Η τιμωρία του Τικίνιο, η έφεση και η απόφαση του Ολυμπιακού (Pics, Vid)

Η τιμωρία του Τικίνιο, η έφεση και η απόφαση του Ολυμπιακού (Pics, Vid)

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να πάρει τον Τικίνιο, παρότι δεν θα τον έχει στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια, επιβεβαιώνοντας ότι δουλεύει για το μέλλον.

Οι μεταγραφές είναι μια ιδιαίτερη διαδικασία. Πρέπει να ζυγίσεις και να μετρήσεις πολλές παραμέτρους και πολλά στοιχεία πριν καταλήξεις σε ό,τι θέλεις να κάνεις. Ο Ολυμπιακός δεν κάνει μεταγραφές για να το παρόν. Δεν κινείται/σκέφτεται πρόσκαιρα. Ούτε τον ενδιαφέρει να πάρει έναν παίκτη απλά για να κάνει μια μεταγραφή ακομή. Κινείται με διαφορετικό τρόπο. Και αυτός είναι ο λόγος που προχώρησε ίσως στην πιο ακριβή (από άποψη συμβολαίου) προσθήκη του εφετινού καλοκαιριού, τον Τικίνιο Σοάρες.

Οι Ερυθρόλευκοι γνώριζαν εξ αρχής ότι δεν θα μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους τον Βραζιλιάνο επιθετικό στα τρία πρώτα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια. Το γνώριζαν, και όχι μόνο δεν έκαναν πίσω, αλλά αποφάσισαν να προχωρήσουν κανονικά στην απόκτησή του. Πώς προκύπτει η τιμωρία του Τικίνιο; Ο Βραζιλιάνος επιθετικός είχε αποβληθεί στο 85ο λεπτό του επαναληπτικού Πόρτο-Λεβερκούζεν στις 27/02/2020, για τη φάση των νοκ άουτ του Europa League, λόγω αγκωνιάς σε αντίπαλό του.

Στο φύλλο αγώνα ο διαιτητής της αναμέτρησης έκανε λόγο για βίαιο χτύπημα, με αποτέλεσμα η UEFA να ανακοινώσει τιμωρία τριών αγωνιστικών για τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού, ακολουθώντας ό,τι έγραψε ο ρέφερι και προκαλώντας την αντίδραση της ομάδας του.

Η Πόρτο προσέφυγε κατά της απόφασης, ωστόσο η πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφάσισε να απορρίψει τους ισχυρισμούς των «Δράκων» και του παίκτη, διατηρώντας την ποινή των 3 αγώνων. Μάλιστα, επειδή η Πόρτο αποκλείστηκε από τη γερμανική ομάδα και ο Τικίνιο τον Σεπτέμβριο έφυγε για την Κίνα. Δεν πρόλαβε να δηλωθεί σε άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την πορτογαλική, ώστε να μειωθεί η ποινή του. Και έτσι θα χάσει τα δύο ματς του δεύτερου προκριματικού, αλλά και το πρώτο από εκείνα του τρίτου προκριματικού του Champions League.

Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Τικίνιο. Διότι δεν θα τον έχει για… τρία παιχνίδια. Αλλά για τρία χρόνια, όσο η χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε. Ηταν μια μεταγραφική «ευκαιρία» την οποία ο σύλλογος πλήρωσε πολύ καλά (σχεδόν 6 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια) και σίγουρα δεν θα την εμπόδιζε η τιμωρία. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ολυμπιακός έχει στο δυναμικό του, τόσο τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί όσο και τον Χασάν.

Αλλά άσχετα με αυτό, μια τόσο σημαντική μεταγραφή δεν μπορείς να τη «μετράς» και να τη «ζυγίζεις» με το εάν θα είναι διαθέσιμος άμεσα ή όχι. Η αναμενόμενη προσφορά του Τικίνιο στον Ολυμπιακό, η ποιότητά του, έκαναν τον Ολυμπιακό να μη λάβει υπόψη την τιμωρία. Όπως θα συνέβαινε με κάθε σοβαρή ομάδα, που σκέφτεται το μέλλον και όχι πρόσκαιρα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ