Αυτά θα δώσει ο Εντσάμ στην ΑΕΚ (vids)

Αυτά θα δώσει ο Εντσάμ στην ΑΕΚ (vids)

Το... υβρίδιο Φαμπίνιο και Ράμσι, οι δημιουργικές ικανότητες και η μεγάλη συμμετοχή του στο παιχνίδι. To10.gr σας παρουσιάζει το αγωνιστικό προφίλ του Ολιβιέ Εντσάμ.

Η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Ολιβιέ Εντσάμ ολοκληρώνοντας μια πολύ σπουδαία μεταγραφή, ικανή να την ανεβάσει επίπεδο. Ο Γάλλος μέσος που έφτιαξε το όνομά του με τη Σέλτικ, εκεί που τον γνώρισαν ως αντίπαλο και οι οπαδοί της Ένωσης τον Αύγουστο του 2018, μπορεί να προέρχεται από τη χειρότερη σεζόν των τελευταίων χρόνων αλλά παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Στα 25 του χρόνια και μετά από ένα πολύ κακό εξάμηνο στη Μαρσέιγ αναζητά μια νέα αρχή με τους «κιτρινόμαυρους» να του δίνουν την ευκαιρία για restart. Τι θα προσφέρει όμως ο Εντσάμ με τον ερχομό του στην ΑΕΚ; To10.gr σας παρουσιάζει τα στοιχεία που διακρίνουν τον επιβλητικό μέσο που «εκτοξεύθηκε» υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρόζετζερς.

Η θέση του 

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα 6αρο8αρι με δημιουργικές αρετές. Σε ανάλυσή της μάλιστα βρετανική ιστοσελίδα χαρακτήρισε τον Εντσάμ ένα υβρίδιο μετά Φαμπίνιο και Ράμσι. Ένα από τα στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν είναι το γεγονός πως μπορεί να ανταπεξέλθει σχεδόν σε όλους τους σχηματισμούς. Από το 4-2-3-1 που καθιέρωσε ο Ρότζερς και έπαιζε δυάδα στα χαφ με ακόμη έναν δίπλα του, μέχρι το 3-5-2 και 3-4-1-2 του Νιλ Λένον.

Δημιουργικές ικανότητες

Επί Ρότζερς ο Εντσάμ είχε αρκετά μεγάλη ελευθερία κινήσεων, συμμετέχοντας πολύ στο παιχνίδι της Σέλτικ. Το πρόβλημά του κάποιες φορές ήταν πως δεν είχε τις σωστές επιλογές στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου ωστόσο συχνά έβγαινε σαν… κρυφοδεκάρι όταν η ομάδα του ανέβαινε στην επίθεση. Μεγάλο του όπλο αποτελεί το ότι χρησιμοποιεί με την ίδια άνεση και τα δύο του πόδια.

Στα συν του επίσης το γεγονός πως διακρίνεται για τη μεγάλη ακρίβεια στις πάσες του (περίπου 85%) αλλά και για την ικανότητα στην αλλαγή παιχνιδιού με μακρινές μπαλιές. Δεν διστάζει να γυρίζει μέχρι πίσω για να πάρει την μπάλα από τον τερματοφύλακα και να την κουβαλήσει ο ίδιος δημιουργώντας προϋποθέσεις για επίθεση.

Δυναμισμός και κίνηση

Ο Εντσάμ είναι όπως ακριβώς αρμόζει η θέση του στο γήπεδο. Δυναμικός και εκρηκτικός μέσος που δύσκολα θα χάσει μονομαχία στο ένας με έναν. Στοιχεία βέβαια απαραίτητα για να ανταπεξέλθει και να καθιερωθεί κάποιος σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Σκωτίας.

Παράλληλα, ένα ακόμη στοιχείο του Εντσάμ είναι η διαρκής κίνηση χωρίς την μπάλα, ακόμη και σε θέσεις που δεν ευνοούν το παιχνίδι του αλλά δημιουργούν καλύτερες συνθήκες επίθεσης για την ομάδα του. Κάτι τέτοιο έκανε στη Σέλτικ όταν έβγαινε στα αριστερά δημιουργώντας εκεί υπερφόρτωση και άνοιγε χώρο για τους συμπαίκτες του.

Προσήλωση στην άμυνα

Παρά το γεγονός ότι αρέσκεται και στο να συμμετέχει στο επιθετικό παιχνίδι (24 γκολ και 13 ασίστ σε 3,5 χρόνια με τη Σέλτικ), δεν αμελεί τα αμυντικά του καθήκοντα. Κάτι στο οποίο συνέβαλλε και η θητεία του στη Τζένοα πριν μετακομίσει στη Σκωτία. Μάλιστα τη σεζόν 2019-20 ήταν ο ποδοσφαιριστής της Σέλτικ με τα περισσότερα κοψίματα στο τελευταίο κομμάτι του γηπέδου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ