«Τα κοινά Μάτος-Τέιλορ και η διαφορά»

«Τα κοινά Μάτος-Τέιλορ και η διαφορά»

Ο Βραζιλιάνος Ζιλμάρ Ταντέου μίλησε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης και περιέγραψε τον νέο ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ.

Ο Βραζιλιάνο-Ουκρανός Ζιλμάρ Ταντέου, ο οποίος έχει εργαστεί ως προπονητής αλλά και ως ατζέντης, έχοντας συνεργαστεί και με ελληνικές ομάδες, ξέρει καλά τον νέο παίκτη του ΠΑΟΚ, Λούκας Τέιλορ. Για αυτό κλήθηκε σε μέσο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να περιγράψει τον νέο ποδοσφαιριστή των «ασπρόμαυρων».

Οι δηλώσεις του Ταντέου στον ραδιοφωνικό σταθμό Metropolis:

Για τις σχέσεις του με τον Ηρακλή: «Ήμουν στην ομάδα του Ηρακλή το 2008, στην αρχή της σεζόν. Έμεινα για περίπου 3 μήνες στον Ηρακλή, αλλά δεν είχα καμία επαφή από τότε με την ομάδα. Ήμουν τότε στο τμήμα Scouting της ομάδας και οι μεταγραφές των Φλάβιο Άλβες, Φονσέκα και του Εντίνιο είχαν τη σφραγίδα μου τότε. Είχαμε τη συνεργασία τότε με τον Μανέλ Φερέρ».

Για τον Τέιλορ και τα χαρακτηριστικά του: «Είναι ένας φοβερός παίκτης και περίπτωση που χρησιμοποιώ ως παράδειγμα. Είναι δυνατός, γρήγορος, έχει πολλές δυνατότητες ποδοσφαιρικά. Είναι φανταστική μεταγραφή και θα το καταλάβει αυτό ο ΠΑΟΚ. Θα αφήσει το στίγμα του στον ΠΑΟΚ».

Για τη συνεργασία του με τον Τέιλορ στη Λβιβ: «Μίλησα προχθές με τον Τέιλορ για να του δώσω συγχαρητήριά μου γι’ αυτή τη μεταγραφή. Μου είπε ότι όλα έγιναν γρήγορα. Η Λβίβ ήταν η πρώτη ομάδα που έπαιξε στην Ευρώπη. Συνήθως οι Βραζιλιάνοι ποδοσφαιριστές χρειάζονται σημαντικό διάστημα προσαρμογής όταν έρχονται για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Ο Τέιλορ δεν χρειάστηκε τόσο μεγάλο διάστημα για να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και έδειξε τις ικανότητές του».

Για το ότι αν μπορεί να ξεπεράσει τον Λέο Μάτος, τον οποίο γνωρίζει, όπως και τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα: «Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία να τους συγκρίνω. Είναι το ίδιο δυνατοί, έχουν το ίδιο επίπεδο ποιότητας ποδοσφαιρικά. Η διαφορά είναι ότι παίζουν σε διαφορετικές πλευρές.

Ξέρω ότι ο Τέιλορ έρχεται σε μια ομάδα με κόσμο που έχει πολύ… τρέλα όπως αυτό συμβαίνει στην Κορίνθιανς. Όταν βρίσκεται σε μεγάλες προκλήσεις ο Τέιλορ, «μεγαλώνει» ως ποδοσφαιριστής. Άλλοι δεν το αντέχουν αυτό και «λυγίζουν». Δεν έχουν το ψυχολογικό υπόβαθρο να ανταποκριθούν. Ξέρω τον Τέιλορ όμως και σας λέω ότι θα «μεγαλώσει» ως ποδοσφαιριστής στον ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ