Ο Αγκιμπού είναι «κλοπή»: Το επιβεβαιώνει η συστατική επιστολή του Γκαλτιέ και το football factory της Λιλ

Ο Αγκιμπού είναι «κλοπή»: Το επιβεβαιώνει η συστατική επιστολή του Γκαλτιέ και το football factory της Λιλ

Ο Ολυμπιακός δεν φέρνει έναν νεαρό Αφρικανό. Φέρνει τον Αγκιμπού Καμαρά που επέλεξε το καλύτερο δίκτυο scout της Ευρώπης.

Αγκιμπού Καμαρά. Άγνωστος μέχρι πρότινος. Ακόμη και βιντεάκι του, δύσκολα βρίσκεις στο διαδίκτυο. Το όνομά του ήρθε στην επιφάνεια από to10.gr. Ένα παιδί που δεν είχε ακουστεί ποτέ πριν. Όχι μόνο στην Ελλάδα, ακόμη και στη Γαλλία. Δεν είχε «χτυπήσει» στο μάτι κανενός. Μόλις 20 ετών. Μόλις 3 χρόνια στην Ευρώπη. Μόλις 90 επαγγελματικά λεπτά. Και 1 γκολ με την πρωταθλήτρια Λιλ. Σε αγώνα Κυπέλλου με την Ντιζόν.

Μόλις μία επαγγελματική συμμετοχή με την ομάδα που διαθέτει (πιθανότατα) τα καλύτερο και (σίγουρα) πιο πετυχημένο σκάουτινγκ στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την αφρικανική ήπειρο. Ακριβώς 90 λεπτά χρειάστηκαν, για να καταλάβουν όλοι όσοι τον είδαν, περί τίνος πρόκειται. Μάλλον στην Ελλάδα δεν το καταλάβαμε. Ισως, λοιπόν, θα πρέπει να ανατρέξουμε σε όσα δήλωσε πριν λίγο καιρό ο αρχιτέκτονας του πρωταθλήματος της Λιλ και κορυφαίος Γάλλος τεχνικός των τελευταίων χρόνων, για την αφεντιά του.

«Ο Αγκιμπού ήρθε στον σύλλογο την περασμένη σεζόν. Τον έχω δει να παίζει με την δεύτερη ομάδα. Μπορεί να είναι μόλις 20 ετών, αλλά είναι ένας ποδοσφαιριστής με προσωπικότητα. Δεν κάνει περιττά πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Δεν χάνει εύκολα την μπάλα. Είναι πολύ σταθερός και δεν κάνει εύκολα λάθη στις πάσες του. Μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην αριστερή όσο και στη δεξιά πλευρά, γεγονός που μας δίνει έξτρα επιλογές. Καταλαβαίνει γρήγορα όσα του ζητάμε και διορθώνει τα λάθη του. Είναι δυναμικός, ακούει τις παρατηρήσεις που του κάνουν στις προπονήσεις και είναι ένας παίκτης υψηλών προδιαγραφών. Ολοι στην ομάδα προσπαθούν να τον βοηθήσουν να βελτιωθεί».

Αυτά τα είπε ο Γκαλτιέ, για έναν ποδοσφαιριστή 20 ετών, μετά από μόλις ένα 90λεπτο και αφού είδε τον παίκτη να πετυχαίνει το γκολ της πρόκρισης επί της Ντιζόν. Να δείχνει μέρος από τις τρομερές δυνατότητές του. Δυνατότητες που ο Ολυμπιακός διέκρινε και για αυτόν τον λόγο κινήθηκε εντυπωσιακά. Με σκοπό να φέρει τον Αγκιμπού Καμαρά στην Ελλάδα και να τον παρουσιάσει στην ελίτ. Να του δώσει την ευκαιρία να λάμψει. Και να αναδείξει το ταλέντο του.

Ο Ολυμπιακός δεν φέρνει τον Καμαρά για τη Β ομάδα του. Όχι. Ο Ολυμπιακός θέλει τον Αγκιμπού γιατί στο πρόσωπό του διέκρινε έναν Μάντι Καμαρά, έναν Σισέ, έναν Μπα και ίσως… λίγο παραπάνω. Η εικόνα του 20χρονου μεσοεπιθετικού στα πρόσφατα παιχνίδια της Εθνικής Γουινέας στην Τουρκία είναι εικόνα ενός παίκτη που έρχεται για να παίξει. Που είναι έτοιμος να κάνει σπουδαία πράγματα. Και τον οποίο ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορέσει να αξιοποιήσει και να δει να ανθίζει στα χέρια του.

Επί της ουσίας πρόκειται για ακόμη μία μεταγραφή… Ολυμπιακού. Από αυτές που οι Ερυθρόλευκοι έχουν δείξει ότι σπάνια δεν τους βγαίνουν. Ακόμη μια έξυπνη βόμβα. Με έναν παίκτη που έρχεται χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, αλλά έχει το προφίλ και το ταλέντο να φτάσει σε υψηλό επίπεδο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ