Ο Ολυμπιακός παίρνει 2.000.000 € για παίκτη που πούλησε πριν 3 χρόνια!

Ο Ολυμπιακός παίρνει 2.000.000 € για παίκτη που πούλησε πριν 3 χρόνια!

Το εξαιρετικό deal που έκανε ο Ολυμπιακός για τον Ούρος Τζούρτζεβιτς, αναμένεται να φέρει χρήματα για μια... μεταγραφή ακόμη!

Ο Ολυμπιακός ξέρει να πουλάει ποδοσφαιριστές. Ξέρει να δημιουργεί υπεραξίες και να παίρνει το καλύτερο που μπορεί από τους παίκτες που διαθέτει. Ακόμη και από εκείνους που δεν είναι πρώτης γραμμής ή που δεν έχουν κάνει καλές σεζόν με τα Ερυθρόλευκα.

Η περίπτωση του Ούρος Τζούρτζεβιτς είναι πιθανότατα η πιο χαρακτηριστική από όλες. Ο Ολυμπιακός είχε αγοράσει τον διεθνή επιθετικό της Παρτιζάν το καλοκαίρι του 2017, έναντι περίπου 2.5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, μετά το καταστροφικό πέρασμα των Χάσι και Οσκαρ Γκαρσία, ο διεθνής Μαυροβούνιος δεν μπορούσε να μείνει. Καθώς πέραν των άλλων, δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει θέση βασικού, ενώ και η επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα δεν ήταν τακτική (30 ματς, 7 γκολ, 1 ασίστ).

Ετσι, το καλοκαίρι του 2018 εμφανίστηκε η ευκαιρία να παραχωρηθεί στη Σπόρτινγκ Χιχόν. Ο ίδιος δέχθηκε την προσφορά των Ισπανών, ο Ολυμπιακός πήρε 2.5 εκατομμύρια, σχεδόν όσα είχε δώσει για να τον αποκτήσει και το… πρόβλημα λύθηκε. Με τη διαφορά πως οι Ερυθρόλευκοι δεν πούλησαν απλά τον Τζούρτζεβιτς και τέλος. Κράτησαν ένα πολύ σημαντικό ποσοστό για την επόμενη μεταπώλησή του.

Συγκεκριμένα, όπως επιβεβαιώνεται από τους Ισπανούς, ο Ολυμπιακός έχει το 20% της πιθανής επόμενης πώλησης του Τζούρτζεβιτς. Μια πώληση που όλα δείχνουν ότι μπορεί να αποτελέσει μία από τις πιο δαπανηρές στην ιστορία της Σπόρτινγκ Χιχόν. Καθώς η διοίκηση του συλλόγου έχει θέσει την (κατώτατη) τιμή του 27χρονου σέντερ φορ, στα 10.000.000 €. Μίνιμουμ. Μάλιστα, υπάρχει βεβαιότητα ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο ποσό, θα βρεθεί ομάδα να το δώσει.

Οι Ισπανοί στηρίζουν την πεποίθησή τους αυτή στο γεγονός ότι ο Τζούρτζεβιτς ολοκλήρωσε τη σεζόν με 22 γκολ σε 41 ματς και αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες της Segunda Division, με πολλές ομάδες να εκφράζουν την πρόθεσή τους να εμπλακούν σε μεταγραφικές συζητήσεις. Και να πληρώσουν το ποσό, για τον παίκτη που σκοράρει 40 γκολ την τελευταία 3ετία στην Ισπανία.

Μάλιστα, στο κόλπο για την απόκτησή του έχουν μπει και ομάδες από την Κίνα και την Αραβική Χερσόνησο. Κάτι που σημαίνει ότι το ποσό είναι εξαιρετικά πιθανό να βρεθεί.

Εάν βρεθεί, αυτομάτως αυτό θα σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός θα κερδίσει ακόμη περισσότερα χρήματα για τον Τζούρτζεβιτς. Και συγκεκριμένα θα καρπωθεί το 20% από το συνολικό ποσό που θα βάλει στα ταμεία της η Σπόρτινγκ Χιχόν. Εάν επιβεβαιωθεί ότι οι Ισπανοί θα τον παραχωρήσουν με ένα ποσό κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, τότε οι Ερυθρόλευκοι θα λάβουν ένα ποσό που θα φτάνει τα 2.000.000 €, καθώς έχουν το 20% από το πρώτο ευρώ της πιθανής μεταπώλησης. Ένα deal που δείχνει ότι οι Πειραιώτες, ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ακόμη και με παίκτες που δεν θέλουν να έχουν στο δυναμικό τους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ