Βίντεο – ντοκουμέντο: Η τελείως ανύποπτη στιγμή του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη σε μία απλή πάσα

Βίντεο – ντοκουμέντο: Η τελείως ανύποπτη στιγμή του τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη σε μία απλή πάσα

Η απίστευτη ατυχία του Κώστα Φορτούνη αποτυπωμένη σε ένα βίντεο. Μία τελείως αμαρκάριστη πάσα, ένας κομμένος χιαστός. Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της.

Το ρολόι κόλλησε στο 24:28 του αγώνα με τη Βόλφσμπεργκερ. Ο Κώστας Φορτούνης πήρε την μπάλα από αριστερά. Κινήθηκε κάτω από τη μεσαία γραμμή. Μόνος του. Χωρίς αντίπαλο κοντά του. Χωρίς να μαρκάρεται. Στο 22:48. Ο Τιάγκο Σίλβα κάνει κίνηση μπροστά του και προς τα αριστερά. Πατάει περιοχή. Ο Φορτούνης, ετοιμάζεται να του δώσει την μπάλα.

Πατάει στο αριστερό του πόδι και πασάρει. Χάνει για λίγο την ισορροπία του. Σταματάει και αρχίζει να κουτσαίνει. Μόλις έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Τραβάει το σορτσάκι του. Δοκιμάζει πάλι το αριστερό του γόνατο. Δοκιμάζει να τρέξει. Κάνει 5 βήματα και σταματάει. Περπατάει. Προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Αυτή τη φορά ο πόνος ήταν ανεπαίσθητος. Αλλά ο ίδιος κατάλαβε.
Η εικόνα του προσώπου του, αλλάζει. Σκοτεινιάζει. Δεν πέφτει στο χορτάρι. Συγκεντρώνει τις δυνάμεις του και περπατάει προς τον πάγκο του Ολυμπιακού. Βγαίνει από το γήπεδο (περπατώντας, με το κεφάλι χαμηλά) όταν το χρονόμετρο έχει «πατήσει» 25:12».

Ολοι απορούν. Κανείς δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Ο γιατρός του Ολυμπιακού και Χρήστος Θέος και ο φυσιοθεραπευτής, Νίκος Λυκουρέσης, σπεύδουν κοντά του. Τον ρωτούν τι συνέβη. Με απορία και ανησυχία. «Ακουσα ένα κλακ στο γόνατο. Φοβάμαι ότι έκοψε τον χιαστό». Με αυτά τα λόγια σκοτείνιασε την ατμόσφαιρα του φιλικού με τη Βόλφσμπεργκερ!

Ο Γιώργος Μασούρας καταλαβαίνει τι έχει συμβεί. Τον ρωτάει να μάθει. Αλλά το μόνο που ακούει είναι το «μάλλον τον έκοψα». Με τον Φορτούνη να συνεχίζει την πορεία του προς τον πάγκο, αδυνατώντας να πιστέψει αυτό που αισθάνθηκε. Ο ίδιος ήχος, το ίδιο συναίσθημα με λιγότερο πόνο, αλλά με την ίδια κατάληξη.

Η διάγνωση της επόμενης ημέρας, για τη ρήξη του πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, ήταν απλώς μια θλιβερή επιβεβαίωση αυτού που ο ίδιος ο «Φόρτου» είχε καταλάβει και νιώσει. Αλλά και η επιβεβαίωση πως το ποδόσφαιρο μπορεί να γίνει τόσο δυσάρεστα απρόβλεπτο κάποιες φορές, ο πόνος ανυπόφορος.

Η μία στιγμή που τα αλλάζει όλα. Είναι αυτή τη στιγμή που ο Φορτούνης ένιωσε το «κλακ» στον πρόσθιο χιαστό του. Μια τελείως ανύποπτη στιγμή. Φαινομενικά ακίνδυνη. Έναν τραγικό παιχνίδι της τύχης Κώστα Φορτούνη αποτυπωμένη σε ένα βίντεο. Μία τελείως αμαρκάριστη πάση, ένας κομμένος χιαστός.

Η εικόνα «μιλάει» από μόνη της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ