«Πρότεινε τον Κανγκά στην ΑΕΚ για να πάρει τον Κρίστιτσιτς ο Ερυθρός Αστέρας»

«Πρότεινε τον Κανγκά στην ΑΕΚ για να πάρει τον Κρίστιτσιτς ο Ερυθρός Αστέρας»

Ο Ερυθρός Αστέρας θέλει πολύ τον Νένταντ Κρίστιτσιτς και φέρεται να έχει ρίξει στο τραπέζι και έμψυχα ανταλλάγματα για τον αποκτήσει.

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς έχει ακόμη έναν χρόνο συμβόλαιο με την ΑΕΚ ωστόσο φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να βρίσκεται και τη νέα σεζόν στην Ένωση. Τόσο γιατί και ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει στη Σερβία όσο γιατί κι ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να τον ντύσει ξανά στα ερυθρόλευκα.

Όπως αναφέρουν λοιπόν στην πατρίδα του, ο Αστέρας έχει προτείνει στην ΑΕΚ τον 30χρονο διεθνή μεσοεπιθετικό από την Γκαμπόν, Γκέλορ Κανγκά, ως αντάλλαγμα σε μια πιθανή συμφωνία, με τους «κιτρινόμαυρους» ωστόσο να μην έχουν δείξει ανταπόκριση ακόμα.

Στην Ευρώπη ο Κανγκά έχει έρθει το 2012 για λογαριασμό της Ροστόφ και πλην του Ερυθρού Αστέρα έχει αγωνιστεί και στην Σπάρτα Πράγας. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο βραχύσωμος άσος (1,67) κατέγραψε 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη σερβική ομάδα, έχοντας 8 γκολ και 13 ασίστ.

Πρόσφατα το όνομά του είχε έρθει στην επικαιρότητα μετά την καταγγελία της ομοσπονδίας του Κονγκό, πως έχει πλαστογραφήσει τα στοιχεία του. Αυτό γιατί ο Κανγκά έχει δηλώσει πως γεννήθηκε το 1990, αλλά βάσει των εγγράφων που υπάρχουν η μητέρα του φέρεται να έχει πεθάνει… τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 1986.

Οι Κονγκολέζοι υποστήριξαν πως ο Κανγκά έχει γεννηθεί το 1985 και πως σε συνεργασία με την ομοσπονδία της Γκαμπόν πλαστογράφησαν τα πιστοποιητικά στο παρελθόν. Οι δύο χώρες ήταν στον ίδιο όμιλο στα προκριματικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, με την Γκαμπόν να παίρνει την πρόκριση με ένα βαθμό παραπάνω από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Έτσι το Κονγκό έκανε προσφυγή ζητώντας μεταξύ άλλων τον αποκλεισμό της Γκαμπόν.

Τελικά η προσφυγή της ομοσπονδίας του Κονγκό απορρίφθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της CAF αφού τα στοιχεία που παρουσίασαν οι Κονγκολέζοι δεν ήταν ικανά να αμφισβητήσουν την γνησιότητα των πιστοποιητικών του παίκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ