Αυτοί είναι στη «βιτρίνα διάσωσης» του Παναθηναϊκού

Αυτοί είναι στη «βιτρίνα διάσωσης» του Παναθηναϊκού

Τουλάχιστον δύο με τρεις πωλήσεις θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός μέσα στο μήνα ώστε να παραμείνει… ζωντανός. Ποιος είναι οι ποδοσφαιριστές που στο τριφύλλι ευελπιστούν να φέρουν χρήματα.

Ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ χρειάζεται ο Παναθηναϊκός μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου προκειμένου να καλύψει εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις σε νυν και πρώην ποδοσφαιριστές του και να συνεχίσει να… επιβιώνει δίχως τον κίνδυνο προσφυγών και αφαιρέσεων βαθμών, που μπορεί να του κάνουν ανεπανόρθωτη ζημιά.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν τον προηγούμενο μήνα να προχωρήσουν στην πώληση του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με τα χρήματα της μεταγραφής να πηγαίνουν σε άμεσες υποχρεώσεις και η ομάδα να… φτάνει χωρίς προβλήματα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπως είπε και ο Ουζουνίδης.

Πλέον κάνουν ακόμα έναν αγώνα δρόμου, από τους πολλούς που θα χρειαστούν μέχρι και τον Ιούνιο, ώστε να προλάβουν την επόμενη διορία που είναι στις αρχές Δεκεμβρίου και έχει να κάνει με δόσεις συμβολαίων, αλλά και με διακανονισμούς που αφορούν πρώην ποδοσφαιριστές.

Στον Παναθηναϊκό το σχέδιο είναι ένα και μοναδικό: να πουληθούν ποδοσφαιριστές με deals ανάλογα με αυτό του Βλαχοδήμου, δηλαδή με τα χρήματα να έρχονται άμεσα στα ταμεία της ΠΑΕ. Και γι’ αυτό τον λόγο έχουν «επικοινωνήσει» προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς την «πιάτσα» των ατζέντηδων, πως περιμένουν προτάσεις άμεσα.

Στη… βιτρίνα του Παναθηναϊκού βρίσκονται, φυσικά, όλοι οι ποδοσφαιριστές του, αφού για οποιονδήποτε παίκτη έρθει πρόταση ο Παναθηναϊκός θα τη συζητήσει. Αλλά είναι 3-4 περιπτώσεις που οι «πράσινοι» θα επιθυμούσαν περισσότερο την αποχώρηση, αφού ναι μεν μπορεί να πρόκειται για παίκτες σημαντικούς όσον αφορά τον αγωνιστικό κορμό, αλλά είναι κι εκείνοι που θα φέρουν περισσότερα χρήματα.

Δημήτρης Κουρμπέλης, Νίκλας Χουλτ και Ροντρίγκο Μολέδο είναι αυτή τη στιγμή οι τρεις ποδοσφαιριστές που βρίσκονται… πρώτοι στη «βιτρίνα των πωλήσεων» του τριφυλλιού. Ευχής έργον για τον Παναθηναϊκό θα ήταν να πείσει τον Βραζιλιάνο να… βοηθήσει και να φέρει μια πρόταση τώρα, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να τον χάσει χωρίς να πάρει ούτε ευρώ. Γι’ αυτό και συζητάει, πια, πολύ λιγότερα χρήματα απ’ αυτά που ζητούσε το καλοκαίρι για τον Μολέδο, ο οποίος θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με μια πρόταση 500.000 ευρώ.

Για Κουρμπέλη και Χουλτ θα υπάρξουν σαφώς μεγαλύτερες απαιτήσεις από τους «πράσινους», με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως για τον πρώτο υπάρχει έντονη προσπάθεια να… σπρωχτεί προς Γερμανία, με ένα ποσό που θα ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Από ‘κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός θα έχει συνάντηση ίσως και σήμερα με τον μάνατζερ του Λουντ ώστε να δει τι μέλει γενέσθαι με τον Φινλανδό και αν υπάρχει ομάδα που να είναι διατεθειμένη να πληρώσει τώρα για να τον πάρει, ενώ οι Κουλιμπαλί και Κουτρουμπής προτείνονται σε πολλούς συλλόγους, με σαφώς λιγότερα χρήματα από τις περιπτώσεις των Κουρμπέλη και Χουλτ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ