από την μια η Πόρτο είχε οικονομικά προβλήματα και χρειαζόταν ρευστό. Από την άλλη και ο ίδιος ο Τικίνιο που ήταν στα 29 προς 30 του χρόνια ήθελε ένα μεγάλο συμβόλαιο το οποίο του το πρόσφερε η Κινέζικη ομάδα».
Αα

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ