Μάνταλος: Από τα… χωράφια, ο αρχηγός της «Αγιά Σοφιάς» (vids)

Μάνταλος: Από τα… χωράφια, ο αρχηγός της «Αγιά Σοφιάς» (vids)

Θέση δίπλα στους κορυφαίους της ιστορίας της ΑΕΚ ετοιμάζεται να πάρει ο Πέτρος Μάνταλος που ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024 και θα συμπληρώσει δεκαετία στην Ενωση αν το εξαντλήσει. To10.gr θυμίζει τους σημαντικότερους «κιτρινόμαυρους» σταθμούς στην καριέρα του αρχηγού.

Όλα είχαν πάρει τον δρόμο τους από τον περασμένο Μάρτιο ανάμεσα σε ΑΕΚ και Πέτρο Μάνταλο με την ανακοίνωση να είναι αυτή που απέμενε. Το μεσημέρι της Δευτέρας (14/6) ήρθε κι αυτή, με τον αρχηγό να σφραγίζει και τυπικά τη συμφωνία του με την Ένωση μέχρι το 2024 όταν και θα κλείσει πια δεκαετία στα κιτρινόμαυρα, εφόσον βέβαια εξαντλήσει το νέο του συμβόλαιο.

Η σχέση Μάνταλου – ΑΕΚ έχει περάσει προ πολλού σε άλλο επίπεδο από μια απλή σχέση ποδοσφαιριστή – ομάδας. Ο 29χρονος άσος δεν ήταν ποτέ ένας ακόμη παίκτης για την Ένωση αλλά ούτε και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Γι’ αυτό κι όπως τόνισε ο ίδιος, ήταν πολύ εύκολο να βάλει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο.

Σε αυτά τα επτά χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ, ο Μάνταλος έχει βιώσει τα πάντα. Από την ψυχρολουσία (για εκείνον που… υποβιβάστηκε από την Ξάνθη για την ΑΕΚ) της Β’ Εθνικής και την επιστροφή στα σαλόνια, μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League. Και τα καλύτερα είναι μπροστά του αφού ετοιμάζεται να μπει ως αρχηγός στην «Αγιά Σοφιά», κάτι που όπως παραδέχτηκε, ονειρεύεται συχνά.

Σε προσωπικό επίπεδο ωστόσο, τα δύσκολα ήταν αυτά που τον ατσαλώσαν. Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί και η σφοδρή κριτική που δέχεται σε κάθε ευκαιρία όχι μόνο δεν τον πτοούν, αλλά του δίνουν κίνητρο για τη συνέχεια. To10.gr συγκέντρωσε τις σημαντικότερες στιγμές του αρχηγού με τα κιτρινόμαυρα και σας τις παρουσιάζει.

  • Πρώτη και καλύτερη δεν θα μπορούσε να ήταν φυσικά η στιγμή που ξεκίνησαν όλα. Τον Ιούλιο του 2013 με την ΑΕΚ να ετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στη Γ’ Εθνική και το restart, ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει ήδη στο μυαλό του τον Μάνταλο – που ξεχωρίζει με τη φανέλα της Ξάνθης στη Super League – για ηγέτη της επόμενης μέρας και λίγα λεπτά είναι αρκετά στη συνάντησή τους. Ο διοικητικός ηγέτης της Ένωσης, πείθει τον Μάνταλο ότι το μέλλον του είναι στην ΑΕΚ και οι δυο τους δίνουν τα χέρια. Ο Μάνταλος μένει ακόμη έναν χρόνο στην Ξάνθη και το καλοκαίρι του 2014 ενσωματώνεται στην ομάδα που μόλις έχει ανέβει στη δεύτερη κατηγορία, για να ηγηθεί της επιστροφής της.

 

  • Τον Μάιο του 2016 έρχεται και η πρώτη μεγάλη του στιγμή με την ΑΕΚ η οποία μόλις έχει επιστρέψει στη Super League. Στον τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, η Ένωση επικρατεί με 2-1 και σηκώνει το τρόπαιο με σφραγίδα μάλιστα του αρχηγού της ο οποίος έχει κάνει το 1-0 και έχει ανοίξει τον δρόμο προς τον τίτλο. Τον πρώτο μετά από πέντε χρόνια όπου η ΑΕΚ βίωσε την απόλυτη καταστροφή.

  • Το μεγαλύτερο όνειρο γίνεται πραγματικότητα. Η ΑΕΚ κατακτά το πρωτάθλημα του 2018 και ο Μάνταλος σηκώνει την κούπα στη Ριζούπολη με το πάρτι να μεταφέρεται στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας και να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Η Ένωση βάζει τέλος στην ανομβρία 24 χρόνων και ο Μάνταλος βιώνει τις κορυφαίες στιγμές στην καριέρα του. Αυτές που ονειρευόταν όταν υπέγραφε το καλοκαίρι του 2013.

  • Λίγους μήνες αργότερα έρχεται και η επιστροφή στους ομίλους του Champions League μετά από 12 ολόκληρα χρόνια. Έχοντας προηγηθεί η εξαιρετική πορεία στο Europa League της προηγούμενης σεζόν με τα 14 σερί ματς χωρίς ήττα, η ΑΕΚ είναι ξανά στα αστέρια. Μπορεί εκεί να μην κατάφερε να διακριθεί αλλά ο Μάνταλος ήταν από τους πρωταγωνιστές των προκριματικών πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ κόντρα στη Βίντι

 

  • Τη σεζόν 2019-20 τίποτα δεν πήγε καλά για την ΑΕΚ. Εκτός τίτλου από νωρίς, ήττα στον τελικό του Κυπέλλου και αποκλεισμός από τον Αύγουστο στην Ευρώπη. Για τον Μάνταλο ωστόσο, η αγωνιστική περίοδος εκείνη, ήταν η πιο παραγωγική της καριέρας του. Σε 40 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ο αρχηγός κατέγραψε 11 γκολ και 13 ασίστ όντας από τους λίγους διασωθέντες. Αποτέλεσμα αυτού να προσελκύσει το ενδιαφέρον από το εξωτερικό με την Αλ Νασρ συγκεκριμένα να φτάνει μια ανάσα από την απόκτησή του με ηγεμονικό συμβόλαιο ωστόσο την τελευταία στιγμή το deal χαλάει και ο Μάνταλος μένει στην ΑΕΚ.

 

  • Δύο από τις στιγμές που σημάδεψαν αναμφίβολα την παρουσία του στην ΑΕΚ, ήταν οι δύο πολύ σοβαροί τραυματισμοί που αντιμετώπισε. Ο πρώτος όταν υπέστη ρήξη χιαστού στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στις 11 Μαρτίου 2015 και ο δεύτερος όταν στις 29 Οκτωβρίου 2017 σε παιχνίδι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη τραυματίστηκε ξανά στον χιαστό και έμεινε εκτός σχεδόν για το υπόλοιπο της σεζόν χάνοντας το μεγαλύτερο κομμάτι εκείνης της εξαιρετικής χρονιάς που ολοκληρώθηκε με την ΑΕΚ στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Επέστρεψε στις στις 22 Απριλίου 2018, μπροστά σε 55.000 οπαδούς της ΑΕΚ, όταν πέρασε αλλαγή στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-0 και κλείδωσε τον τίτλο.

Δεν είναι τυχαίο ότι η παρουσίαση της ανανέωσης του Μάνταλου έγινε με βίντεο μέσα από την «Αγιά Σοφιά». Αυτός ήτα εξαρχής ο στόχος του Δημήτρη Μελισσανίδη αλλά και το όνειρού του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Να μπει ως αρχηγός στη Νέα Φιλαδέλφεια. Και δεν μένουν πια παρά μερικοί μήνες για να το πετύχει και να μείνει για πάντα στην ιστορία του συλλόγου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ