ΑΕΚ: Με… 1,5 από τους επτά στην Ολλανδία, δεν το λες κι επιτυχία

ΑΕΚ: Με… 1,5 από τους επτά στην Ολλανδία, δεν το λες κι επιτυχία

Η ΑΕΚ αναχωρεί για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της χωρίς να έχει καταφέρει αποκτήσει έστω τους μισούς από τους βασικούς ποδοσφαιριστές που έχει ανάγκη ενόψει της νέας σεζόν.

Το μεσημέρι της Κυριακής (27/6) η ΑΕΚ θα «πετάξει» για την Ολλανδία, εκεί όπου ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα βάλει τις βάσεις για την ομάδα της νέας σεζόν. Εκεί όπου ο Σέρβος τεχνικός θα επιχειρήσει να «χτίσει» την Ένωση, με πρώτο στόχο να είναι έτοιμη στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και να καταφέρει να μπει στους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League.

Η δουλειά του δεν θα είναι εύκολη. Όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία βάση, από την περσινή καταστροφική σεζόν, πάνω στην οποία να μπορεί να πατήσει αλλά γιατί δεν έχει ακόμη και τα υλικά που χρειάζεται. Από τις επτά (ίσως και οκτώ) μεταγραφές ενδεκάδας που είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο Δημήτρης Μελισσανίδης πριν από έναν μήνα περίπου, δεν έχουν γίνει ούτε οι μισές.

Σαφώς και από τον Ιούνιο ποτέ καμία ομάδα δεν έκλεισε το ρόστερ της αλλά στην περίπτωση της ΑΕΚ θα έπρεπε να έχουν γίνει περισσότερα πράγματα από την στιγμή που χρειάζεται ουσιαστικά ξήλωμα και χτίσιμο από την αρχή. Γιατί δεν μιλάμε απλά για κάποιες διορθωτικές κινήσεις ούτε για δεδομένα που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα. Εδω και πολλούς μήνες έχει γίνει εμφανές με τον πλέον σκληρό τρόπο και το ποιες είναι οι ανάγκες της ΑΕΚ και το τι πρέπει να αλλάξει.

Οι «κιτρινόμαυροι» λοιπόν έχουν κλείσει ως τώρα την τρύπα στον «άσο» με την απόκτηση του Τσίτσαν Στάνκοβιτς ενώ θα κάνουν δικό τους και τον Γιώργο Τζαβέλλα (τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις) που ναι μεν μπορεί να αποδειχτεί μια πολύ έξυπνη και χρήσιμη μεταγραφή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι ο στόπερ ηγέτης που αναζητούσε η ΑΕΚ. Κι από κει και πέρα υπάρχουν βέβαια και οι Μήτογλου, Παρράς και Τζούντα Γκαρσία με τον πρώτο να μην είναι δεδομένος στο ρόστερ και τους άλλους δύο να προορίζονται για την ομάδα Β’.

Το γεγονός ότι η ΑΕΚ θα έχει στην Ολλανδία… 1,5 από τους επτά βασικούς (μίνιμουμ) που χρειάζεται, σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία για Κονέ, Παπαδημητρίου αλλά και όλο το team που είναι υπεύθυνο για τις μεταγραφές. Κι αν ο Εντσάμ είναι κλεισμένος και από την πρώτη Ιουλίου τεθεί στη διάθεση του Μιλόγεβιτς, η ΑΕΚ θα πρέπει να «τρέξει» ειδικά για τις περιπτώσεις των πλάγιων μπακ αλλά και του στόπερ ηγέτη.

Δεν είναι εύκολο να δέσει η άμυνα όταν θα έχει αλλάξει όλη η σύνθεσή της σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Θα απαιτηθεί χρόνος και όσο η ΑΕΚ αργεί να καλύψει τα κενά της σε αυτές τις θέσεις, θα κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο του προπονητή της. Από εκεί και πέρα βέβαια σειρά θα πρέπει να πάρουν και οι θέσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή όπου η Ένωση χρειάζεται έναν επιθετικό (Αραούχο ή άλλον), ένα αριστερό εξτρέμ αλλά και ακόμη ένα χαφ αφού θα αποχωρήσει και ο Κρίστιτσιτς όπως φαίνεται.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ